Toepassingen professionele stoomreiniging

Krijg advies van onze experts

Wat kun je doen met een professionele stoomreiniger?

Innovi biedt professionele stoomreinigers voor verschillende branches en toepassingen aan. Ben je bakker? Heb je een schoonmaakbedrijf? Werk je in de grafische of automotive industrie? Voor ieder, industrieel, reinigingsvraagstuk hebben wij een oplossing. Hieronder noemen wij nog meer specifieke voorbeelden. Staat jouw branche hier niet tussen? Neem contact met ons op voor een maatwerk-oplossing.

Branches 

In de volgende branches kan stoomreiniging uitstekend worden toegepast voor effectieve vuil verwijdering:

  • Automotive: reiniging van het motorblok, auto interieur, verwijderen van teer en belettering
  • Facilitaire reiniging: allerlei oppervlakken, bekleding
  • Food: productiebanden, machines, koelingen, ventilatiekanalen, elektrische panelen en printplaten reinigen
  • Horeca: reinigen van keukens, sanitair en vloeren
  • Grafische industrie: reinigen van drukpersen
  • Industriële reiniging: mallen, ventilatiekanalen, motoren en productiebanden
  • Kunststof/rubberindustrie: matrijzen reinigen
  • Brandschade schoonmaken: d.m.v. het verwijderen van roet
  • Jachtbouw: antifouling en reinigen van bekledingtoe

Voor elke situatie een duurzame oplossing

Verschillende toepassingen van stoomreinigen

Hoe kan je stoomreiniging goed toepassen? Wij geven je een aantal oplossingen waar stoomreinigen de uitkomst is. Heeft u verder nog vragen? Neem gerust contact met ons op voor een passend advies.

vloerreiniging met stoom

Vloerreiniging met stoom

Stoomreinigers zijn toepasbaar voor verschillende vloeren. Denkend aan tegelvloeren, parket, laminaat, linoleum maar ook bestrating om onkruid te verwijderen. Stoom is niet schurend en is daarom ook geschikt voor gevoelige oppervlakken. Stoomreinigers zijn daarbij ook ideaal in te zetten voor lastig te bereiken hoeken en randen.

Vloerkleed schoonmaken met stoom

Bij het gebruik van een stoomreiniger denk je waarschijnlijk al snel aan facilitaire of sanitaire reiniging. Echter, wat dacht je van een tapijt reinigen met een stoomreiniger? Of het reinigen van een wollen vloerkleed of vloerbedekking? De mogelijkheden van stoomreinigers zijn eindeloos.

tapijt en vloerkleed reinigen
sanitair reinigen

Sanitair reiniging met stoom

De badkamer of sanitaire ruimte wordt dagelijks gebruikt: douchen, wassen, tandenpoetsen en make-up bijwerken. Deze dagelijkse bezigheden zorgen ervoor dat de ruimte al snel flink vies kan worden, denk bijvoorbeeld aan het ontstaan van schimmel- en kalkaanslag, smerige hoekjes, randen en voegen of vieze spiegels.

(Diepte)reiniging sanitair met stoom

Sanitaire ruimtes binnen organisaties zijn één van de meest onhygiënische ruimtes waar frequent reinigen aan te bevelen is. Om op een effectieve en bovenal hygiënische manier te reinigen is stoomreiniging een uitkomst! Met een frequent gebruik van een stoomreiniger voorkomt u een wildgroei van o.a. bacteriën, schimmels en kalkaanslag! Een stoomreiniger is zowel geschikt voor de dieptereiniging van uw sanitair als het onderhoud ervan. Ga naar stoomreinigers

sanitaire reiniging stoom

Plafond reiniging met stoom

Vloeren en muren worden met enige regelmaat schoongemaakt. Een plafond daarentegen, wordt zelden tot nooit gereinigd. Het plafond reinigen wordt vaak gezien als een vervelende en lastige klus. Wanneer er vlekken op het plafond zitten, brengen we snel een nieuw likje verf aan. Echter, dit is in vele gevallen helemaal niet nodig. Een stoomreiniger van Innovi is namelijk ideaal voor onderhoud aan uw plafond.

Plafond reinigen met stoom
Transportband reinigen met stoom

Machine reiniging met stoom

Machines kunnen op een eenvoudige manier gereinigd worden door middel van stoomreiniging, waarbij u te maken hebt met olie, vet, etensresten, schimmel, smeer en andere aanslag. Concreet bij machine reiniging kunt u denken aan stoomreiniging van o.a. motoren, onderstellen, ventilatiekanalen, transportbanden, riemen, transmissiesystemen en mechanische onderdelen. Hardnekkige vervuiling kunt u het beste reinigen met een droogijsstraalmachine.

Ontsmetten van ruimtes met stoom

Stoomreiniging staat bekend om zijn ontsmettende werking. Het verkleint risico`s in de gevaren van HACCP en voedselveiligheid en is de meest ecologische manier om vuile oppervlakken te reinigen. Hierbij kunt u denken aan het reinigen van laboratoria, medische kabinetten, operatietafels, het doden en afvoeren van listeria in bottlelijnen, productielijnen, sauna’s, zwembaden, filters etc.

desinfectie met stoom