the greenest way to clean stoomreinigingdroogijsreiniging
Vragen? bel 0546 66 07 10

Droogijsstralen

Droogijsstralen is een innovatieve reinigingsmethode waarbij u reinigt door middel van zogenaamde droogijs pellets, een vaste vorm van CO2. Doordat uitsluitend gebruik wordt gemaakt van CO2, is droogijsstralen bijzonder milieuvriendelijk. Het proces van droogijsstralen is een effectief en tijdbesparend alternatief voor traditionele reinigingsmiddelen. Met droogijsstralen verwijdert u eenvoudig voedsel-, olie-, vet-, lijm-, hars-, paraffine-, inkt-, aanslag- en koolstofresten zonder de oppervlakte te beschadigen.

Vrijblijvend advies aanvragen >

 

De werking van droogijsstralen

Het reinigingsproces van droogijsstralen bestaat uit 3 fasen. Droogijsstralen of ijsstralen is een reinigingsmethode waarbij gebruik gemaakt wordt van vaste koolzuurpellets (van -80°C). Deze pellets worden in de straalmachine door een persluchtstroom vervoert naar het straalpistool en worden met kracht tegen het te reinigen oppervlakte gespoten.

1. Inslageffect:
door middel van perslucht worden de droogijs pellets tegen de vervuilde oppervlakte gestraald. Hierdoor ontstaat er op de oppervlakte een kinetische energieoverdracht.

2. Thermoshock:
door het temperatuurverschil tussen de droogijs pellets (-80°C) en de oppervlakte ontstaan er kleine scheurtjes in de vervuiling. Hierdoor komt de vervuiling los.

3. De micro-explosie:
op het moment dat de droogijs pellets de oppervlakte raken, worden deze weer omgezet naar CO2-gas. Het volume van gas is circa 800 keer groter dan die van de droogijs pellets. Dit zorgt ervoor dat er een liftende kracht ontstaat waardoor het vuil wordt losgeslagen van de oppervlakte.

De voordelen van droogijsstralen

 

Sneller en beter reinigen

Met droogijsstralen reinigt u zowel sneller als beter. Verschillende accessoires, waaronder nozzles, zorgen ervoor dat ook moeilijk bereikbare plekken effectief gereinigd worden. Bovendien is droogijsstralen een straaltechniek waarbij er geen extra residu achterblijft. Hierdoor blijven de extra schoonmaakkosten minimaal en bespaart u een hoop tijd.

Geschikt voor kwetsbare oppervlakken

Droogijsstralen is een volledig droge reinigingstechniek. Droogijs pellets bestaan enkel uit CO2 en verdampen wanneer ze in aanraking komen met de te reinigen oppervlakte. Bovendien is droogijs niet schurend, bijtend of geleidend. Het verwijdert de verontreiniging zonder schade aan te brengen. Hierdoor is droogijsstralen zeer geschikt voor kwetsbare oppervlakten, waaronder elektronische componenten.

Geen stilstand van het productieproces

Wanneer u gaat droogijsstralen is demontage van de te reinigen onderdelen of machines niet nodig. Met droogijs kunnen namelijk de meest moeilijk bereikbare plekken effectief gereinigd worden. Naast dat er geen demontage hoeft plaats te vinden, is droogijsstralen mogelijk zonder een stilstand van het productieproces. Hierdoor wordt de productietijd verhoogt en bespaart u zowel tijd als geld.

Milieuvriendelijk

Droogijsstralen is een volledig groene reinigingstechniek. U verbruikt met droogijsstralen geen water of chemische reinigingsmiddelen. Bovendien produceert u met droogijsstralen geen overbodig restafval. Doordat de droogijs pellets weer omgezet worden naar CO2-gas, valt enkel het producteigen residu op de grond.

De aanschaf van een droogijsmachine levert u via de MIA en Vamil regeling een enorm fiscaal voordeel op. Met de MIA profiteert u namelijk van een investeringsaftrek die kan oplopen tot 36% en vanuit de Vamil kunt u 75% van de investeringskosten afschrijven.

Kostenbesparend

Alles bij elkaar opgeteld, maakt dat de aanschaf van een droogijsmachine enorm kostenbesparend is. Met droogijsstralen profiteert u van: minder schoonmaakkosten, minder slijtage, hogere productietijd, minder uitvaltijd, minder restafval, minder opslagkosten voor chemicaliën, minder waterverbruik en bovenal een beter schoonmaakresultaat. De kosten voor de aanschaf van uw droogijsmachine heeft u hiermee binnen een jaar terugverdiend!

Vraag een vrijblijvend adviesgesprek aan!

Graag adviseren wij u wat voor uw reinigingsvraagstuk de beste oplossing is. Wilt u meer informatie ontvangen of wilt u graag dat wij bij u op locatie langskomen om de mogelijkheden te bespreken? Vul dan geheel vrijblijvend onderstaand formulier in.

  • gerrit-visser
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Toepassingen droogijsstralen

Met de droogijs straalmachines van Innovi kunt u effectief (complexe) oppervlakken reinigen zonder beschadigingen. Droogijsstralen met de machines van Innovi is o.a. sneldrogend, tijdbesparend (u kunt veelal uw werkzaamheden voortzetten tijdens het productieproces) en milieuvriendelijk. Ideaal in te zetten in situaties waarbij water en zand taboe zijn! Dankzij de unieke eigenschappen van onze droogijs straalmachines worden onze machines gebruikt binnen verschillende branches. Twijfelt u of droogijs reinigen geschikt is voor uw toepassing? Vraag dan gerust een vrijblijvend adviesgesprek aan.

 

Industriële reiniging

Reiniging transportmiddelen

Elektronische componenten

Roet verwijderen

Onze productlijn droogijsstralen