‘Zet de juiste machine op de juiste vloer’

In de afgelopen maanden heb ik verrassend genoten van de aandacht voor hygiëne. Uiteraard niet van de reden waarom, maar wel van het feit dat goede schoonmaak gezien en gewaardeerd wordt. Veel aandacht ging en gaat uit naar de contactplekken. Ik denk dan eigenlijk meteen ook aan de vloeren. Een vloer is vaak niet het eerste waar men bij schoonmaak aan denkt, maar oh zo belangrijk. Op de vloer daalt stof neer en verzamelt het vuil zich door inloop en gebruik. Hierdoor heeft een vloer regelmatig tot dagelijks reiniging nodig. Het is toch het visitekaartje van een locatie.

Hygiënisch vloeren reinigen

Wie mij kent, weet dat ik een vakidioot ben op het gebied van hygiëne en vloerreiniging. Ik doe dit al heel wat jaren. In de afgelopen jaren heb ik mij onder andere veel beziggehouden met de Duplex vloerreinigers, eerst bij Groveko, sinds dit jaar bij Innovi BV, de importeur. Met mijn blog wil ik een lans breken voor het echt hygiënisch schoon maken van vloeren.

Het belang van effectief vloeren reinigen

Het reinigen van vloeren en (complexe) oppervlakken is en wordt steeds belangrijker. Denk aan veiligheid, de vloer mag niet glad zijn, zeker niet na reiniging, want we willen geen glij- en valpartijen meemaken. Een (complex) oppervlak moet echt schoon en vrij zijn van vuil, residu en aanslag/ sporen. Handmatige vloerreiniging is not-done. Daarom kun je een schone vloer het beste realiseren met een reinigingsmachine die eenvoudig, snel, effectief en correct wordt ingezet. De vloer(en) reinigen met zo min mogelijk verschillende machines is een must, met andere woorden: “Zet de juiste machine op de juiste vloer”.  Dit bespaart lichamelijke klachten, ziekteverzuim, ergernis en methode fouten.

De Duplex steam vloerreiniger

Op onze drukke markt zijn verschillende machinale systemen te vinden die prima de vloeren schoonmaken en schoonhouden. Een vloer moet echter hygiënisch schoon zijn. Het liefst met dieptereiniging in één beurt. Kies daarom een machine die dit waarmaakt en zich steeds weer bewijst met veel toegevoegde waarden, zoals een Duplex vloerreiniger. In de dagelijkse praktijk blijkt dat je met een cilindrisch borstelsysteem (Duplex Steamer) alle typen vloeren kunt schoonmaken en onderhouden. Het voordeel hiervan is dat op de machine een zogenaamd transportsysteem is ingebouwd met twee transportbanden, die tijdens het schrobben het vuil en water direct opneemt in een vuilwater opvangtank.  De Duplex Turbo beschikt over een extra zuigmond met vacuüm cleaner, die ervoor zorgt dat de vloer daarnaast direct droog is.

Voordelen stoomreiniging

Een hele mooie ontwikkeling in de vloerreiniging is dat men tegenwoordig de vloer met minimaal reinigingsmiddel en water kan reinigen. Met een stoomreiniger bespaar je niet alleen 20% op water en 80% op reinigingsmiddelen, maar draag je ook bij aan het behoud van mens, apparatuur én de natuur. Stoom is natuurlijk en levert geen allergische reacties op, apparatuur gaat langer mee doordat het niet door chemie wordt aangetast. Voordelen waaraan je toch eigenlijk niet voorbij wilt en kunt gaan. Een schone vloer is belangrijk, dat kunnen we met inzet van de juiste machines op grote schaal realiseren. Van de aarde is er maar één, daar moeten we heel zuinig op zijn.

Met wie mag ik mijn vakkennis delen?

Hans Haarselhorst