Enzymatisch reinigen

De duurzame manier van professioneel reinigen

Efficiënte en diepgaande reiniging

Enorme tijdsbesparing

100% biologisch afbreekbaar

Beter voor milieu

Wat zijn enzymen en hoe werkt het?​

Snel, doeltreffend en duurzaam reinigen

Enzymen zijn natuurlijke eiwitten die worden geproduceerd door gisting. Het zijn niet-levende proteïnen die actief worden zodra ze met lauwwarm water (35-65 graden Celsius) in aanraking komen. Enzymen reageren met organische verontreinigingen; ze vernietigen (‘knippen’) elke organische stof en zetten deze om in kleine wateroplosbare resten. Bacteriën nemen de afgebroken resten eenvoudig op. Tijdens het waterzuiveringsproces zorgen de bacteriën ervoor dat de deeltjes weer natuurlijke bestanddelen worden. Omdat de enzymen een natuurproduct is en deze 100% biologisch afbreekbaar is kan je duurzaam reinigen zonder schadelijke restproducten.  

Je kunt onze enzymatische reinigingsproducten inzetten voor uiteenlopende toepassingen. Zoals voor het reinigen van sterk vervuilde apparatuur of vervuiling in leidingen. Denk aan het reinigen van professionele keukens, vaatwasmachines, vaatwastunnels, leidingen en vloeren. 

enzymatisch reinigen werking

Minder schrobben en beter resultaat

Betere reiniging in minder tijd

Enzymatische reiniging neemt minder tijd in beslag met beter resultaat. Doordat de enzymen het vuil ‘knipt’ in wateroplosbare residuen ben je minder tijd kwijt om deze los te schrobben. Je kan hier al snel een tijdsbesparing van van 70% op behalen ten opzichte van traditionele reiniging, waar je veel tijd verliest door het schrobben. 

Daarnaast is het ook beter voor de machines en producten, minder schrobben betekend minder krassen en slijtage. Het is zelfs doeltreffend voor het meest aangekoekte vuil.

Ontdek de 8 krachten van Enzymatisch reinigen

Wil je meer informatie over de mogelijkheden van enzymatisch reinigne? Download onze whitepaper: 8 krachten van enzymen en kom alles te weten over enzymatisch reinigen.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
enzymatisch reinigen

Beter voor mens én milieu

De voordelen van enzymatisch reinigen

Gemakkelijk in gebruik, waardoor tijd wordt bespaard

100% biologisch afbreekbaar, geen schadelijke stoffen in de waterafvoer

Beter niveau van hygiëne en dus minder risico op kruisbesmetting

Korte inwerktijd, enzymen doen het werk, minder energie nodig om te schrobben

Heet water is overbodig voor grondige reiniging, dus energiebesparend

PH-neutraal, niet irriterend of agressief, beter voor mens en milieu

Efficiënt en doeltreffend reinigen

Enzymen reinigen dieper dan de traditionele chemische producten

enzymatisch reinigen vs chemisch reinigen

Waarom zijn enzymatische oplossingen doeltreffender dan traditionele chemie?

Enzymen blijken bij alle soorten organische vlekken doeltreffender te werken dan petrochemische oplossingen. Detergent op basis van enzymen zet organische vlekken op een onomkeerbare manier om in resten die in water kunnen worden opgelost. Daardoor zijn enzymen bijzonder krachtige reinigingsmiddelen!

enzymastisch reinigen afbraak

Doseer efficiënt en zorg ervoor dat afvalwaterinstallaties schoon blijven

Onze enzymatische reinigingsproducten zijn gebaseerd op geconcentreerde formules. Een dosering is te verdunnen tot verhouding 0.35. Hierdoor kan je met weinig reinigingsmiddel veel schoonmaken. De enzymen breken de vuilresten af vóór het lozen in de riolen en versnellen het waterzuiveringsproces. Hierdoor blijven de afvalwaterinstallaties langer schoon en voorkomt onnodige storingen in deze installaties.

Het belang van grondige reiniging

Grondige reiniging en ontsmetting van materiaal, vloer en werkoppervlakken is cruciaal. De kwaliteit van de producten is afhankelijk van de hygiëne op de werkvloer en installaties. Goed reinigen staat gelijk aan duurzaamheid. Door goed te reinigen blijven materialen langer schoon en bruikbaar. Wanneer en gereinigd word met veilige, niet agressieve, ofwel enzymatische reinigingsmiddelen, zal dit ook veiliger zijn voor de gebruiker. Het welzijn van de mens en beter voor het milieu. 

Benieuwd naar de mogelijkheden
van enzymatisch reinigen voor jouw situatie?

De juiste enzymatische reiniger

Enzymatische reinigers voor diverse toepasssingen

Gebruik duurzame reinigingsmiddelen om op een milieuvriendelijke manier te reinigen. De duurzame reinigers bevatten geen schadelijke stoffen, waardoor het veilig is om mee te werken.