Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages

Benieuwd naar de mogelijkheden
van enzymatisch reinigen?

Wil jij advies van onze experts?

Wat is enzymatisch reinigen?

Enzymen helpen bij het oplossen van vervuiling. Op een natuurlijke manier. Je kunt onze enzymatische reinigingsproducten inzetten voor uiteenlopende toepassingen. Zoals voor het reinigen van sterk vervuilde apparatuur of vervuiling in leidingen. Denk aan het reinigen van professionele keukens, vaatwasmachines, vaatwastunnels, leidingen en vloeren. Enzymen dragen bij aan een optimale kwaliteit schoonmaak, vormen specialistische reinigingsmiddelen en zijn 100% biologisch afbreekbaar.

Enzymen zijn eiwitten. Deze natuurlijke stoffen zijn niet-levende stoffen, maar worden geproduceerd door gisting (bacterie, gist of schimmel). De stof is noodzakelijk voor elke levensvorm. En ze zijn 100% biologisch afbreekbaar. Stap vandaag nog over op natuurlijke, enzymatische reinigingsproducten. Wij informeren je graag over de mogelijkheden.

Enzymatische reinigers

Milieuvriendelijk en effectief

Enzymen zijn heel specifieke, natuurlijke eiwitten die een bioreactie onvoorstelbaar hard versnellen. Het zijn niet-levende proteïnen die actief worden zodra ze met lauwwarm water (35-65 graden Celsius) in aanraking komen. Ze zetten elke organische stof om (‘knippen) in kleinere, wateroplosbare residuen. Dit doen ze razendsnel (tot wel 3 miljoen moleculen per seconde), én bij een normale temperatuur. Dankzij enzymen wordt de bacteriële activiteit, die cruciaal is voor het afbreken van de organische stoffen (biologische afbreekbaarheid) voor het zuiveren van water, versneld.

Verwijdering van Biofilm en zuivering van afvalwater

Enzymen begeleiden bioreacties in mensen, dieren, planten en micro-organismen. Daarmee zijn ze ook inzetbaar als duurzame reinigingsmiddelen. Voor chemische reacties zijn namelijk vaak extreme temperaturen, hoge drukwaarden of bijtende omstandigheden nodig. Het gebruik van enzymen maakt dit overbodig, waardoor het schoonmaken een stuk makkelijker, veiliger en goedkoper wordt: het lost de vervuiling op, het reinigt de leidingen en zuivert het oppervlaktewater. Enzymen zijn 100% biologisch afbreekbaar. Lees meer over hoe het werkt.

Biofilm-enzymatisch reinigen-Innovibv
Voorbeeld van biofilm, uitvergroot.

Benieuwd naar de mogelijkheden
van enzymatisch reinigen voor jouw situatie?

Enzymatisch reinigen

BREED TOEPASBARE OPLOSSING

Zoals voor het reinigen van sterk vervuilde apparatuur of vervuiling in leidingen. Concreet kun je denken aan het reinigen van professionele keukens, vaatwasmachines, vaatwastunnels, leidingen en vloeren. 

laboratorium enzymatische reinigers

Innovi Kennisbank

Desinfectie met stoom

Door de coronacrisis is er meer aandacht voor desinfectie dan ooit. Denk aan desinfectie van de werkplekken of het ontsmetten van gezamenlijke ruimtes in zorginstellingen. Nu moet dat meerdere keren per dag. Hoe kun je nu beter en sneller desinfecteren?...Lees meer

Blog: bij ons is iedere dag duurzaamheids-dag

Afgelopen vrijdag was het de dag van de duurzaamheid in het onderwijs, de eerste dag van september is ‘duurzame dinsdag’ en nu, van 5 t/m 17 oktober is het de ‘week van duurzaamheid’, twee weken vol duurzame activiteiten. Goede initiatieven...Lees meer

Stoomreiniger accessoires in de spotlights!

Stoomreiniger accessoires zijn essentieel. Ze maken je stoomreiniger compleet en zorgen voor optimale reiniging. Er zijn veel verschillende mogelijkheden. Vandaag zetten we drie hele handige accessoires in de spotlights. We gaan het hebben over de stoommop, kauwgomverwijderingstool en voegenborsteltje.Stoommop stoomreiniger...Lees meer

Vraag een vrijblijvend adviesgesprek aan!

Graag adviseren wij je over wat voor jouw reinigingsvraagstuk de beste oplossing is. Wil je meer informatie ontvangen of wil je graag dat wij bij jou op locatie langskomen om de mogelijkheden te bespreken?
Vul dan geheel vrijblijvend onderstaand formulier in.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.