Transportbanden sneller en beter reinigen met stoom

Snel, efficiënt en volautomatische transportbanden reinigen

Sneller en beter reinigen tijdens productie

Enorme tijdsbesparing

Stoom doodt bacteriën en virussen

Reinigen zonder chemicaliën

Minder downtime en beter kwaliteit

Verleng de levensduur van je transportbanden

Om de kwaliteit van de producten waarborgen en de levensduur van de transportbanden te verlengen is het van belang de transportbanden regelmatig te reinigen. Daarnaast zorgt vervuiling voor slijtage aan de transportbanden en de aandrijving. Door de transportbanden goed schoon te houden beperk je de downtime van de installatie. 

Transportbanden zijn vaak moeilijk schoon te maken. Voor het reinigen van transportbanden moet je vaak de lijn stilleggen. Hier gaat kostbare tijd verloren. Transportbanden kunnen vanaf nu sneller, eenvoudiger en vooral béter worden gereinigd dankzij het unieke transportbandreiniging systeem van TecnovapMet dit systeem wordt de productielijn, in combinatie met een Tecnovap industriële stoomreiniger, snel, effectief en milieuvriendelijk gereinigd met stoom (indien gewenst volautomatisch).

Gladde transportband reinigen

Gladde transportbanden zijn de meest voorkomende transportbanden. Deze zijn goed te reinigen met stoom doormiddel van een volautomatische stoomreiniger met afzuiging die op maar gemaakt kan worden om op de transportband te plaatsen. De maximale breedte van de transportband is 2 meter. Deze kan zowel op de boven- als onderkant de transportband geplaatst worden.

Schakelband reinigen

Naast gladde transportbanden maakt men in de foodindustrie veel gebruik van schakelbanden, transportbanden met een open structuur. Hiervoor is een geautomatiseerd reinigingssysteem ontwikkeld, daardoor hoeft de productielijn niet meer worden stopgezet om te kunnen reinigen waardoor er enorme tijdswinst te behalen valt.

Altijd de juiste oplossing

Bepaal welk type productieband je wilt reinigen

Een transportband reinigen is nog nooit zo eenvoudig geweest. De Tecnovap transportband reiniger is namelijk een continu reinigingssysteem voor zowel gladde- als schakelbanden, dat snel, effectief en milieuvriendelijk reinigt. Schoonmaken met stoom terwijl de productie gewoon door kan gaan.

Download onze informatiebrochure over transportbandreiniging: 

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Omdat alleen de beste kwaliteit voldoende is

Waarom kiezen voor transportbandreiniging?

Reinigen tijdens productieproces, voorkomt onnodige productiestilstand

Verlengt de levensduur van de transportband

80% waterbesparing door te reinigen met stoom

Stoomreiniging doodt 99,9% van de bacteriën zonder gebruik van chemicaliën

Besparing op personeelskosten door volautomatisch te reinigen

Transportbanden automatisch reinigen (tijdens productie).

Gladde transportbanden kan je automatisch laten reinigen met de stoomreiniger. Door deze oplossing aan de onderzijde van de transportband te plaatsen kan je deze zelfs inzetten terwijl je produceert, waardoor je continu beschikt over een schone transportband. 

Deze reinigingsmethode levert een enorme tijdwinst op en reinigt daarnaast vele malen beter dan de manuele methode. Een extra bijkomend voordeel is dat desinfectie in vele gevallen achterwege gelaten kan worden.

Enorme tijdsbesparing

De transportbandreiniger reinigt en ontsmet de productielijn in één arbeidsgang en de productielijn is direct weer droog. Dit bespaart enorm in reinigingstijd! Doordat de stoom, via de transportbandreiniger, een dieptereiniging uitvoert en veel micro organismen doodt (ontsmet), bereik je een verbluffend reinigingsresultaat. 

Je hebt bij deze reinigingsmethode geen (schadelijke) reinigingsmiddelen of water nodig. Dit is goed voor mens en milieu. Door de schakel- of spijlentransportband te reinigen treedt er ook nog eens minder slijtage op, wat een enorme verlenging van de levensduur oplevert. 

Benieuwd naar de mogelijkheden
van transportbandreiniging voor jouw situatie?

De totaaloplossing voor transportbandreiniging

De juiste machines voor transportbandreiniging

Voor de transportbandreiniging zijn de onderstaande machines geschikt. Uiteraard komen wij graag bij je langs om de juiste machines en transportbandreiniger met je te bespreken. 

Vraag een vrijblijvend adviesgesprek aan!

Graag adviseren wij je over wat voor jouw reinigingsvraagstuk de beste oplossing is. Wil je meer informatie ontvangen of wil je graag dat wij bij jou op locatie langskomen om de mogelijkheden te bespreken?
Vul dan geheel vrijblijvend onderstaand formulier in.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.