Alles over droogijs

We krijgen vaak vragen over droogijs. Daarom hebben we enkele facts & figures voor jullie op een rij gezet:

Droogijs is koolzuur (CO₂) in een vaste vorm. Droogijs in de grove vorm wordt gebruikt om te koelen. Droogijs in fijnere vorm (3mm) wordt gebruikt om te reinigen. Dit noemen we ook wel droogijsstralen. Ook wordt het gebruikt in het theater voor het creëren van effecten en voor toetjes in het restaurant. Droogijs zorgt namelijk voor een ‘rook-effect’ als je er vloeistof over heen giet. Wij zetten droogijs om te reinigen.

droogijsstraalmachine

Hoe bewaar je droogijs?

Droogijs wordt vers geproduceerd. Hoe verser het ijs, hoe beter het reinigend vermogen is. Het beste is dus om het ijs zo kort mogelijk van te voren te produceren. De kwaliteit is het beste als het droogijs niet ouder is dan twee of drie dagen. Het ijs wordt geleverd geïsoleerde boxen. Na verloop van tijd begint het te verdampen. Iedere dag sublimeert er 10%. Let er op dat je het droogijs in een goed geventileerde ruimte bewaart. Anders heb je de kans dat het droogijs de zuurstof uit de ruimte onttrekt. Vervoer het ijs daarom nooit in dezelfde cabine als de bestuurder.

Kan je zelf droogijs maken?

Wil je zelf droogijs maken? Dat kan. Met onze pelletiser kun je zelf droogijs produceren. Zo ben je altijd verzekerd van droogijs als je hebt nodig hebt en heb je het altijd zo vers mogelijk. Ook kun je zelf de gewenste hoeveelheid bepalen.

Heb je nog andere vragen? Stel deze gerust: info@innovibv.nl / 0546 66 07 10

Kan ik zelf schoonmaken met droogijs?

Zelf droogijsstralen is niet moeilijk. Je hebt een compressor, droogijsstraler en droogijs nodig om te beginnen met droogijsstralen. Met de compressor en de droogijsstraler wordt het droogijs onder hoge druk tegen de vervuiling geschoten. Hierdoor ontstaat een thermoshock waardoor de vervuiling loslaat. Het droogijs vervliegt waardoor je geen residu hebt. Zo reinig je zonder reinigingsmiddelen of water. Ideaal voor het reinigen van electrische componenten.