Benieuwd naar de mogelijkheden van vloerreiniging?

Wil jij advies van onze experts?

Toepassingen van vloerreinigen

Er zijn ontzettend veel toepassingen voor vloerreinigen. En daarmee ook mogelijkheden. Afhankelijk van welke soort vloer, welk soort vervuiling en o.a. grootte van het oppervlak, kies je een vloerreinigingsmachine die bij je situatie past.

Reinigen van een gietvloer

Een gietvloer heeft een gesloten toplaag. Deze soort vloer is zeer onderhoudsarm. Dagelijks vegen met een zachte of medium bezem, droog stofwissen of stofzuigen en wekelijks met water en een neutraal milieuvriendelijk reinigings- middel vochtig reinigen met een vlakmop-systeem. Een gietvloer is goed bestand tegen de meeste vloeibare (milieuvriendelijke) reinigingsmiddelen. Periodiek b.v. wekelijks of maandelijks, de vloer schrobben met een cilindrisch borstel machine van Duplex, zoals de Duplex Turbo met directe afzuiging.

 

Reinigen van een (ruwe- en ongelijke) tegelvloer

Een tegelvloer is in veel gevallen met voegen gelegd. De vloer is vrij eenvoudig te onderhouden en met gebruik van de juiste materialen en middelen snel en hygiënisch schoon te houden. Dagelijks vegen met een zachte of medium harde bezem, droog stofwissen en/of stofzuigen. Wekelijks met water en een neutraal milieuvriendelijk reinigingsmiddel vochtig reinigen met een vlakmop-systeem of de Duplex (steamer) Een cilindrische borstel systeem met unieke eigenschappen en resultaten.

 

Reinigen van vloerbedekking

Vloerbedekking altijd stofvrij maken door goed te stofzuigen. Bij vlekvervuiling met een milieuvriendelijke tapijtreinigingsmiddel oplossing in-sprayen en 1-2 minuten laten inwerken. De vlek wordt losgeweekt. Dan met een vochtige microvezeldoek afnemen. Wekelijks of 2-wekelijks de vloer bedekking met een cilindrische borstelmachine Duplex (steamer), met de gele, zachte (tapijt) borstels, reinigen en onderhouden. Hierdoor wordt de vloer hygiënisch- en diep (steamer) gereinigd. Een Duplex machine is ook dagelijks te gebruiken.

 

Reinigen van vinyl en linoleum vloeren

Dagelijks de vloer stofwissen met een z.g. kleefdoek op een vlak-houder met steel, stofzuigen om stofvrij te maken of met een zacht “zaal” veger vegen. Deze vloeren zijn eenvoudig te onderhouden en te reinigen. Dagelijks e.v. wekelijks vochtig reinigen met water een microvezel vlakmop met een neutrale milieuvriendelijk reinigingsmiddel oplossing. Machinaal reinigen met een Duplex (Turbo met afzuiging, direct droog) met minimale borsteldruk. Borstel zacht of medium! Bij kleef-vlekverwijdering de vlek in sprayen met een neutraal milieuvriendelijk, liquide reinigingsmiddel, doseren.

Reinigen van houten vloeren

Dagelijks de vloer stof wissen met een z.g. kleefdoek op een vlak-houder met steel, stofzuigen om stofvrij te maken of met een zacht “zaal” veger vegen. Geoliede vloeren enkel met water of met een PH neutraal milieuvriendelijk vloerreinigingsmiddel, gedoseerd, vochtig afnemen/reinigen. Geen residu laten inwerken, direct goed drogen. Machinaal met een Duplex Turbo, met afzuiging, vloer is direct droog, onderhouden/reinigen. Ruwe bv planken houten vloeren goed stofzuigen.

Grove losliggend vuil vegen en wegnemen. Machinaal reinigen en onderhouden met de schrobmachine Duplex Turbo, D. 340 (34cm) of D. 420 (42cm) met universele (grijze) of bij zware vervuiling, zwarte (harde) cilindrische borstels. Borstels komen in de voegen/oneffenheden en haalt het vuil ook hier uit (diepte reiniging). Bij specifieke houten vloeren zoals terras en vlonders, neem contact op voor advies op maat.

Reinigen van grindvloeren

Grindvloeren kunnen dicht geseald zijn, half dicht geseald of helemaal open zijn. Hoe dichter de vloer is geseald, hoe sneller schoon. De vloer goed blijven stofzuigen om los liggend vuil en stof weg te nemen. Machinaal vochtig reinigen met een Duplex machine (geen stoom). Bij gebruik van reinigingsmiddel, wordt een milieuvriendelijk middel geadviseerd (PH 7-9). Bij kleefvuil of zwaardere vervuiling kan er een milieuvriendelijk reinigingsmiddel ingezet worden met een “ontvettende” werking die de vervuiling snel afbreekt. De grijze, universele of zwarte (harde) borstels van de Duplex “schrapen” als het ware het vuil van de vloer af, ook uit de oneffenheden, en transporteert het vuil direct naar een vuilwater/opvang tank. Snel schoon en snel droog. Beschadiging op de vloer is geheel uitgesloten met gebruik van deze Duplex borstels, ze zijn ervoor gemaakt zelfs.

Reinigen van rubber, profiel en (horeca) keuken vloeren

Dagelijks de vloer goed vegen met een zachte of medium (zaal) veger om grof vuil weg te nemen en te verwijderen. Eventueel stof wissen met een z.g. kleefdoek met vlak-houder en steel. Dagelijks of wekelijks vochtig reinigen met de Duplex Turbo, met directe afzuiging of Duplex 340 (34cm) Duplex 420 (42cm) Steamer. Door de combinatie van stoom, hygiënische dieptereiniging en de cilindrische borstels is de vloer snel schoon en droog. Bij e.v. gebruik van reinigingsmiddel, milieuvriendelijk en gedoseerd. In een keuken HACCP omgeving, kan men een licht ontvettend (milieuvriendelijk) reinigingsmiddel gebruiken. Laat je door Innovi adviseren hierin i.v.m. een breed scala in diversiteit.

INNOVI B.V.
Afrikalaaan 7
7681 ND Vroomshoop
>Route op Google maps

+31 (0)546 – 66 07 10
Stel je vraag via Whatsapp
info@innovibv.nl

KvK nummer: 06089614
BTW nummer: NL807510683B01

Stel jouw vraag aan ons

Jouw gegevens

  • Hidden
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.