the greenest way to clean stoomreinigingdroogijsreiniging
Vragen? bel 0546 66 07 10

Andere branches

Droogijsstralen en stoomreiniging kent vele toepassingen binnen diverse branches. De toepassingen binnen de meest voorkomende branche heeft u kunnen vinden op de overzichtspagina. Echter zijn er buiten deze branches ook andere mogelijkheden.


Facilitaire reiniging

Droogijsstralen en stoomreiniging wordt relatief veel toegepast door facilitaire dienstverleners. De reinigingsmethodes zorgen voor een beter schoonmaakresultaat, leveren tijdswinst op en is multi inzetbaar. Het kan zowel een reinigende als desinfecterende werking hebben, waarbij de gereinigde oppervlakken (bijna) direct weer (droog) inzetbaar zijn.

Welness & sport

Met behulp van o.a. stoomreiniging kunt u naast het reinigen eveneens desinfecteren. Denk hierbij aan het reinigen en desinfecteren van (gevoelige) contactoppervlakken en sanitair. Maar u kunt ook denken aan het reinigen van sauna’s, Turkse baden, massagetafels, zwembadranden, kleedruimtes, vloeren etc. Kortom, er zijn diverse mogelijkheden!

Onderwijs

Stoomreiniging is uitermate geschikt voor het reinigen binnen het onderwijs. Op een eenvoudige snelle manier kunnen diverse oppervlakken worden gereinigd en gedesinfecteerd. Denk hierbij aan het reinigen van sanitaire ruimtes, plastic-, en verchroomde apparatuur, filters en roosters.  Maar ook aan de reiniging en onderhoud van ventilatiekanalen, het verwijderen van vlekken en geuren van tapijten, vloerbedekking, stoelen of kauwgom verwijdering.

Jachtbouw

Droogijsstralen en stoomreiniging is inzetbaar voor onder andere het interieur van een boot te reinigen. Denk hierbij aan stoelen, tapijt, gordijnen, matrassen etc. Daarnaast is droogijsstralen geschikt om antifouling te verwijderen.

Ga naar droogijs machines

Ga naar stoomreinigers

Meer weten over droogijsstralen en/ of stoomreiniging voor uw organisatie?

Heeft u interesse in een stoomreiniger of droogijsstraalmachine? Wij adviseren u graag welke reinigingsoplossing voor uw organisatie interessant is. Neem contact met ons op via het telefoonnummer 0546-660710.

Sanitair reinigen

Preview video

Kauwgom verwijdering

Preview video

Roetaanslag verwijderen

Preview video

Een demo aanvragen?

Wij laten u graag uw organisatie de mogelijkheden van onze reinigingsmethoden, zoals droogijsstralen of stoomreiniging.
Vul onderstaand contactformulier in en we nemen contact met u op voor een afspraak.

  • louise-jonkman
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Veelgestelde vragen over reinigingstoepassingen binnen andere branches

Wat is het voordeel van een Intelblast droogijsstraalunit?

De Intelblast droogijsstraalmachines zijn geproduceerd met de meest geavanceerde technologieën. Ze staan bekend om de ongekend sterke, energiezuinige en gebruiksvriendelijke straalmachines. Bovendien kunt u bij deze prijs gunstige straalmachines rekenen op een hoge productie, zeer zuinig (ijs)gebruik en storingsvrij werken met een maximaal reinigende werking.

Wat is het voordeel van een Tecnovap stoomreiniger?

De professionele en industriele stoomreinigers van Tecnovap worden inmiddels wereldwijd meer dan 30 jaar verkocht. De machines zijn afgestemd op de hedendaagse reinigingsproblemen.. Een groot voordeel is dat de stoomreinigers van Tecnovap minder gevoelig zijn voor kalkaanslag door innovaties binnen in de machine. De Tecnovap machines zijn daarnaast industrieel gevormd, energiezuinig en zijn aantrekkelijk geprijsd als professionele of industriële stoomreiniger.

Hoe en hoe lang kan ik droogijs bewaren?

Bij het kopen van droogijs is het belangrijk om rekening te houden met de beperkte houdbaarheid. De 20 kg variant droogijs kunt u ca. 2 dagen bewaren en de grotere boxen droogijs zijn ca. 5 dagen houdbaar. Bewaar, wanneer u droogijs gaat kopen, in een goed geventileerde ruimte (niet in de vriezer) en houdt de geïsoleerde box gesloten. Er kunnen namelijk mogelijke gassen vrijkomen.

Heb ik speciaal water nodig voor stoomreiniging?

Nee, in principe kunt u de stoomreiniger aansluiten op uw leiding netwerk. Echter is door de hoge verhitting de kwaliteit van het water heel belangrijk. Indien u hard water hebt, adviseren wij u een harstank-, of ontkalkingsinstallatie te plaatsten.

Heb ik speciale reinigingsmiddelen nodig in combinatie met een stoomreiniger?

Bij de meeste toepassingen is een reinigingsmiddel overbodig geworden bij de toepassing van een stoomreiniger. Wenst u bij het stomen toch te kiezen voor extra reinigingsmiddel, dan volstaat veelal een reeds aanwezig reinigingsmiddel.

Kan ik met stoom sneller reinigen dan met traditioneel schoonmaken?

Nee, het gaat niet sneller, maar het is een diepte reiniging en het desinfecteert de oppervlakte wel, wat met traditioneel reinigen zonder chemicaliën niet lukt. Daarnaast kunt u zeer effectief hoeken, kieren en naden reinigen met stoom. Vaak wordt stoomreiniging voor de wekelijkse schoonmaak ingezet en op plekken waar veel water ongewenst is.

Kan ik bekleding reinigen met stoom?

Jazeker, u kunt de stoelen, gordijnen, bedden en vloerkleden reinigen met stoom. Doordat er beperkt water aan te pas komt en de hoge temperatuur, kunt de gereinigde oppervlakken snel weer gebruiken.

Kan ik de muren en plafonds reinigen met stoom?

Jazeker, door middel van een stoommop kunt u de tegelmuren en gladde plafonds eenvoudig reinigen.

Kan ik met stoom ook de ramen wassen?

Jazeker, met de juiste accessoires kunt de ramen wassen zonder speciaal osmosewater of extra reinigingsmiddelen te gebruiken.

Kan ik roet bij brandschade reinigen?

Jazeker, roet is te reinigen met behulp van droogijsstralen. Doordat droogijs geen waterresidu achterlaat kunt u in vele gevallen het roet probleemloos verwijderen.

Krijg ik een fiscaal voordeel bij aanschaf van de droogijsstraalunit?

Jazeker, de droogijstraalunit is een milieuvriendelijke investering, waardoor u bij aanschaf van de unit gebruik kunt maken van zowel de Mia als de Vamil regeling. Hiermee wordt uw onderneming beloont met een fiscaal voordeel. Let wel: de aanvraag dient binnen 3 maand na ondertekening van de opdrachtbevestiging digitaal ingediend te zijn bij de RVO.

  • MIA: hierbij kan 36% van het investeringsbedrag extra afgetrokken worden van de winst. Dit levert een concrete belastingbesparing op. (Vpb-ondernemer: 20-25% en IB-ondernemer: circa 35-45%)
  • Vamil: het bedrijfsmiddel mag vervroegd worden afgeschreven. Dit levert een liquiditeitsvoordeel op.