Benieuwd naar de mogelijkheden
voor stoomreiniging?

Krijg advies van onze experts

Hoe werkt stoomreiniging?

Stoomreiniging is een reinigingsmethode waarbij water aan de kook wordt gebracht in een afgesloten boiler. Stoom verlaat onder druk het zogenoemde pistool en heeft hierbij een temperatuur van net onder de 100°C.

Door deze hoge temperatuur kan je dieptereiniging toepassen. Het doodt tot 99,9% van de bacteriën en virussen (COVID). Met stoom bereik je de dieperliggende plekken en poriën. Hierdoor verwijder je gemakkelijker dan met traditionele reinigingsmethoden vervuiling zoals voedselresten, melkpoeder, olie, vet, lijm, hars, inkt of koolstof. 

Met stoomreiniging bespaar je ook tot 80% op water en reinigingsmiddelen. Wil je de werking van stoom uitproberen of heb je te maken met een kortlopend project? Huur een stoomreiniger.

Veelal wordt een stoomreiniger ingezet bij minder hardnekkige vervuiling. Zodra je te maken hebt met hardnekkige vervuiling die niet door de stoomreiniger kan worden ondersteund, dan kan droogijsstralen de uitkomst zijn.

Stoomreiniger

Stoom doodt virussen, bacteriën en ziektekiemen

Met een stoomreiniger maak je écht schoon. Het is namelijk wetenschappelijk bewezen dat de combinatie van druk met verhit water ervoor zorgt dat virussen, bacteriën, schimmels en ziektekiemen worden gedood. Met de specifieke accessoires reinig je ook de moeilijk bereikbare plekken gemakkelijk. Met de stoomreiniger worden alle plekken gereinigd, waardoor meerdere doeken niet meer nodig zijn. Dit vermindert de kans op besmetting. Het is een dieptereiniging die ook stof en stank elimineert.

Stoomreinigers bieden uitkomst!

Op plekken waar traditioneel reinigen te kort schiet of reinigen met water niet gewenst is, kan stoomreiniging de uitkomst zijn. Het waterverbruik van een traditionele hogedrukreiniger ligt tussen de 600-2000 liter per uur, terwijl je met een stoomreiniger slechts 10-50 liter water per uur verbruikt. De stoomreiniger is zeer geschikt voor gevoelige oppervlakken, aangezien het sneldrogend is, geen beschadiging brengt aan het te behandelen oppervlak en de aanwezigheid van waterdruppels beperkt is. Ook transportbanden kunnen met stoom gereinigd worden, zonder onderbreking van het productieproces.

Stoomreiniging auto

Vragen over stoomreiniging?

Laat je overtuigen van de kracht stoom. Voor vragen bel ons via 0546 66 07 10 of vul het formulier in en wij nemen zo snel mogelijk contact met je op.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Tecnovap industriële stoomreinigers

Breed toepasbare oplossing

De industrieel reiniger van Tecnovap kan voor allerlei toepassingen ingezet worden in diverse branchesDenk hierbij aan omgevingen die in aanraking komen met olie, vetten, schimmels, etensresten, bacteriën, parasieten, doden van lysteria en andere vervuiling. Concreet kunt u hierbij denken aan het reinigen van (productie)machines, autobekleding, transmissiesystemen, vloer(bedekking), matrassen, (restaurant) keuken, hotelkamers, welnesscentra etc. Welke industriële stoomreiniger van Tecnovap voor uw organisatie het meest geschikt is, is afhankelijk van de te reinigen oppervlakken en de mate van vervuiling.

Wij delen onze kennis graag via onze kennisbank

Marcel, monteur Innovi

Technische aspecten van duurzaamheid en innovatie in de wereld van reinigingsmachinesHallo, ik ben Marcel Louwes en sinds begin april werk ik als monteur bij Innovi. In deze blog wil ik graag mijn verhaal met je delen en je laten zien...Lees meer

Stoomreiniging: Sneller, beter, hygiënischer én duurzamer reinigen

Stoomreiniging is de meest ecologische methode van reinigenWist je dat stoomreiniging de meest ecologische methode is om vervuilde oppervlakken te reinigen? In deze blog vertellen we je alles over deze efficiënte en duurzame manier van schoonmaken. We bespreken de voordelen,...Lees meer

Accountmanager Susan, klaarstaan en meedenken in oplossingen.

Wat leuk dat ik mijn ervaring vanuit de facilitaire sector van de afgelopen 10 jaar nu kan en mag gebruiken bij Innovi B.V. Mijn expertise en passie voor klant en schoonmaak kan ik goed combineren in mijn functie als accountmanager, als...Lees meer