Maximale bescherming van de gezondheid

Veiligheidsstofzuiger voor gevaarlijke stofdeeltjes

Robuust kwaliteit

Optimale filterreiniging

Aan te sluiten op apparatuur

35 en 50 liter variant

Veiligheidsstofzuigers voor optimale bescherming

De nieuwe, gecertificeerde veiligheidsstofzuigers van Sprintus voor stofklassen L en M. De stofzuiger die gemaakt is waar stofklasse L en M van toepassing is. Ook is op de stofzuiger een directe connectie  voor elektrische gereedschap. Deze zuiger is uitgevoerd met automatische filterreiniging die een constant hoge zuigkracht genereert.

Meer informatie over de Craftix?

Wil je meer informatie over de mogelijkheden van de Craftix veiligheidsstofzuigers? Vul onderstaand formulier in en wij nemen zo spoedig mogelijk contact op. 

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

De unieke eigenschappen Craftix

De hoogste norm van veiligheid

Met de CraftiX modellen zorgt u voor een maximale bescherming van de gezondheid van de gebruiker. De efficiënte filterreiniging zorgt voor een permanent vrij filter met een permanent hoge zuigkracht. Dit bespaart u tijd en geld omdat de filterreiniging automatisch plaatsvindt zonder onderbreking van de zuigstroom en het vermogen, zelfs bij extreme hoeveelheden fijn stof.

veiligheidsstofzuiger detail

Voor gevaarlijke stoffen van klasse M

Houtstof, verfstof of ander stof – de twee veiligheidsstofzuigers CraftiX 35 M en 50 M zuigen gevaarlijk stof van klasse M op voordat het in de ademlucht terechtkomt. Dankzij de standaard antistatische uitrusting zijn de twee M veiligheidsstofzuigers ideaal voor het afzuigen van grote hoeveelheden fijn stof direct op het elektrische gereedschap.

Stofklasse* M
Maximale doorlaatbaarheid < 0,1%

Geschikt voor:
– Stof met OEL** waarden ≥ 0,1mg/m³

– Houtstof tot 1200 W/50 I

Materiaal:
– Houtstof (beuken, eiken)
– Verfstofdeeltjes
– Keramiekstof
– Stof van plastic

Voor stof van klasse-L

De CraftiX 35 L en 50 L veiligheidsstofzuigers zijn uw ideale partner als u werkt met stof van klasse-L dat licht gevaarlijk is voor de gezondheid. Dankzij de antistatische voorbereiding kan een optionele antistatische slang worden aangesloten om elektrostatische ladingen te voorkomen. Op deze manier kunnen gevaarlijke vonken, statische oplading en de afzetting van vuil in de zuigslang worden vermeden.

Stofklasse* L
Maximale doorlaatbaarheid ≤ 1,0%

Geschikt voor:
– Stof met OEL** waarden > 1mg/m3

Materiaal:
– Kalkstof
– Gips

cratix stof filtering

Gepatenteerde filterreiniging

Het omgaan met gevaarlijk stof vereist innovatieve productontwikkelingen. Het hart van de CraftiX is het gepatenteerde HEPA 13 patroonfilter. Het bestaat uit twee onafhankelijke filterkamers, die na elkaar worden gereinigd. De zuigstroom en de zuigkracht blijven dus ook tijdens de reiniging op een constant hoog niveau, wat een permanente afzuiging garandeert.

De filterreiniging gebeurt door terugspoelen met lucht en zorgt er dankzij het gepatenteerde patroonfilter voor dat de fijne poriën van het filter stofvrij worden gemaakt zonder resten achter te laten. Het onderhoud en de reiniging van het filter is niet meer nodig en u bespaart tijd en geld.

 

Alleen stofzuigen waar en wanneer het nodig is

Waar elektrisch gereedschap wordt gebruikt, ontstaat vaak stof. Niet elk soort stof, maar schadelijke fijne deeltjes. Het stof moet worden opgezogen waar het ontstaat, direct op het elektrische gereedschap.

Dit is precies waar de robuuste SPRiNTUS veiligheidsstofzuigers voor ontworpen zijn. Of het nu op de bouwplaats is of in de werkplaats, ze zuigen met een constant hoge zuigkracht voor de gezondheid gevaarlijk stof op, voordat het de ademlucht vervuilt.

Dankzij de automatische in- en uitschakeling wordt de stofzuiger automatisch gestart of met een vertraging van 5 seconden gestopt. Hierdoor zal al het stof efficiënt opgezogen worden. Met de CraftiX veiligheidsstofzuigers beschermt u de gebruiker tegen deze risico’s. Zo kunnen zaag-, boor-, snij-, frees- en slijpwerkzaamheden zonder aarzeling efficiënt en veilig worden uitgevoerd.

veiligheidsstofzuiger direct aansluiten

Meer informatie aanvragen?

Laat je overtuigen van de mogelijkheden van de Craftix. Laat je reinigingsuitdaging weten en wij nemen zo spoedig mogelijk contact op.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.