Alles over droogijs

We krijgen vaak vragen over droogijs. Daarom hebben we enkele facts & figures voor jullie op een rij gezet:

Droogijs is koolzuur (CO₂) in een vaste vorm. Droogijs in de grove vorm wordt gebruikt om te koelen. Droogijs in fijnere vorm (3mm) wordt gebruikt om te reinigen. Ook wordt het gebruikt in het theater voor het creëren van effecten en voor toetjes in het restaurant. Droogijs zorgt namelijk voor een ‘rook-effect’ als je er vloeistof over heen giet. Wij hebben het in ons geval over droogijs om mee te reinigen.

droogijsstraalmachine

Droogijs bewaren

Droogijs wordt vers geproduceerd. Hoe verser het ijs, hoe beter het reinigend vermogen is. Het beste is dus om het ijs zo kort mogelijk van te voren te produceren. De kwaliteit is het beste als het droogijs niet ouder is dan twee of drie dagen. Het ijs wordt geleverd geïsoleerde boxen. Na verloop van tijd begint het te verdampen. Iedere dag sublimeert er 10%. Let er op dat je het droogijs in een goed geventileerde ruimte bewaart. Anders heb je de kans dat het droogijs de zuurstof uit de ruimte onttrekt. Vervoer het ijs daarom nooit in dezelfde cabine als de bestuurder.

Zelf droogijs maken

Wil je zelf droogijs maken? Dat kan. Met onze pelletiser kun je zelf droogijs produceren. Zo ben je altijd verzekerd van droogijs als je hebt nodig hebt en heb je het altijd zo vers mogelijk. Ook kun je zelf de gewenste hoeveelheid bepalen.

Heb je nog andere vragen? Stel deze gerust: info@innovibv.nl / 0546 66 07 10

Meer informatie aanvragen

Wil je meer informatie over de onze duurzame reinigingsoplossingen?
Vul onderstaand formulier in en wij nemen zo spoedig mogelijk contact met je op.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.