Kalkverwijderen gaat sneller en beter met stoom

De voordelen van stoomreiniging

Hey! Heb je al eens gehoord van schoonmaken met stoomreiniging? Deze methode wordt steeds populairder en heeft veel voordelen. Zo zorgt stoomreiniging voor een diepe reiniging en heeft het een ontsmettende werking, waardoor de kans op gezondheidsproblemen kleiner wordt.

Bovendien is het ook nog eens hartstikke milieuvriendelijk! Je verbruikt namelijk zo’n 80% minder reinigingsmiddelen en het waterverbruik is minimaal. Ideaal toch? 

Kalk verwijderen uit de badkamer? Gebruik de stoomreiniger! 

We weten allemaal dat de badkamer of sanitaire ruimte dagelijks gebruikt wordt en daardoor snel vies kan worden. Denk maar eens aan schimmel- en kalkaanslag, vieze hoekjes, randen en voegen of smerige spiegels. Gelukkig bieden stoomreinigers dé oplossing om dit allemaal te verwijderen zonder hard te boenen en sterke chemicaliën te gebruiken. Benieuwd hoe? Lees dan snel verder! 

Waarom kiezen voor stoomreiniging? 

De stoomreiniger van Innovi heeft tal van voordelen. Je maakt niet alleen sneller schoon, maar ook nog eens beter. Stoomreiniging heeft namelijk een diep reinigende werking: de combinatie van druk met verhit water zorgt voor een ontsmettende kracht. Daarnaast bespaar je tot wel 80% water en is het gebruik van chemicaliën vaak overbodig. En stoom elimineert ook nog eens nare geurtjes! 

Wat maakt een stoomreiniger zo geschikt voor sanitaire ruimten? 

In een badkamer heb je vaak te maken met lastig bereikbare plekken, zoals tegelvoegen, moeilijke hoekjes, spiegels en kranen. En je herkent het vast: voor elke oppervlakte heb je weer een ander schoonmaakmiddel nodig. Met de stoomreiniger is dit verleden tijd! Dankzij de verschillende opzetstukken reinig je eenvoudig al deze plekken, zelfs de moeilijk bereikbare. De hitte van de stoom zorgt ervoor dat vuil gemakkelijk van het oppervlak loskomt, en met een microvezeldoek of geïntegreerde stofzuiger kun je vervolgens eenvoudig het vuil opnemen. 

Kalkaanslag en schimmel verwijderen 

De stoomreinigers van Innovi zijn perfect om kalkaanslag en schimmel te verwijderen. De kracht van stoom zit namelijk in de temperatuur. Door het contact van de hete stoom met de aanslag op het oppervlak, reinig je (zonder te boenen) veel sneller en beter. Stoomreiniging voert ook een dieptereiniging uit, dus zelfs de poriën worden écht gereinigd. Bovendien maakt stoom micro-organismen, zoals schimmels en bacteriën, onwerkzaam. 

Kortom, met een stoomreiniger wordt schoonmaken een fluitje van een cent en houd je je badkamer fris en hygiënisch!