Het belang van schoonmaken op hoogte

Om de kwaliteit en hygiëne op een hoog niveau te houden is het van belang dat de ruimten grondig schoon worden gemaakt. De vloeren en de wanden zijn vaak goed schoon echter de hoge plekken worden overgeslagen omdat ze zo moeilijk bereikbaar zijn. Het stof hoopt hier op en verspreid zich vervolgens over de ruimte. Om ook deze hoge plekken grondig schoon te maken biedt de SkyVac de oplossing. Hiermee kan je tot een hoogte van max 12 meter efficient stofzuigen.

Gezondheid en hygiëne

Als er niets aan gedaan wordt, stapelen stof en vuil zich na verloop van tijd op, wat een perfecte broedplaats voor bacteriën vormt. Natuurlijke luchtcirculatie of beweging van de airconditioning kan deze sporen “verstoren”, waardoor ze in de lucht terechtkomen. Uiteindelijk kunnen deze ziektekiemen naar lagere niveaus afdrijven, op oppervlakken terechtkomen of in de lucht achterblijven als inhalatierisico. Stof heeft ook de nare gewoonte om ongedierte aan te trekken en hen een veilige plaats te bieden om te nestelen. Vooral spinnen houden van een veilige, onbereikbare stoffige plek om een web te bouwen en hun eieren te leggen. Stof en spinnenwebben, leidt tot meer spinnenwebben! Verschillende omgevingen en industrieën hebben hun eigen “Stof” uitdagingen om te beheren. Bij de productie van levensmiddelen gelden strenge hygiëne-eisen, maar er worden ook ingrediënten gebruikt die niet alleen erg stoffig zijn (meel, suiker, koffie), maar die ook brandbaar zijn als ze in de lucht zweven. Dit vereist niet alleen gespecialiseerde reinigingsapparatuur (Atex Safety Equipment), maar ook frequente reiniging.

 

Brandpreventie:

Vanuit het oogpunt van brandveiligheid kan stofophoping op een aantal manieren gevaarlijk zijn voor elektrische voorwerpen.

Stoflagen kunnen werken als een isolatiedeken. Het houdt de warmte vast in het systeem, waardoor componenten oververhit kunnen raken of kortsluiting kunnen veroorzaken. Blootliggende of beschadigde draden en printplaten kunnen bedekt raken met vuil, dat als de perfecte ontstekingsbron fungeert als de vonken beginnen te vliegen. Met ontvlambaar stof kan iets simpels als het omzetten van een schakelaar of zelfs het doorbranden van een zekering ernstige gevolgen hebben.

Daarom is het schoon en stofvrij houden van hoogspanningsleidingen en airconditioningunits een belangrijk onderdeel van uw brandpreventieproces. Een regelmatig schoonmaakschema helpt om uw apparatuur puinvrij te houden, in goede staat te houden en het risico van elektrische branden te verminderen.

Het gebruik van perslucht om het stof weg te blazen, is niet aan te raden. Snelle luchtbewegingen over elektrische apparatuur kunnen een statische lading veroorzaken. Een verdwaalde vonk in combinatie met vers verspreid gevaarlijk stof is een recept voor een ramp.

 

Resultaten op langere termijn

Wat omhoog gaat, komt uiteindelijk ook weer naar beneden.  Natuurlijke luchtcirculatie zal stof van hoog niveau losweken, dat op zijn beurt op oppervlakken van laag niveau valt.  Dus voor een grondiger en langduriger reiniging, begint u op het bovenste niveau, voordat u het onderste niveau reinigt.  Dit zal resulteren in een langduriger resultaat! 

 

Schoon bedrijf is je visitekaartje

Nou, dat is een manier om het te zeggen! Laten we eerlijk zijn, we zijn allemaal erg snel met oordelen. Een zichtbare stoffige richel. Een gematteerde airco ventilator. Een korstige muur, of vellen opbollende spinnenwebben – het ziet er gewoon niet goed uit. De eerste indruk telt echt, ongeacht wat je “verkoopt” (of denkt te verkopen!). Het loont echt de moeite om naar boven te kijken… en ook naar beneden.

Veilig afstoffen op hoog niveau, eenvoudig gemaakt

Voor een grondige reiniging met minimale verstoring van het werkgebied is het SkyVac stofzuigsysteem voor hoog niveau de complete oplossing.  U kunt uw hoogtoegankelijke eindgereedschappen, halzen en hybride stangen van koolstofvezel aanpassen om op de reinigingsplaats te komen, allemaal vanaf de veiligheid van de grond.  De krachtige industriële stofzuigers vangen en verwijderen het hoog niveau vuil, maar voorkomen ook de verspreiding van gevaren in de lucht tijdens het reinigingsproces. 

Maar wat als ik het niet kan zien?  Wel, dan zijn onze camera-inspectiesystemen van onschatbare waarde.  Met een directe verbinding, verlichting boven het hoofd en een groot scherm hebt u onmiddellijk toegang tot de schoonmaaklocatie zonder dat u een ladder of hoogwerker nodig hebt. 

De voordelen van SkyVac reinigen op hoogte

  • Werken vanaf de veilige grond, waardoor het risico van werken op hoogte (en de bijbehorende gezondheids- en veiligheidsvoorschriften, audits en opleiding.
  • Gemakkelijke toegang tot projecten tot 12m / 40ft met aanpasbare palen, nekhoeken en eindgereedschap voor een op maat gemaakte schoonmaak.
  • Geen ladders, hoogwerkers, steigers of ander duur hoogwerkersmateriaal nodig.
  • Minimale verstoring van het werkgebied, dus minder kostbare uitvaltijd in productiefaciliteiten.
  • Kan worden uitgevoerd door een enkele operator.
  • Effectieve resultaten met minimale training.