Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages

Benieuwd naar de mogelijkheden van droogijsstralen?

Krijg advies van onze experts

Hoe werkt droogijsstralen?

Droogijsstralen is volledig ecologisch en daarmee een milieuvriendelijke reinigingsmethode. Het proces van droogijsstralen is een effectief en tijdbesparend alternatief voor traditionele reinigingsmiddelen. Met droogijsstralen verwijder je eenvoudig voedsel-, olie-, vet-, lijm-, hars-, paraffine-, inkt-, aanslag- en koolstofresten zonder de oppervlakte te beschadigen. Machines, motoren of andere apparatuur gaan dus langer mee.

Droogijsstralen

Vervuiling laat gewoon los

Droogijsstralen werkt met micro thermische shock. Door de kracht van perslucht in combinatie met de grootte van de nozzle van de droogijsstraal unit. Door de thermoshock ontstaat er verschil in temperatuur waardoor er scheurtjes ontstaan in de vervuiling en zo laat de vervuiling los.

 

Ook micro-explosie is onderdeel van het proces; het volume droogijs wordt vele malen groter door de temperatuur verhoging, waardoor de vervuiling wordt verwijderd.

Straal met Intelblast droogijsmachines

Het stralen met droogijs gebeurt met de speciale droogijsmachines. Innovi is exclusief leverancier van de Intelblast droogijsstraalmachines in Nederland. Er is al een complete unit vanaf 6995,00 euro, het is ook mogelijk om deze droogijsstraalmachines te huren.

Denk bij het gebruik van een droogijsstraalmachine aan het volgende;

  • Dek schone oppervlakken af, vang zoveel mogelijk vuil op.
  • Begin met een lage druk en verhoog dit geleidelijk tot de gewenste druk
  • Begin met 50% van de droogijs toevoer en pas dit geleidelijk aan
  • Minimaal gebruik van droogijs verhoogt uw winst

Benieuwd naar de mogelijkheden
van droogijsstralen voor jouw situatie?

Droogijsstralen

Voor wie is droogijs toepasbaar?

De meest voorkomende vervuilingen zijn lijm, vet, vuil en andere afzettingen in de food sector, voor transportbanden en verpakkingen. Benieuwd of droogijsstralen ook interessant is voor jouw sector?

Reinigen met droogijsstraalmachine.

Onze referenties

Innovi Kennisbank

Desinfectie met stoom

Door de coronacrisis is er meer aandacht voor desinfectie dan ooit. Denk aan desinfectie van de werkplekken of het ontsmetten van gezamenlijke ruimtes in zorginstellingen. Nu moet dat meerdere keren per dag. Hoe kun je nu beter en sneller desinfecteren?...Lees meer

Blog: bij ons is iedere dag duurzaamheids-dag

Afgelopen vrijdag was het de dag van de duurzaamheid in het onderwijs, de eerste dag van september is ‘duurzame dinsdag’ en nu, van 5 t/m 17 oktober is het de ‘week van duurzaamheid’, twee weken vol duurzame activiteiten. Goede initiatieven...Lees meer

Stoomreiniger accessoires in de spotlights!

Stoomreiniger accessoires zijn essentieel. Ze maken je stoomreiniger compleet en zorgen voor optimale reiniging. Er zijn veel verschillende mogelijkheden. Vandaag zetten we drie hele handige accessoires in de spotlights. We gaan het hebben over de stoommop, kauwgomverwijderingstool en voegenborsteltje.Stoommop stoomreiniger...Lees meer

Vraag een vrijblijvend adviesgesprek aan!

Graag adviseren wij je over wat voor jouw reinigingsvraagstuk de beste oplossing is. Wil je meer informatie ontvangen of wil je graag dat wij bij jou op locatie langskomen om de mogelijkheden te bespreken?
Vul dan geheel vrijblijvend onderstaand formulier in.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.