Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages

Benieuwd naar de mogelijkheden
voor droogijsstralen?

Krijg advies van onze experts

Droogijsstralen
Snel, effectief en milieuvriendelijk

Droogijsstralen is een volledig droge en milieuvriendelijke reinigingstechniek. Het verwijdert de verontreiniging zonder schade aan te brengen aan het oppervlak en is daarmee zeer geschikt voor kwetsbare oppervlakken zoals een monument, klassieke auto of elektronische componenten. Wanneer je gaat droogijsstralen is demontage van de te reinigen onderdelen niet nodig en zelfs de meest moeilijk bereikbare plekken kunnen effectief gereinigd worden.

Innovi heeft ruime ervaring met droogijsstralen voor de industriële markt. Wij vertellen je graag wat droogijs precies is, hoe je het beste met droogijs kunt werken en wat de mogelijkheden van droogijsstralen zijn.  

droogijsstraalmachine

Wat is droogijs?

Droogijs is een vaste vorm van koolstofdioxide (CO2). Dit droogijs heeft maar liefst een temperatuur van −78°C. Het droogijs wordt omgezet naar een sneeuwachtige substantie en wordt samengeperst door een matrijs om zo hard droogijs te produceren. Hierdoor ontstaan er droogijspellets die ingezet kunnen worden bij het droogijsstralen.

Droogijsstralen beschadigt het oppervlak niet

Droogijsstralen is volledig ecologisch en daarmee een milieuvriendelijke reinigingsmethode. Zodra het droogijs de oppervlakte raakt, wordt er een thermische schok veroorzaakt. Deze schok zorgt ervoor dat de binding tussen het oppervlak en de vervuiling wordt gebroken. De luchtstroom zorgt er vervolgens voor dat het vuil eenvoudig wordt verwijderd. Dit proces van droogijsstralen is een effectief en tijdbesparend alternatief voor traditionele reinigingsmiddelen. 

Droogijsstralen food sector

Benieuwd naar de mogelijkheden
van droogijsstralen voor jouw situatie?

Droogijsstralen

BREED TOEPASBARE OPLOSSING

Het gebruik van droogijsstralen kent uiteenlopende toepassingen voor diverse organisaties en instellingen. De meest voorkomende vervuilingen zijn lijm, vet, vuil en andere afzettingen in de food sector, voor transportbanden en verpakkingen. Ook voor lasnaden en spatten van lascellen en lasrobots.

Reinigen met droogijsstraalmachine.

Onze referenties

Innovi Kennisbank

Droogijsstralen: een koud kunstje

Ben je nog relatief onbekend met droogijsstralen en denk je dat het een ingewikkelde manier van reinigen is? Niets is minder waar. De droogijsstraalmachines van Innovi kennen oneindige toepassingsmogelijkheden en zijn door iedereen te bedienen. Maar wat is droogijsstralen precies...Lees meer

Vraag een vrijblijvend adviesgesprek aan!

Graag adviseren wij je over wat voor jouw reinigingsvraagstuk de beste oplossing is. Wil je meer informatie ontvangen of wil je graag dat wij bij jou op locatie langskomen om de mogelijkheden te bespreken?
Vul dan geheel vrijblijvend onderstaand formulier in.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.