Het beste bak je in een schone bakkerij

Krijg advies voor het grondig reinigen van de bakkerij

Hygiënisch reinigen

Beter eindproduct

Verleng de levensduur van de bakmaterialen

Reinig sneller en grondiger

Verleng de levensduur van uw productie machines en lijnen en behaal een beter eindresultaat

Ook last van verbrande deeltjes in de oven en daardoor een vervuilt eindproduct? Het regelmatig reinigen van de oven en productieomgeving is cruciaal voor een optimaal hygiëneniveau. Bij een vervuilde oven komen er tijdens het bakproces verbrande deeltjes op het eindproduct.

oven stofzuiger

Hoe maak je een bakkerij goed schoon?

Je krijgt het beste eindproduct als de productie machines echt goed schoon zijn. Ook door de productie omgeving goed schoon te maken en te houden verbeter je de kwaliteit van het eindproduct en verleng je de levensduur van de productie lijnen.

Stap 1. Stofzuigen

  • Alle losse (droge) delen wegzuigen (en niet wegblazen). Zorg voor zo min mogelijk stof en bloemdeeltjes in de omgeving brengen. Wij hebben vele opties om deze klus op een zo optimaal mogelijk te doen.
  • In de oven zijn de losse zwarte verbrande deeltjes een steeds grotere probleem.  Deze komen vrij tijdens het bakproces. Deze verbrande deeltjes hechten zich op het eindproduct en moeten regelmatig weggezogen worden. Daarom hebben wij een speciale ovenstofzuiger geïntroduceerd. Waarbij zowel stofzuiger als accessoires bestand is tegen hoge temperaturen.(200 graden)

Stap 2. Diepte reiniging met stoom

  • Wanneer alle droge deeltjes weggezogen zijn kan men beginnen om de productie lijnen te reinigen met stoom.  Stoomreiniging in de bakkerij betekend sneller en beter reinigen. Stoom elimineert ook stof en stank. De factor temperatuur maakt dat we hier kunnen spreken van een echte diepte reiniging.  Ook de methode voor lastig bereikbare plaatsen. Daarnaast doodt het tot 99,9% van de bacteriën.
  • Ook binnen de bakkerij is duurzaam ondernemen een must, waarbij water en chemie besparing een belangrijk winstpunt is.
  • Reinigen met stoom betekend ook een waterbesparing van 80% en een reinigingsmiddel reductie van wel 80%,
vloerreiniging bakkerij

Stap 3. Grondige vloerreiniging met de Duplex vloerreiniger

Een schone niet gladde vloer is ook een belangrijk onderdeel van de totaal reiniging. Het grondig reinigen  van een Antislip vloer en tegeltjesvloer is voor de Duplex een fluitje van een cent. Ook onder de productie lijnen is de Duplex de meest voor de hand liggende oplossing. Ook is de Duplex leverbaar in een stoom versie. Door  de vloer te reinigen met stoom wordt de vloer niet alleen optisch schoner maar zullen ook de bacteriën worden gedood en een diepere reiniging plaatsvind.

Bakkerij reinigen en ontsmetten

Wil je meer informatie over het reinigen en ontsmetten van de bakkerij? Wij adviseren je graag over de mogelijkheden. Laat ons je reinigingsuitdaging weten en wij geven je gratis en vrijblijvend advies. 

Tijdelijke klus? Onze apparatuur is ook al per dag te huur. Bekijk hier ons huuraanbod

Informatie aanvragen

Wil je persoonlijk advies over welke reinigingsmethode het meest geschikt is voor je reinigingsklus? Vul onderstaand formulier in en wij nemen zo spoedig mogelijk contact met je op.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.