Wat is droogijsstralen en hoe werkt het?

Snelle en effectieve reiniging met droogijs

Niet schurende oplossing

Geen schadelijke stoffen

Snel en effectief reinigen

Reinigen zonder water

Wat is droogijs?

Droogijs is een vaste vorm van koolstofdioxide (CO2). Dit droogijs heeft een temperatuur van −78°C. Vanwege de koude temperatuur dienen mensen die met droogijs werken thermohandschoenen te dragen om het risico op bevriezing tot een minimum te beperken. Zolang we deze voorwaarde aanhouden, is werken met droogijs niet gevaarlijk.

De korrels zijn 3 of 16 mm groot. We leveren in hoeveelheden van 20-100 kg, zogenoemde CO2 pellets. Deze droogijs pellets worden op bestelling gemaakt en bewaard in speciale 100 kg EPP-isolatieboxen. Hierin blijft het enkele dagen houdbaar. Snel en eenvoudig droogijs bestellen.

hoe werkt droogijsstralen

Stralen met koud, vast CO2

Droogijsstralen werkt met micro thermische shock. Door de kracht van perslucht in combinatie met de grootte van de nozzle van de droogijsstraal unit. Door de thermoshock ontstaat er verschil in temperatuur waardoor er scheurtjes ontstaan in de vervuiling en zo laat de vervuiling los.

Na gebruik vervliegt het droogijs, hiermee heeft u geen restafval na schoonmaak.

Droogijs beschadigt het oppervlak niet

Droogijs is compleet droog, niet schurend of bijtend en niet geleidend. Het verwijdert de verontreiniging zonder schade aan te brengen. Is het te reinigen oppervlak kwetsbaar, zoals een monument, een klassieke auto of apparatuur met elektronische componenten? Pas dan droogijsstralen toe. 

Demontage is niet nodig. Met droogijsstralen profiteer je van: minder schoonmaakkosten, minder slijtage, hogere productietijd, minder uitvaltijd, minder restafval, minder opslagkosten voor chemicaliën, minder waterverbruik en bovenal een beter schoonmaakresultaat. Droogijsstraalmachine huren? Dat is bij ons ook mogelijk!

Droogijsstralen

BREED TOEPASBARE OPLOSSING

Het gebruik van droogijsstralen kent uiteenlopende toepassingen voor diverse organisaties en instellingen. De meest voorkomende vervuilingen zijn lijm, vet, vuil en andere afzettingen in de food sector, voor transportbanden en verpakkingen. Ook voor lasnaden en spatten van lascellen en lasrobots. Benieuwd naar uw toepassing?

 

Reinigen met droogijsstraalmachine.