Vragen over droogijs en droogijsstralen?

Innovi geeft antwoord

Veelgestelde vragen over droogijs

Ja, het droogijs heeft een temperatuur van -78 graden Celsius en is daarmee zo koud dat het brandwonden kan veroorzaken. Draag daarom beschermende kleding, waaronder handschoenen, om brandwonden te voorkomen.

Nee, maar draag wel beschermende kleding en richt de droogijsstraal nooit op personen.

Ja, dek schone oppervlakken af. Droogijs is schoon maar door het stralen komt het vuil los en dat maakt vies. Draag altijd beschermende kleding.

Jazeker, je kunt het motorblok reinigen met een droogijs machine, zonder dat je het motorblok uit elkaar hoeft te halen.

Jazeker, je kunt de elektronische gedeeltes zonder problemen reinigen met een droogijs machine. Lees meer over de toepassing voor elektronische componenten met droogijs.

Nee, de vervuiling op de laklaag wordt verwijderd zonder de laklaag aan te tasten. De laklaag zelf wordt er dus niet mee verwijderd. Door bij droogijsstralen de druk op te voeren boven de 10 bar kan men pleksgewijs wel kaal stralen.

Jazeker, de belettering is eenvoudig te verwijderen en de lak blijft onaangetast.

De Intelblast droogijsstraalmachines zijn geproduceerd met de meest geavanceerde technologieën. Ze staan bekend om de ongekend sterke, energiezuinige en gebruiksvriendelijke straalmachines. Bovendien kun je bij deze prijs gunstige straalmachines rekenen op een hoge productie, zeer zuinig (ijs)gebruik en storingsvrij werken met een maximaal reinigende werking.

Bij het kopen van droogijs is het belangrijk om rekening te houden met de beperkte houdbaarheid. De 20 kg variant droogijs kun je ca. 2 dagen bewaren en de grotere boxen droogijs zijn ca. 5 dagen houdbaar. Bewaar, wanneer je droogijs gaat kopen, in een goed geventileerde ruimte (niet in de vriezer) en houdt de geïsoleerde box gesloten. Er kunnen namelijk mogelijke gassen vrijkomen.

Nee, het stralen van droogijs is alleen geschikt voor harde oppervlakken. Lees hier wat droogijs precies is.

Het stralen met droogijs is zeer goed om zware verontreiniging te verwijderen en ontvet ook de oppervlakte. Het ontvet niet de poriën in het oppervlak, hiervoor is een aparte behandeling nodig.

Jazeker, roet is te reinigen met behulp van droogijsstralen. Doordat droogijs geen waterresidu achterlaat kun je in vele gevallen het roet probleemloos verwijderen.

Jazeker, de droogijstraalunit is een milieuvriendelijke investering, waardoor je bij aanschaf van de unit gebruik kunt maken van zowel de Mia als de Vamil regeling. Hiermee wordt jouw onderneming beloont met een fiscaal voordeel. Let wel: de aanvraag dient binnen 3 maand na ondertekening van de opdrachtbevestiging digitaal ingediend te zijn bij de RVO.

MIA: hierbij kan 36% van het investeringsbedrag extra afgetrokken worden van de winst. Dit levert een concrete belastingbesparing op. (Vpb-ondernemer: 20-25% en IB-ondernemer: circa 35-45%)

Vamil: het bedrijfsmiddel mag vervroegd worden afgeschreven. Dit levert een liquiditeitsvoordeel op.

Droogijsstralen is zeer geschikt voor het reinigen van panelen en printplaten en ontvet de oppervlakte. Wanneer dieper ontvetten gewenst is, dus ook de poriën in het oppervlak, is er een aparte nabehandeling nodig.

Jazeker, met droogijs kun je in de grafische industrie de machines reinigen zonder deze te demonteren. Dit levert jou zeer veel tijdwinst op. 

Jazeker, afhankelijk van het type vervuiling kun je met droogijs de vastgekoekte verontreiniging perfect verwijderen. Dit scheelt jou enorm veel tijd en stilstand.

Jazeker, je kunt de motoren perfect reinigen, zonder dat je de motoren uit elkaar hoeft te halen.

Ja, in veel gevallen kan met droogijs rubber-, las-, en kunststofresten verwijderd worden zonder de ondergrond te beschadigen. Met name bij matrijzen (mallen) is reinigen met droogijs een snelle en effectieve manier van reinigen.

Jazeker, ga naar downloads en kies de categorie Intelblast droogijsstraalunits. 

The greenest way to clean

Staat jouw vraag er niet tussen?

INNOVI B.V.
Afrikalaaan 7
7681 ND Vroomshoop
> Route op Google maps

+31 (0)546 – 66 07 10
info@innovibv.nl

KvK nummer: 06089614
BTW nummer: NL807510683B01

Innovi-the greenest way to clean
Stel jouw vraag aan Innovi

Jouw gegevens

  • Hidden
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.