5 trends professionele schoonmaak 2022

Schoonmaken moet steeds sneller en beter. Het is dan van belang om efficiënt en kostenbesparend te reinigen. Dit is ook terug te zien in de trends van schoonmaken in 2022 die onder andere het schoonmaakjournaal dit jaar gepresenteerd heeft. 

Hieronder het overzicht van de schoonmaaktrends in 2022 en hoe wij je kunnen helpen om mee te gaan in deze schoonmaaktrends.

duurzame reinigingsmiddelen realco

1. Duurzaam reinigen, meer dan alleen een ‘nice to have’

Duurzaam reinigen wordt steeds belangrijker binnen de schoonmaakbranche. Waar dit voorheen inhield dat je gewoon een groen product gebruikt om het milieu te besparen, gaat het tegenwoordig een stuk verder. Het gaat om duurzaamheid van het gehele proces. Van een green-label, tot de verpakking en de productie van de materialen bij de fabrikant. Dit alles om een zo klein mogelijk afdruk achter te laten op moeder aarde.

Onze reinigingsmiddelen van Realco zijn hier een goed voorbeeld voor. Enzymatische producten die niet schadelijk zijn voor het milieu en op een duurzaam bewuste methode ontwikkeld zijn volgens het Realco duurzaamheidsconcept

2. Desinfecteren met UV-C technologie

Grondig reinigen en desinfecteren is in 2022 belangrijker dan ooit. Ultraviolet-c kan voor verschillende toepassingen en in diverse professionele branches toegepast worden voor effectieve reiniging. Een grote uitdaging in de zorgsector is bijvoorbeeld de dreiging van bacteriën en virussen die zich snel kunnen verspreiden. Naast het grondig reinigen met UV-C technologie is het ook belangrijk om de ruimte en objecten regelmatig te ontsmetten. Hiervoor kan de Tecnovap Fogger ingezet worden. Speciaal voor de reiniging binnen de zorgsector hebben wij een totaalconcept voor schoonmaak ontwikkeld. 

3. Exoskeletten voor ergonomisch reinigen

Dat schoonmaken een fysiek zwaar beroep is, is geen nieuws. Wat een goede ontwikkeling is binnen de schoonmaakbranche is het ergonomisch reinigen. Speciaal hiervoor zijn nu de Exoskeletten in ontwikkeling. Het is een draagbaar harnas die door een motor wordt aangedreven om zo met minder inspanning meer kracht te kunnen gebruiken. Door de toenemende aandacht voor het welzijn van het schoonmaakpersoneel en de wetgeving van de overheid hieronder zal de markt voor deze aangedreven exoskeletten in de komende decennium zich verder door ontwikkelen. 

4. Stoomreiniging voor een hoger niveau van hygiëne

Het belangrijkste resultaat van schoonmaken is dat het niet alleen optisch goed schoon is maar dat het ook ontsmet en virusvrij gereinigd is. Reinigen met stoom speelt hier een grote rol bij. Door de temperatuur van stoom zal je, naast sneller, ook grondiger reinigen. Het doodt de bacteriën en virussen wat verspreiding zal voorkomen. Doordat het ook de sporen van bacteriën doodt krijgen virussen geen kans meer om zich snel weer op die plek te ontwikkelen. 

Zo kan je met minimaal gebruik aan water en chemie een ruimte écht effectief reinigen. Als gevolg van de COVID-19 pandemie heeft stoomreiniging een nieuwe impuls gekregen en zal in 2022 nog steeds heel belangrijk blijven binnen de schoonmaakindustrie.   

stoomreiniging zorg

5. Schoonmaakmachines op accu’s

Het gebruik van apparaten op accu’s neemt in de professionele schoonmaak steeds meer toe. De laatste jaren zijn de accu’s beter doorontwikkeld waardoor deze langer meegaan en duurzamer ontwikkeld zijn. Reinigingsmachines op accu worden vooral gebruikt voor het reinigen van grote oppervlakken zoals luchthavens, ziekenhuizen, kantoorgebouwen en trappenhuizen waar het gevaarlijk is om met een snoer te werken. Een goed voorbeeld voor een machine die vaker op accu beschikbaar is, is de rugstofzuiger. Sprintus heeft hier een ergonomische rugstofzuiger voor ontwikkeld namelijk de Boostix rugstofzuiger.

Ook de vloerreinigingsmachines van Duplex spelen in op deze trend. Zo hebben ze in 2022 een nieuwe lijn Duplex DC vloerschrobmachines uitgebracht om ieder type vloer grondig te reinigen met een accu schrobmachine.  Verwacht wordt dat de accu-technologie in de komende jaren een doorbraak al betekenen binnen de schoonmaakbranche.

Persoonlijk advies over deze trends?

Wil je weten hoe deze trends voor jou ingezet kunnen worden? Bel ons via 0546 66 07 10 of vul je gegevens in en wij nemen zo snel mogelijk contact met je op.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.