Het beste bak je in een schone bakkerij

Krijg advies voor het grondig reinigen van de bakkerij

Hygiënisch reinigen

Beter eindproduct

Verleng de levensduur van de bakmaterialen

Reinig sneller en grondiger

Verleng de levensduur van bakmaterialen en behaal een beter eindproduct

Ook last van verbrande deeltjes in de oven en daardoor een vervuilt eindproduct? Het regelmatig reinigen van de oven en productieomgeving is cruciaal voor een optimaal hygiëneniveau. Bij een vervuilde oven komen er tijdens het bakproces verbrande deeltjes op het eindproduct. 

oven stofzuiger

Hoe maak je een bakkerij schoon?

Het beste bak je in een schone omgeving. Het voedsel mag niet in aanraking komen met vervuilde bakmaterialen en verbrande etensresten. Door de omgeving gronding schoon te houden verbeter je de kwaliteit van het eindproduct en verleng je de levensduur van de bakmaterialen.

Stap 1. De omgeving stofvrij maken.

Vervuilde etensresten tasten het eindresultaat aan. Voor het reinigen is het van belang eerst de omgeving stofvrij te maken. Voor het reinigen van de bakkerij en de oven hebben wij een oven stofzuiger beschikbaar. Doordat deze stofzuiger en hulpstukken bestand is tegen hitte (200graden) kunt u na productie direct reinigen.

Stap 2. Dieptereiniging met stoom

Wanneer de bakkerij stofvrij is kan je beginnen met het reinigen van onder andere de vervuilde bakplaten, de bakvormen, de brookoppels en de afzuigkappen.

Bij het reinigen een een bakkerij is het van belang het verbruik van water en reinigingsmiddelen te beperken tot het minimum. Stoomreiniging biedt je hier de oplossing. Door met stoom te reinigen bespaar je 80% op water en kan je zonder gebruik van  reinigingsmiddelen de bakkerij grondig ontsmetten. Door stoomreiniging te combineren met afzuiging behaal je een direct droog eindresultaat.

vloerreiniging bakkerij

Stap 3. Vloer van de bakkerij schoonmaken

Naast het reinigen van de vervuilde bakkersmaterialen is het ook van belang dat de omgeving hygiënisch schoon is. Voor het reinigen van de vloer biedt de Duplex stoomreiniger de oplossing. 

Door de vloer te reinigen met stoom wordt deze niet alleen optisch schoner maar zullen de bacteriën en virussporen ook gedood worden. Het resultaat is een vloer waar je van kan eten. 

Bakkerij reinigen en ontsmetten

Wil je meer informatie over het reinigen en ontsmetten van de bakkerij? Wij adviseren je graag over de mogelijkheden. Laat ons je reinigingsuitdaging weten en wij geven je gratis en vrijblijvend advies. 

Tijdelijke klus? Onze apparatuur is ook al per dag te huur. Bekijk hier ons huuraanbod

Informatie aanvragen

Wil je persoonlijk advies over welke reinigingsmethode het meest geschikt is voor je reinigingsklus? Vul onderstaand formulier in en wij nemen zo spoedig mogelijk contact met je op.
  • Vragen of opmerkingen? Laat het ons weten.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer informatie aanvragen

Wil je meer informatie over de onze duurzame reinigingsoplossingen?
Vul onderstaand formulier in en wij nemen zo spoedig mogelijk contact met je op.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.