the greenest way to clean stoomreinigingdroogijsreiniging
Vragen? bel 0546 66 07 10

Enzymatisch reinigen

Enzymen zijn heel specifieke, natuurlijke eiwitten die een bioreactie onvoorstelbaar hard versnellen. Ze zetten elke organische stof om in kleinere, water oplosbare residuen. Dit doen ze razendsnel (tot wel 3 miljoen moleculen per seconde), én bij een normale temperatuur. Dankzij enzymen wordt de bacteriële activiteit, die cruciaal is voor het afbreken van de organische stoffen (biologische afbreekbaarheid) voor het zuiveren van water, versneld.

Enzymen begeleiden bioreacties in mensen, dieren, planten en micro-organismen, maar zijn er dus ook als duurzame reinigingsmiddelen. Voor chemische reacties zijn namelijk vaak extreme temperaturen, hoge drukwaarden of bijtende omstandigheden nodig. Het gebruik van enzymen maakt dit overbodig, waardoor het schoonmaken een stuk makkelijker, veiliger en goedkoper wordt. Enzymatisch reinigen is doeltreffend en zorgt voor een betere hygiëne en kwaliteit. Bovendien werken enzymen 3 x: het lost de vervuiling op, het reinigt de leidingen en zuivert het oppervlakte water. Enzymen zijn 100% biologisch afbreekbaar. Het product wordt namelijk, na gebruik, op een natuurlijke wijze snel afgebroken door levende organismen (bacteriën). Hiermee sluit enzymatisch reinigen goed aan bij de duurzaamheid waar Innovi naar streeft.

Ga naar productlijn >

Vraag een vrijblijvend adviesgesprek aan!

Graag adviseren wij u wat voor uw reinigingsvraagstuk de beste oplossing is. Wilt u meer informatie ontvangen of wilt u graag dat wij bij u op locatie langskomen om de mogelijkheden te bespreken? Vul dan geheel vrijblijvend onderstaand formulier in.

  • gerrit-visser
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.