Benieuwd naar de mogelijkheden
voor enzymatisch reinigen?

Wil jij advies van onze experts?

Efficiënte en diepgaande reiniging

Enorme tijdsbesparing

100% biologisch afbreekbaar

Beter voor milieu

Enzymatisch reinigen =
effectief en milieuvriendelijk reinigen

Heb je professionele reinigingsproducten nodig? Kies dan voor enzymen. Deze helpen bij het oplossen van vervuiling, op een milieuvriendelijke manier. Je kunt onze enzymatische reinigingsproducten inzetten voor uiteenlopende toepassingen. Zoals voor het reinigen van sterk vervuilde apparatuur of vervuiling in leidingen. Denk aan het reinigen van professionele keukens, vaatwasmachines, vaatwastunnels, leidingen en vloeren. Enzymen dragen bij aan een optimale kwaliteit schoonmaak, vormen specialistische reinigingsmiddelen en zijn 100% biologisch afbreekbaar.

Natuurlijke eiwitten

Enzymen zijn eiwitten. Deze natuurlijke stoffen zijn niet-levende stoffen, maar worden geproduceerd door gisting (bacterie, gist of schimmel). De stof is noodzakelijk voor elke levensvorm. En ze zijn 100% biologisch afbreekbaar.

Enzymen zijn heel specifieke, natuurlijke eiwitten die een bioreactie onvoorstelbaar hard versnellen. Het zijn niet-levende proteïnen die actief worden zodra ze met lauwwarm water (35-65 graden Celsius) in aanraking komen. Lees meer over wat enzymen en enzymatisch reinigen is.

Bioreacties voor effectieve schoonmaak

Enzymen begeleiden bioreacties in mensen, dieren, planten en micro-organismen. Daarmee zijn ze ook inzetbaar als duurzame reinigingsmiddelen. Voor chemische reacties zijn namelijk vaak extreme temperaturen, hoge drukwaarden of bijtende omstandigheden nodig. Het gebruik van enzymen maakt dit overbodig, waardoor het schoonmaken een stuk makkelijker, veiliger en goedkoper wordt: het lost de vervuiling op, het reinigt de leidingen en zuivert het oppervlaktewater. Enzymen zijn 100% biologisch afbreekbaar. 

laboratorium enzymatische reinigers

Benieuwd naar de mogelijkheden
van enzymatisch reinigen voor jouw situatie?

Enzymatisch reinigen

BREED TOEPASBARE OPLOSSING

Zoals voor het reinigen van sterk vervuilde apparatuur of vervuiling in leidingen. Concreet kun je denken aan het reinigen van professionele keukens, vaatwasmachines, vaatwastunnels, leidingen en vloeren. Ook voor het verwijderen van biofilm.

Laboratorium

De juiste enzymatische reiniger

Enzymatische reinigers voor diverse toepasssingen

Gebruik duurzame reinigingsmiddelen om op een milieuvriendelijke manier te reinigen. De duurzame reinigers bevatten geen schadelijke stoffen, waardoor het veilig is om mee te werken.

Innovi Kennisbank

De 8 krachten van enzymen

Snel, doeltreffend en duurzaam reinigen met enzymenEnzymen zijn natuurlijke eiwitten die worden geproduceerd door gisting. Het zijn niet-levende proteïnen die actief worden zodra ze met lauwwarm water (35-65 graden Celsius) in aanraking komen.In onze whitepaper "De 8 krachten van enzymen"...Lees meer

Wat is het verschil tussen reinigen met enzymen en probiotica?

Reinigen met enzymen en probiotica wordt vaak gezien als gelijke, groene reinigingsoplossingen. Er is echter een groot verschil. Enzymen zijn niet levende proteínen en doen hun werk als zij met water in contact komen. Probiotica bevatten bacteriën. Bacteriën zijn levend...Lees meer

Groen, groener, groenst: Ecocert certificering voor enzymatische reinigingsproducten Innovi

Het Ecocert label gaat veel verder dan het Ecolabel of cradle to cradle certificering. Het is een internationale certificering dat volledig ‘groen’ is, circulair van grondstof tot hergebruik van afval. Geen enkele chemische of synthetische stof komt in een Ecocert...Lees meer