De aftrap van onze stoomweek!

Goed reinigen is belangrijk, dat weten we allemaal. Zeker in deze coronatijd. Maar wat is de beste manier? Met stoom! Stoom reinigt diep en zorgt ervoor dat bacteriën, schimmels en virussen worden gedood. Omdat wij weten hoe goed je met stoom kunt reinigen en dit bovendien een zeer duurzame reinigingsmethode is, wijden wij een hele week aan dit onderwerp. Dat betekent vijf dagen lang uiteenlopende berichten die te maken hebben met stoomreiniging. We helpen je bijvoorbeeld bij het kiezen van een stoomreiniger en laten de meest populaire stoomreiniger accessoires zien. En we hebben een mooie aanbieding voor je! We beginnen allereerst met de voordelen van stoomreiniging. Nieuwsgierig? Lees dan snel verder.

Stoom is milieuvriendelijk

Zoals bekend is, doodt stoom bacteriën, virussen en schimmels. Stoomreiniging dringt diep door in de poriën en weekt het vuil los. De ruimte wordt hierdoor echt goed schoon. Ook in randjes en hoekjes waar vuil zich ophoopt, is stoom ideaal. Je schrikt als je ziet hoeveel vuil er van deze plekken afkomt. Met stoom heb je geen last van schadelijke dampen of irriterende stoffen, omdat er geen chemie wordt gebruikt. Ook is minimaal water nodig, je bespaart tot wel 80%. Kortom, een zeer milieuvriendelijke oplossing!

Hoe werkt stoomreiniging?

Maar hoe werkt stoomreiniging dan? Water wordt verhit tot maximaal 184 ℃ in de boiler van de stoomreiniger. De stoom verlaat het pistool onder druk bij een temperatuur van om en nabij de 100 ℃. Door de hitte van de stoom wordt het vuil op het oppervlak losgeweekt. Hierna kun je het vuil met een microvezeldoekje of afzuiging verwijderen.

Benieuwd naar onze verschillende types? Bekijk dan ons assortiment met stoomreinigers.