Droogijs

Toont alle 2 resultaten

Wilt u droogijs kopen? Kies voor de beste kwaliteit & prijs. Bestel bij Innovi.

Gaat u binnenkort met droogijsstralen aan de slag en heeft u nog droogijs nodig? Koop het droogijs bij Innovi. Wij bieden u hoge kwaliteit droogijs voor een scherpe prijs.

U kunt bij ons 2 verschillende afmetingen droogijs bestellen, namelijk droogijs in de afmetingen 3 mm en 16 mm. Hierbij heeft u de keuze uit zowel een kleine als een grote hoeveelheid, namelijk 20, 100, 200 of 400 kg droogijs. Naast droogijsstralen is droogijs ook in te zetten voor andere doeleinden zoals evenement effecten, koeltransport- & techniek, in de metaalverwerkende industrie, autosport en de medische & farmaceutische industrie.

Droogijs kopen & houdbaarheid

Belangrijk om rekening mee te houden, bij het droogijs kopen, is dat droogijs beperkt houdbaar is. Daarom is de verpakking van het koudijs bij Innovi een EPS isolatiebox. Daarnaast kunnen er mogelijke gassen vrijkomen. Bewaar, wanneer u droogijs gaat kopen, in een goed geventileerde ruimte (niet in de vriezer) en houdt de geïsoleerde box gesloten. De 20 kg variant droogijs kunt u ca. 2 dagen bewaren en de grotere boxen droogijs zijn ca. 5 dagen houdbaar.

Veilig gebruik droogijs straalmachine

Bij het gebruik van droogijs raden wij aan om rekening te houden met een aantal factoren om veilig uw droogijs straalmachine in te zetten. Denk hierbij aan beschermende kleding, adem-, gehoor-, en gelaatsbescherming. Daarnaast raden wij aan gesloten ruimtes voldoende te ventileren.

Droogijs & reinigende werking droogijs straalmachine

De reinigende werking van droogijs met behulp van een droogijs straalmachine gaat volgens 3 principes:

  1. Inslag vanuit de droogijs straalmachine: dit is een combinatie van persluchtstroom (die de droogijspellets versnellen) en de straal nozzle grootte. Hierbij wordt de kinetische energie omgezet in reinigingskracht.
  2. Thermoshock: Door het verschil in temperatuur tussen het droogijs en het te reinigen oppervlak ontstaan er scheurtjes in de te verwijderen laag. Hierdoor springt de vervuiling los van de oppervlakte.
  3. Micro-Explosie: Door de overdracht van de koude droogijspellets (-79°C) op het relatief warm te reinigen oppervlak verandert het vaste koolzuur razendsnel naar gasvorm. Het volume wordt ongeveer 700 keer groter dan het droogijs deeltje. Hierdoor ontstaat een liftende werking, waardoor het inmiddels loszittende vuil door de persluchtstroom wordt afgevoerd.