CleanFreshYou zorgt voor revolutie in de AGF-verpakkingssector

Je zou het niet meteen denken, maar het verbouwen van groenten en fruit is tegenwoordig hightech. Zeker in de glastuinbouw, waar veel processen geautomatiseerd zijn. Zoals het verpakken van groenten en fruit. Wat nog ouderwets met de hand ging? Het reinigen van die verpakkingsmachines. CleanFreshYou brengt daar voor veel bedrijven nu verandering in.

CleanFreshYou heeft twee ‘geheime wapens’ voor het reinigen van machines in de AGF: een stoomreiniger en droogijsmachine. Daarmee worden alle machines perfect schoon. Deze schoonmaakmethodes passen bovendien goed bij gevoelige machineonderdelen. Dergelijke onderdelen worden gereinigd met stoom van 165 graden en droogijs van min 80 graden Celsius. Chemische reinigingsmiddelen komen er niet meer aan te pas.

Reinigen zonder chemicaliën
Dat er geen chemicaliën meer nodig zijn, is een niet te onderschatten voordeel. Omdat de klanten van CleanFreshYou werken met levensmiddelen, is dat heel prettig. Voorheen werden machines met de hand gereinigd en moest er extra opgelet worden dat er geen schoonmaakmiddelen achterbleven. Een ander voordeel is dat het reinigen nu veel sneller gaat en dat de klanten van CleanFreshYou er geen eigen mensen voor hoeven in te zetten.

Goede klik
Over de keuze voor Innovi hoeft Dennis van de Laar van CleanFreshYou niet lang na te denken: “Eigenlijk was de klik er meteen. Innovi is een prettig bedrijf en ook de prijs klopt. In de schoonmaakbranche is er veel concurrentie, dus een aantrekkelijke prijs is voor ons zeker belangrijk. Met de machines van Innovi leveren we een goed product. Volledig handmatige schoonmaak kan niet op tegen zo’n machine. Niet qua snelheid en ook niet qua resultaat. Een machine is veel nauwkeuriger en desinfecteert 100 procent. Nu komt nog maar een beetje handwerk aan te pas.”