Ga voor voedselveiligheid met droogijsstralen, stoomreiniging en enzymatisch reinigen

Wil jij advies van onze experts?

Wil je snel, effectief en met minimaal water reinigen in de foodindustrie? Kies dan voor droogijsstralen en stoomreiniging.  Deze reinigingsmethoden worden steeds vaker toegepast in de foodindustrie en dat is niet voor niets. Met stoom en droogijs worden bacteriën, ziektekiemen, schimmels en virussen gedood met een minimaal watergebruik. Het is dus ideaal inzetbaar wanneer reinigen met water of zand taboe is. Daarnaast zijn deze reinigingsmethoden ook uitermate geschikt voor het reinigen van complexe oppervlakken.

Toepassingen schoonmaken in de foodindustrie

Droogijsstralen en stoomreiniging zijn multi-inzetbaar binnen de food-industrie.

  • Het reinigen en ontsmetten van productielijnen, (stalen) tanks, roosters en filters;
  • Het verwijderen van etensresten (machinereiniging);
  • Het vernietigen van schimmels, bacteriën en parasieten;
  • Het grondig reinigen van transportbanden, kettingen, riemen, rollen en verpakkingen;
  • Het reinigen en ontsmetten van koelsystemen (zonder het verwijderen van voedsel);
  • Het reinigen en ontvetten van werkbanken, elektrische controlepanelen, muren en plafonds.

Gegarandeerd optimale hygiëne met enzymatisch reinigen

Voor sterke vervuiling in de foodindustrie biedt enzymatisch reinigen de oplossing. Enzymen zijn niet-levende proteïnen die organische stoffen omzetten (knippen) in kleinere, wateroplosbare residuen. Dit is een effectieve en milieuvriendelijke van reinigen (100% biologisch afbreekbaar) manier die onder andere geschikt is voor het detecteren en verwijderen van biofilm besmettingen. Klik hier voor meer informatie over enzymatisch reinigen.

Meer informatie

Wil je meer specifieke informatie over onze duurzame reinigingsoplossingen? Bekijk hier meer informatie over stoomreiniging of lees hier meer over droogijsstralen.

Wil je jouw wensen voor het reinigen in de foodindustrie liever persoonlijk bespreken? Neem dan contact op via info@innovibv.nl of 0546-660710. Wij adviseren je graag en verzorgen, indien gewenst, een demonstratie met onze machines op locatie zodat je direct het resultaat kunt ziet.

Vraag een vrijblijvend adviesgesprek aan!

Graag adviseren wij je over wat voor jouw reinigingsvraagstuk de beste oplossing is. Wil je meer informatie ontvangen of wil je graag dat wij bij jou op locatie langskomen om de mogelijkheden te bespreken?
Vul dan geheel vrijblijvend onderstaand formulier in.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.