the greenest way to clean stoomreinigingdroogijsreiniging
Vragen? bel 0546 66 07 10

PROFESSIONELE STOOMREINIGING

Stoomreiniging is een reiningingsmethode waarbij water aan de kook wordt gebracht in een afgesloten boiler. Stoom verlaat onder druk het zogenoemde pistool en heeft hierbij een temperatuur van net onder de 100°C. Op plekken waar traditioneel reinigen te kort schiet of reinigen met water niet gewenst is, kan stoomreiniging de uitkomst zijn. Reinigen met stoom heeft het voordeel dat ook dieper liggende plekken en poriën bereikt worden. Onze professionele stoomreinigers kunnen onder andere voedselresten, melkpoeder, olie-, vet-, lijm, hars, inkt en koolstof verwijderen.

Vrijblijvend advies aanvragen >

De werking van stoomreiniging

Stoom is water dat veranderd in gas: 1 liter water is goed voor 1.700 liter stoom. Stoom wordt in een stoomreiniger geproduceerd in een elektrische boiler. De temperatuur in de boiler (10 bar) loopt op tot 184°C. In de boiler is er sprake van droge stoom, dit wil zeggen dat er minder dan 5% waterdeeltjes aanwezig zijn. Via een slang wordt de stoom onder bepaalde druk naar een pistool met nozzle geleid. Op het moment dat de stoom onder druk de nozzle verlaat, verlaagt de temperatuur tot net onder de 100°C. De hoge temperatuur van stoom in combinatie met een hoge druk zorgt ervoor dat vet en vuil op diverse oppervlakken losweekt en gemakkelijk verwijderd kunnen worden met een microvezeldoek. In combinatie met de juiste accessoires zoals specifieke nozzles, borstels en pads kunnen uiteenlopende reinigingsproblemen worden opgelost met stoomreiniging.


Traditioneel reinigen vs. stoomreiniging

Traditioneel reinigen

De 6 fasen van traditioneel reinigen:
1. Fysische verwijdering van vast vuil;
2. Voorwas;
3. Reinigen/Wassen;
4. Spoelen;
5. Drogen;
6. Desinfecteren.

Stoomreiniging

De 3 fasen van stoomreiniging:
1. Fysische verwijdering van vast vuil;
2. Reinigen en ontsmetten met stoom;
3. Droog door verwijdering of absorptie.

De voordelen van stoomreiniging

 

Effectief reinigen met ontsmettende werking

Droge stoom met een temperatuur tussen de 140°C en 185°C vertegenwoordigt de meest ecologische en moderne methode om vuile oppervlakten te reinigen. Druk, in combinatie met verhit water, zorgt voor een efficiënte reiniging en ontsmettende kracht. Bovendien zijn ziekteverwekkers niet bestand tegen de thermoshock van stoomreiniging: de shock die ontstaat wanneer water wordt omgezet in stoom.

Vermindert waterverbruik

Stoomreiniging is een zeer milieuvriendelijke reinigingsmethode. Het waterverbruik van een traditionele hogedrukreiniger ligt tussen de 600-2000 liter per uur, terwijl u met een stoomreiniger slechts 10-50 liter water per uur verbruikt. Reinigen met een minimaal waterverbruik zorgt ervoor dat een stoomreiniger ook zeer geschikt is voor bijvoorbeeld de foodindustrie, een industrie waar vanwege hygiënevoorschriften reinigen met water taboe is.

Zeer geschikt voor complexe en gevoelige oppervlakken

De hoge temperatuur van de stoom in combinatie met diverse accessoires voor een stoomreiniger zorgen ervoor dat u lastig bereikbare plekken moeiteloos kunt reinigen. Ook is stoomreiniging geschikt voor het reinigen van elektrische componenten en bedieningspanelen. De beperkte aanwezigheid van micro-waterdruppels en warmte zorgen er namelijk voor dat de oppervlakte snel droogt.

Minimaal chemiegebruik

Bij stoomreiniging reduceert het gebruik van chemie tot 80% ten opzichte van 100% bij traditionele reinigingsmethoden. Doordat er geen of nauwelijks chemie wordt gebruikt, vindt er geen verontreiniging van het grondwater plaats. Bovendien is een reductie van chemische stoffen goed voor de algehele gezondheid.

Kostenbesparend

Alles bij elkaar opgeteld, maakt dat de aanschaf van een stoomreiniger enorm kostenbesparend is. Met stoomreiniging profiteert u van: minder arbeidskosten, minder waterverbruik, minder slijtage, minder chemicaliën, minder schadelijk afval en bovenal een beter schoonmaakresultaat. De kosten voor de aanschaf van uw stoomreiniger heeft u hiermee binnen een jaar terugverdiend!

Vraag een vrijblijvend adviesgesprek aan!

Graag adviseren wij u wat voor uw reinigingsvraagstuk de beste oplossing is. Wilt u meer informatie ontvangen of wilt u graag dat wij bij u op locatie langskomen om de mogelijkheden te bespreken? Vul dan geheel vrijblijvend onderstaand formulier in.

  • gerrit-visser
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Toepassingen stoomreinigen

Stoomreiniging is inzetbaar voor uiteenlopende toepassingen en branches binnen organisaties zowel intern als extern. Stoomreinigers worden gebruikt bij bijvoorbeeld bij vloerreiniging, (diepte)reiniging sanitair, machine reiniging en ontsmetten van ruimtes. De stoomreinigers van Tecnovap staan o.a. bekend om het innovatieve ontkalkingsmechanisme dat standaard onderdeel uitmaakt van elke Tecnovap stoomreiniger. Twijfelt u of stoomreinigen geschikt is voor uw toepassing? Vraag dan gerust een vrijblijvend adviesgesprek aan.

Vloerreiniging

(Diepte)reiniging sanitair

Machine reiniging

Ontsmetten van ruimtes

Onze productlijn stoomreinigers