Vragen over stoomreiniging?

Innovi geeft antwoord

Veelgestelde vragen over stoomreiniging

Nee, in principe kun je de stoomreiniger aansluiten op jouw leiding netwerk. Echter is door de hoge verhitting de kwaliteit van het water heel belangrijk. Indien je hard water hebt, adviseren wij je een harstank-, of ontkalkingsinstallatie te plaatsten.

Bij de meeste toepassingen is een reinigingsmiddel overbodig geworden bij de toepassing van een stoomreiniger. Kies je bij het stomen toch voor een extra reinigingsmiddel, dan volstaat meestal een reeds aanwezig reinigingsmiddel.

 Nee, het gaat niet zozeer sneller maar het is een diepte reiniging en het desinfecteert de oppervlakte wel tegelijkertijd.  Dit lukt met traditioneel reinigen zonder chemicaliën niet. Daarnaast kun je zeer effectief hoeken, kieren en naden reinigen met stoom. Vaak wordt stoomreiniging voor de wekelijkse schoonmaak ingezet en op plekken waar veel water ongewenst is.

Zoals bij de meeste huishoudens het geval is wordt gereinigd met water, reinigingsmiddel en een poetsdoek. Het vuil wordt losgeweekt door het water/ reinigingsmiddel waarna het vuil met een mop of poetsdoek wordt weg gehaald. Met deze methode blijft vuil achter in o.a. voegen en kieren waardoor bacteriën weer verder kunnen groeien.

 1. Door de hoge temperatuur worden bacteriën direct gedood. Daarna kunt u het vuil direct verwijderen met een doek. De beste resultaten worden verkregen met een microvezeldoek.
 2. Stoom heeft tevens een ontgeurende eigenschap. Hierdoor kunt u uw huis fris laten ruiken.
 3. Doordat er geen reinigingsmiddelen worden gebruikt kan het vuil minder makkelijk hechten aan het oppervlakte waardoor deze langer schoon zal blijven.

Jazeker, je kunt de stoelen, gordijnen, bedden en vloerkleden reinigen met stoom. Daarnaast is ook de bekleding van het auto interieur eenvoudig te reinigen. Doordat er beperkt water aan te pas komt en de hoge temperatuur, kun je de gereinigde oppervlakken snel weer gebruiken.

Jazeker, door middel van een speciale stoommop kun je de tegelmuren en gladde plafonds eenvoudig reinigen.

Jazeker, met de juiste accessoires kun je de ramen wassen zonder speciaal osmosewater of extra reinigingsmiddelen te gebruiken. Kijk hier voor de accessoires voor stoomreiniging. 

Ja, stoom is uitstekend geschikt om bijvoorbeeld vetaanslag te reinigen. Hierbij kun je denken aan het reinigen van je oven of het fornuis. 

Jazeker. Met stoom kun je eenvoudig het kalk losweken in de badkamer. 

Jazeker, met stoom ben je goed in staat om de olie van bijvoorbeeld je fiets of motor te verwijderen.

Er zijn eigenlijk twee methoden om het vuil weer op te nemen:

 1. Met poetsdoeken. Een microvezeldoek behaald hier de beste resultaten.
 2. Met een stoom/stofzuiger in één. Er zijn stoomreiniger die het vuil ook weer kunnen opzuigen.

 Voor de particuliere markt is de meest gebruikte methode met de poetsdoek. Veelal omdat de prijs van de gecombineerde machines hoger zijn.

 1. Werkdruk. Hoe krachtiger; hoe sneller het vuil loskomt. Bij de particuliere markt varieert de druk van 3 t/m 4,5 bar.
 2. Waterreservoir. De inhoud hiervan is belangrijk. Het is namelijk erg vervelend om deze continue te moeten vullen en weer te wachten totdat de stoom op temperatuur is. Een consumenten stoomreiniger heeft een watertank van gemiddeld 1,5 liter.
 3. Accessoires. Worden deze erbij geleverd of moeten deze apart aangeschaft worden?

Dit is voornamelijk terug te voeren naar de volgende punten:

 1. Prijs. De prijs voor een stoomreiniger voor de particulier varieert van €69,- tot €395,- Bij een industriële stoomreiniger beginnen de prijzen bij  €1000,- en kunnen oplopen tot wel €4500,-
 2. Werkdruk. Een professionele stoomreiniger heeft veelal een hogere werkdruk. Dit kan variëren van 5 t/m 10 bar
 3. Stofzuiger. Wel of niet inclusief een stofzuiger?
 4. Inhoud waterreservoir.
 5. Wel of geen voorraad watertank. Een professionele stoomreiniger is over het algemeen uitgerust met een voorraad tank. Hierdoor is continue werken
  mogelijk en hoef je niet te wachten totdat alles op temperatuur is.

Jazeker, ga naar downloads en kies de categorie Tecnovap stoomreinigingsunits. 

Staat jouw vraag er niet tussen?

INNOVI B.V.
Afrikalaaan 7
7681 ND Vroomshoop
>Route op Google maps

+31 (0)546 – 66 07 10
Stel je vraag via Whatsapp
info@innovibv.nl

KvK nummer: 06089614
BTW nummer: NL807510683B01

Innovi-the greenest way to clean
Stel jouw vraag aan Innovi

Jouw gegevens

 • Hidden
 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.