Snel en effectief reinigen in de foodindustrie

AD.

De kracht van droogijsstralen en stoomreiniging 

Wil je snel, effectief en met minimaal water reinigen in de foodindustrie? Dan zijn droogijsstralen en stoomreiniging perfecte keuzes. Deze reinigingsmethoden worden steeds vaker toegepast in de foodindustrie en dat is niet voor niets. Met stoom en droogijs worden bacteriën, ziektekiemen, schimmels en virussen gedood met een minimaal watergebruik. Het is dus ideaal inzetbaar wanneer reinigen met water of zand taboe is. Daarnaast zijn deze reinigingsmethoden ook uitermate geschikt voor het reinigen van complexe oppervlakken bij onder andere het schoonmaken van bakkerijen. 

 

Multi-inzetbaarheid binnen de food-industrie

Droogijsstralen en stoomreiniging zijn niet alleen effectief, maar ook multi-inzetbaar binnen de food-industrie. Enkele toepassingen waarvoor je deze methoden kunt gebruiken zijn:

 • Reinigen en ontsmetten van productielijnen, tanks, roosters en filters
 • Verwijderen van etensresten (machinereiniging)
 • Vernietigen van schimmels, bacteriën en parasieten
 • Grondig reinigen van transportbanden, kettingen, riemen, rollen en verpakkingen
 • Reinigen en ontsmetten van koelsystemen
 • Reinigen van muren en plafonds
 • Reinigen en ontvetten van werkbanken, elektrische controlepanelen, enz.

 

De voordelen van droogijsstralen en stoomreiniging

Naast de veelzijdige inzetbaarheid bieden droogijsstralen en stoomreiniging nog meer voordelen:

 • Efficiëntie: Beide methoden zorgen voor een snelle en effectieve reiniging, waardoor je tijd en geld bespaart.
 • Milieuvriendelijk: Door het geen- of minimale watergebruik en het ontbreken van chemische reinigingsmiddelen zijn droogijsstralen en stoomreiniging milieuvriendelijke reinigingstechnieken en vele malen duurzamer dan traditionele reinigingsmethoden.
 • Veiligheid: Zowel droogijsstralen als stoomreiniging zijn veilig voor de gebruiker en het te reinigen oppervlak. Ze beschadigen het materiaal niet en laten geen giftige resten achter.
 • Flexibiliteit: De reinigingsmethoden zijn geschikt voor zowel kleine als grote oppervlakken en kunnen gemakkelijk worden aangepast aan de specifieke reinigingstaak.

 

Hoe werken droogijsstralen en stoomreiniging?

Ben je benieuwd hoe deze innovatieve reinigingsmethoden werken? We leggen het je graag uit:

 • Droogijsstralen: Droogijststralen is een volledig droge reinigingstechniek. Bij droogijsstralen wordt droogijs (-78°C, vaste CO2) onder hoge druk op het te reinigen oppervlak gestraald. Bij het stralen van droogijs ontstaat er een thermische shock. Op het oppervlak wordt er een temperatuurverschil gecreëerd. Door dit verschil ontstaan er kleine scheurtjes in de vervuiling, die vervolgens door de hoge luchtdruk i.c.m. het droogijs van het oppervlak worden gestraald en dit allemaal zonder beschadiging en (straal)residu.
 • Stoomreiniging: Stoomreiniging maakt gebruik van stoom (tot 180°C) om vuil en bacteriën te verwijderen. De hoge temperatuur zorgt ervoor dat het vuil los geweekt wordt van het oppervlak en tegelijkertijd worden bacteriën, ziektekiemen en schimmels gedood. Goed om te weten; Bij stoomreiniging wordt tot wel 80% minder water gebruikt ten opzichte van traditionele schoonmaakmethodes .

 

Conclusie

Als je op zoek bent naar een snelle, effectieve en milieuvriendelijke manier om te reinigen o.a. in de foodindustrie, dan zijn droogijsstralen en stoomreiniging uitstekende opties. Deze methoden zijn niet alleen veelzijdig inzetbaar, maar bieden ook tal van voordelen ten opzichte van traditionele reinigingsmethoden. Dus waar wacht je nog op? Kies voor droogijsstralen en stoomreiniging en ervaar zelf de kracht van deze innovatieve reinigingsoplossingen!