Transportbanden reinigen met stoom

Snel, efficiënt en volautomatische transportbandenreiniging

Reinigen tijdens productie

Enorme tijdsbesparing

Hitte doodt meeste bacteriën

Dieptereiniging zonder chemicaliën

Verzorg dieptereininging tijdens productie

Transportbandreiniging met stoom

Wil jij een transportband reinigen met stoom? Transportbanden kunnen vanaf nu sneller, eenvoudiger en vooral béter worden gereinigd dankzij het unieke transportbandreiniging systeem van Tecnovap. Met dit systeem wordt de productielijn, in combinatie met een Tecnovap industriële stoomreiniger, snel, effectief en milieuvriendelijk gereinigd met stoom (indien gewenst volautomatisch).

Gladde transportband reinigen

Gladde transportbanden zijn de meest voorkomende transportbanden. Deze zijn goed te reinigen met stoom doormiddel van een volautomatische stoomreiniger met afzuiging die op maar gemaakt kan worden om op de transportband te plaatsen. De maximale breedte van de transportband is 2 meter. Deze kan zowel op de boven- als onderkant de transportband geplaatst worden.

Schakelband reinigen

Naast gladde transportbanden maakt men in de foodindustrie veel gebruik van schakelbanden, transportbanden met een open structuur. Hiervoor is een geautomatiseerd reinigingssysteem ontwikkeld, daardoor hoeft de productielijn niet meer worden stopgezet om te kunnen reinigen waardoor er enorme tijdswinst te behalen valt.

Altijd de juiste oplossing

Bepaal welk type productieband je wilt reinigen

Een transportband reinigen is nog nooit zo eenvoudig geweest. De Tecnovap transportband reiniger is namelijk een continu reinigingssysteem voor zowel gladde- als schakelbanden, dat snel, effectief en milieuvriendelijk reinigt. Schoonmaken met stoom terwijl de productie gewoon door kan gaan.

Wil je meer informatie over de mogelijkheden? Vul onderstaand formulier in en wij nemen zo spoedig mogelijk contact op.

  • Vragen of opmerkingen? Laat het ons weten.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Omdat alleen de beste kwaliteit voldoende is

Waarom kiezen voor transportbandreiniging?

enorme waterbesparing door te reinigen met stoom, tot wel 80%

reinigen tijdens productieproces, voorkomt onnodige productiestilstand

stoomreiniging doodt de meeste bacteriën zonder gebruik van chemicaliën

besparing op personeelskosten door volautomatisch te reinigen

verlengt de levensduur van de transportband

Reinigen tijdens productie

Gladde transportbanden kan je automatisch laten reinigen met de stoomreiniger. Door deze oplossing aan de onderzijde van de transportband te plaatsen kan je deze zelfs inzetten terwijl je produceert, waardoor je continu beschikt over een schone transportband. 

Deze reinigingsmethode levert een enorme tijdwinst op en reinigt daarnaast vele malen beter dan de manuele methode. Een extra bijkomend voordeel is dat desinfectie in vele gevallen achterwege gelaten kan worden.

Enorme tijdsbesparing

De transportbandreiniger reinigt en ontsmet de productielijn in één arbeidsgang en de productielijn is direct weer droog. Dit bespaart enorm in reinigingstijd! Doordat de stoom, via de transportbandreiniger, een dieptereiniging uitvoert en veel micro organismen doodt (ontsmet), bereik je een verbluffend reinigingsresultaat. Je hebt bij deze reinigingsmethode geen (schadelijke) reinigingsmiddelen of water nodig. Dit is goed voor mens en milieu. Door jouw schakel- of spijlentransportband te reinigen treedt er ook nog eens minder slijtage op, wat een enorme verlenging van de levensduur oplevert. 

Benieuwd naar de mogelijkheden
van transportbandreiniging voor jouw situatie?

De totaaloplossing voor transportbandreiniging

De juiste machines voor transportbandreiniging

Voor de transportbandreiniging zijn de onderstaande machines geschikt. Uiteraard komen wij graag bij je langs om de juiste machines en transportbandreiniger met je te bespreken. 

Vraag een vrijblijvend adviesgesprek aan!

Graag adviseren wij je over wat voor jouw reinigingsvraagstuk de beste oplossing is. Wil je meer informatie ontvangen of wil je graag dat wij bij jou op locatie langskomen om de mogelijkheden te bespreken?
Vul dan geheel vrijblijvend onderstaand formulier in.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.