Dé absolute innovatie

Sprintus ERA Pro stofzuiger
Sprintus stofzuiger Era Pro

Energiezuinig stofzuigen

Data Driven stofzuigen

De stilste in zijn soort

Ergonomisch ontwerp

Het nieuwe tijdperk stofzuigers

Sprintus Era Pro

De Sprintus stofzuigers maken hun opmars in Nederland. De introductie van de Sprintus ERA Pro is de reden. Deze slimme stofzuiger zet het merk nu meer dan ooit tevoren ‘in the spotlight’. De nieuwe krachtpatser laat zien hoe onderscheidend hij is: slim, fluisterstil en award winnend, ergonomisch ontworpen. Het is dé absolute stofzuiger-innovatie van dit moment.

Nieuwe gadgets zijn ‘hot’. Ook in professioneel schoonmaakland springt men graag in op de nieuwste technische ‘snufjes’. Niet omdat het nieuw is maar omdat dit van toegevoegde waarde is. Met de introductie van de Sprintus ERA Pro stofzuiger maakt Sprintus stofzuigerinkopers en – gebruikers extra nieuwsgierig. 

Sprintus Era Pro

De eerste droge stofzuiger ter wereld die de uitdagingen van Industrie 4.0 aankan.

Eigenschappen:

Voltage 230V / 50 Hz
Max. vermogen 700 Watt
Geluidsniveau 49 - 54 bB(A)
Container materiaal Plastic
Containerinhoud 13 Liter
Filterzak inhoud 9 Liter
Lengte voedingskabel 12m
Lengte zuigslang 2,5m
Diameter zuigslang Ø32mm
Gewicht 5,7 kg
Afmetingen 38 x 28 x 43 cm (LxBxH)

Informatie aanvragen

Wil je persoonlijk advies over de mogelijkheiden van de Sprintus Pro? Vul onderstaand formulier in en wij nemen zo spoedig mogelijk contact met je op.

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Klaar voor de nieuwe generatie

Stofzuigen volgens Industrie 4.0

Kwaliteit in elk detail

De Sprintus ERA Pro ontving in 2020 de German Design Award van de German Design Council en ontving goud in de categorie Excellent Product Design – Industry. Dit is de hoogste eer. De German Design Award is een van de meest prestigieuze designprijzen ter wereld en geniet een hoge reputatie tot ver buiten specialistische kringen.

 

Data Driven stofzuigen

Via de Sprintus webtool zijn de prestatierapporten beschikbaar. Zo heb je als schoonmaakbedrijf met één druk op de knop inzicht in of en waar de stofzuiger wel of niet wordt gebruikt. En kan je stofzuigers die minimaal of niet gebruikt worden inzetten op een andere locatie. Kortom, het levert inzicht én besparing op.

Smart Display

Het interactieve aanraakscherm kan in enkele seconden worden aangepast via de Sprintus-app en in geval van een storing worden voorgestelde oplossingen op het scherm weergegeven. In combinatie met de Bluetooth-interface kunnen apparaatgegevens zoals bedrijfsuren of locatiegegevens worden overgedragen naar wagenparkbeheer en worden gekoppeld aan gangbare ERP-systemen.

Omdat alleen de beste kwaliteit voldoende is

De kracht van de Sprintus ERA Pro

de meest geluidsarme professionele stofzuigers (49-55 dB)

de lichtste stofzuigers in haar klasse

de beste ergonomische vormgegeven en perfect wendbare reinigingsmachines

uitgerust met een geïntegreerd kabeloprolsysteem

te optimaliseren met een speciale, wasbare, HEPA 13 filter en de grootste 9 liter Hepa stofzak

oplossingen voor iedere ondergrond met traploos regelbare zuigkracht

stofzuiger die met unieke accessoires het schoonmaken weer leuk maken

Uniek met data

De genoemde voordelen van Sprintus ERA PRO stofzuiger zijn interessant maar niet uniek. Dat is de datagedrevenheid wel. Schoonmaakbedrijven kunnen nu namelijk zelf inzet en kosten sturen en monitoren door:

 • de stofzuiger via Bluetooth te koppelen aan de Sprintus app
 • het handmatig laten synchroniseren van de data van de stofzuiger en de webtool. Dit moet ter plekke bij de stofzuiger gebeuren. Je hebt dus ook direct inzicht in wanneer de daarvoor verantwoordelijke leidinggevende op locatie is geweest.
 • inzicht in wanneer, op welke plek en hoelang de machine is ingezet
 • welke machine minimaal of niet wordt gebruikt en ergens anders inzetbaar is
 • inzicht in ‘errors’ mét mogelijke oplossingen die op het display van de stofzuiger worden weergegeven. Een QR-code geeft tips over het oplossen van een storing
 • inzicht in initiële gegevens als datum van aanschaf, reparaties en NEN-keuringen

Deze slimme eigenschappen maakt de Sprintus ERA PRO geschikt voor fleetmanagement en ook pay-per-use omdat aantal meters, verbruik en dus kosten kunnen worden berekend.

Werkprogramma’s finetunen

Weet je dat de Sprintus ERA PRO ook een bijdrage kan leveren aan het optimaliseren van de schoonmaakinzet en het contract tussen opdrachtgever en schoonmaakbedrijf? De data bieden schoonmaakbedrijven de kans om het werkprogramma nog nauwkeuriger op te reinigen locaties af te stemmen. De samenhang tussen kwaliteitscontroles en de inzet van de stofzuigers geeft inzicht in de vervuiling in verschillende ruimtes. De te besteden schoonmaaktijd kan na verloop van tijd hierop worden bepaald.

Herdefiniëren schoonmaakcontracten

De eigenschappen van de ERA PRO brengt de schoonmaakbranche positieve stimulans:

 • in contract:
  • de inzet van de Sprintus stofzuiger is een ideale tool bij een resultaatgericht schoonmaakcontract. Alleen schoonmaken wat vies is. En dus tijd overhouden voor inzet waar de vervuiling hoger is. Dit geeft schoonmakers de vrijheid om mee te denken over hun eigen inzet.
  • de data kunnen benut worden om een gericht schoonmaakcontract te optimaliseren omdat men beter inzicht krijgt in de vervuilingsgraad
 • en in zichtbaarheid:
  de stofzuiger is zo stil dat deze ook tijdens kantoortijden kan worden ingezet. Ideaal voor dagschoonmaak. Hierdoor worden schoonmaak én de schoonmakers onderdeel van het totale werkproces en dus zichtbaar.