Transportbanden sneller en beter reinigen met stoom

Snel, efficiënt en volautomatische transportbanden reinigen

Sneller en beter reinigen tijdens productie

Enorme tijdsbesparing

Stoom doodt bacteriën en virussen

Reinigen zonder chemicaliën

Minder downtime en beter kwaliteit

Schone transportbanden zorgen voor een hygiënischer eindproduct en.. geeft minder storingen

Om de kwaliteit van de producten te waarborgen en de levensduur van de transportbanden te verlengen is transportband reiniging van groot belang. Daarnaast zorgt vervuiling voor slijtage aan de transportbanden en de aandrijving. Door de transportbanden goed schoon te houden beperk je de downtime van de installatie. 

Transportbanden zijn vaak moeilijk schoon te maken. Voor het reinigen van transportbanden moet je vaak de lijn stilleggen. Hier gaat kostbare tijd verloren. Transportbanden kunnen vanaf nu sneller, eenvoudiger en vooral béter worden gereinigd dankzij het unieke transportbandreiniging systeem van TecnovapMet dit systeem wordt de productielijn, in combinatie met een Tecnovap industriële stoomreiniger, snel, effectief en milieuvriendelijk gereinigd met stoom (indien gewenst volautomatisch).

Gladde transportband reinigen

Gladde transportbanden zijn veel voorkomende transportbanden. Deze zijn goed schoon te maken met stoom. Doormiddel van een industriële stoomreiniger met afzuiging en een transportband reinigingsmodule die op maat gemaakt wordt om op de transportband te plaatsen, kan de reinigingstijd met 90% bekort worden. De maximale breedte van de transportbandreinigingsmodule is 2 meter. Deze kan zowel op de boven- als onderkant van de transportband geplaatst worden.

Schakeltransportband reinigen

Naast gladde transportbanden maakt men in de foodindustrie veel gebruik van schakelbanden, transportbanden met een open structuur. Hiervoor is een geautomatiseerd reinigingssysteem ontwikkeld, waardoor er enorme tijdswinst te behalen valt. Door de schakelbanden met stoom te reinigen behaal je een hoger niveau van hygiëne. De stoom doodt 99,9% van de bacteriën, zonder gebruik te maken van reinigingsmiddelen.

Transportband electronisch reinigen

Volautomatische transportbandreiniger.

Transportbanden automatisch reinigen (tijdens productie).

Gladde transportbanden zijn automatisch te reinigen met de stoomreiniger. Door deze oplossing aan de onderzijde van de transportband te plaatsen kan je deze zelfs inzetten terwijl je produceert, waardoor je continu beschikt over een schone transportband.

Deze reinigingsmethode levert een enorme tijdwinst op en reinigt daarnaast vele malen beter dan de manuele methode. Een extra bijkomend voordeel is dat desinfectie in vele gevallen achterwege gelaten kan worden.

Gratis advies over transportbandreiniging?

Laat je overtuigen van de kracht van stoomreiniging. Laat je gegevens achter en wij nemen zo snel mogelijk contact met je op.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Omdat alleen de beste kwaliteit voldoende is

Waarom kiezen voor transportband reiniging?

Reinigen tijdens productieproces, voorkomt onnodige productiestilstand

Verlengt de levensduur van de transportband

80% waterbesparing door te reinigen met stoom

Stoomreiniging doodt 99,9% van de bacteriën zonder gebruik van chemicaliën

Besparing op personeelskosten door volautomatisch te reinigen

Enorme tijdsbesparing

De transportbandreiniger reinigt en ontsmet de productielijn in één arbeidsgang en de productielijn is direct weer droog. Dit bespaart enorm in reinigingstijd! Doordat de stoom, via de transportbandreiniger, een dieptereiniging uitvoert en veel micro organismen doodt (ontsmet), bereik je een verbluffend reinigingsresultaat. 

Je hebt bij deze reinigingsmethode geen (schadelijke) reinigingsmiddelen of water nodig. Dit is goed voor mens en milieu. Door de schakel- of spijlentransportband te reinigen treedt er ook nog eens minder slijtage op, wat een enorme verlenging van de levensduur oplevert. 

Transportbandreiniger folder

Altijd de juiste oplossing

Alle informatie over transportbandreiniging in een overzichtelijk Ebook

Download onze informatiebrochure over transportbandreiniging en ontdek de mogelijkheden.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.