the greenest way to clean stoomreinigingdroogijsreiniging
Vragen? bel 0546 66 07 10

Professionele stoomreiniging

Stoomreiniging is een reinigingsmethode waarbij water aan de kook wordt gebracht in een afgesloten boiler. Stoom verlaat onder druk het zogenoemde pistool en heeft hierbij een temperatuur van net onder de 100°C. Op plekken waar traditioneel reinigen te kort schiet of reinigen met water niet gewenst is, kan stoomreiniging de uitkomst zijn. Ook transportbanden kunnen hiermee gereinigd worden, zonder onderbreking van het productieproces. Reinigen met stoom heeft het voordeel dat ook dieper liggende plekken en poriën bereikt worden. Onze professionele stoomreinigers kunnen onder andere voedselresten, melkpoeder, olie-, vet-, lijm, hars, inkt en koolstof verwijderen.

Vrijblijvend advies aanvragen >

 

De voordelen van stoomreiniging:

  • Ontsmettende werking
  • Vermindert waterverbruik
  • Zeer geschikt voor complexe en gevoelige oppervlakken
  • Minimaal chemiegebruik
  • Kostenbesparend

Vrijblijvend advies aanvragen >

Met onze Tecnovap stoomreinigingsmachines

Tecnovap stoomreinigingsunits

 

De werking van een Tecnovap stoomreiniger

Snel, effectief, milieuvriendelijk en kostenbesparend

Stoomreiniging vertegenwoordigt de meest ecologische en moderne methode om vuile oppervlakten te reinigen. Druk, in combinatie met verhit water, zorgt voor een efficiënte reiniging en ontsmettende kracht.

Stoomreiniging is een zeer geschikte reinigingsmethode wanneer veel water taboe is. De Tecnovap stoomreinigers zijn daarnaast gemakkelijk is gebruik, milieuvriendelijk en kostenbesparend.

Vrijblijvend advies aanvragen >

De voordelen van stoomreiniging

 

Ontsmettende werking

Droge stoom met een temperatuur tussen de 140°C en 185°C vertegenwoordigt de meest ecologische en moderne methode om vuile oppervlakten te reinigen. Druk, in combinatie met verhit water, zorgt voor een efficiënte reiniging en ontsmettende kracht.

Vermindert waterverbruik

Het waterverbruik van een traditionele hogedrukreiniger ligt tussen de 600-2000 liter per uur, terwijl u met een stoomreiniger slechts 10-50 liter water per uur verbruikt. Reinigen met een minimaal waterverbruik zorgt ervoor dat een stoomreiniger ook zeer geschikt is voor bijvoorbeeld de foodindustrie, een industrie waar vanwege hygiënevoorschriften reinigen met water taboe is.

Zeer geschikt voor complexe en gevoelige oppervlakken

De hoge temperatuur van de stoom in combinatie met diverse accessoires voor een stoomreiniger zorgen ervoor dat u lastig bereikbare plekken moeiteloos kunt reinigen. Door de beperkte aanwezigheid van micro-waterdruppels is stoomreiniging ook geschikt voor het reinigen van elektrische componenten en bedieningspanelen.

Minimaal chemiegebruik

Bij stoomreiniging reduceert het gebruik van chemie tot 80% ten opzichte van 100% bij traditionele reinigingsmethoden. Doordat er geen of nauwelijks chemie wordt gebruikt, vindt er geen verontreiniging van het grondwater plaats.

Kostenbesparend

Alles bij elkaar opgeteld, maakt dat de aanschaf van een stoomreiniger enorm kostenbesparend is. Met stoomreiniging profiteert u van: minder arbeidskosten, minder waterverbruik, minder slijtage, minder chemicaliën, minder schadelijk afval en bovenal een beter schoonmaakresultaat.

Vrijblijvend advies aanvragen >

Vraag een vrijblijvend adviesgesprek aan!

Graag adviseren wij u wat voor uw reinigingsvraagstuk de beste oplossing is. Wilt u meer informatie ontvangen of wilt u graag dat wij bij u op locatie langskomen om de mogelijkheden te bespreken? Vul dan geheel vrijblijvend onderstaand formulier in.

  • gerrit-visser
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.