Stoomreiniging: Sneller, beter, hygiënischer én duurzamer reinigen

Stoomreiniging is de meest ecologische methode van reinigen

Wist je dat stoomreiniging de meest ecologische methode is om vervuilde oppervlakken te reinigen? In deze blog vertellen we je alles over deze efficiënte en duurzame manier van schoonmaken.

We bespreken de voordelen, toepassingen en geschikte branches voor stoomreiniging. Daarnaast geven we je tips voor het kiezen van de juiste stoomreiniger voor jouw situatie. Lees snel verder en laat je inspireren!

stoomreiniging blog

Bespaar tot 90% op reinigingsmiddelen

Stoomreiniging is niet alleen beter voor het milieu, maar ook voor je portemonnee. Door te reinigen met stoom bespaar je namelijk tot wel 90% op reinigingsmiddelen. Dit komt doordat stoomreiniging werkt met water dat aan de kook wordt gebracht in een afgesloten boiler. De stoom verlaat onder druk het zogenoemde pistool en heeft hierbij een temperatuur van net onder de 100°C. Druk, in combinatie met verhit water, zorgt voor een efficiënte reiniging en ontsmettende kracht. Stoom doodt 99,9% van bacteriën en virussen, waardoor je weinig tot geen reinigingsmiddelen nodig hebt.

waterbesparing stoomreiniging

Waterbesparing en meer!

Water is een kostbaar goed en het is belangrijk om er zuinig mee om te gaan. Een groot voordeel van stoomreiniging is de enorme waterbesparing die het oplevert in vergelijking met traditionele reinigingsmethoden. 

Een traditionele hogedrukreiniger verbruikt bijvoorbeeld tussen de 600-2000 liter water per uur, terwijl je met een stoomreiniger slechts 10-50 liter water per uur verbruikt. Dat is een besparing van maar liefst 90% tot 97,5%!

Stoomreiniging voor gevoelige en complexe oppervlakken

Naast de waterbesparing heeft stoomreiniging nog een ander groot voordeel: het is zeer geschikt voor het reinigen van gevoelige oppervlakken. De hoge temperatuur van de stoom in combinatie met diverse accessoires voor een stoomreiniger zorgen ervoor dat je lastig bereikbare plekken moeiteloos kunt reinigen. Omdat stoomreiniging werkt met hete stoom onder hoge druk, kunnen zelfs de meest hardnekkige vervuilingen eenvoudig worden verwijderd zonder het oppervlak te beschadigen.

Dit maakt stoomreiniging ideaal voor het reinigen van bijvoorbeeld RVS-apparatuur, elektronische componenten en gevoelige materialen zoals hout en textiel.

Dieptereiniging: bereik dieperliggende plekken

Reinigen met stoom heeft het voordeel dat ook dieper liggende plekken en poriën bereikt worden. Onze professionele stoomreinigers kunnen onder andere voedselresten, melkpoeder, olie-, vet-, lijm, hars, inkt en koolstof verwijderen. Dit maakt stoomreiniging ideaal voor plekken waar traditioneel reinigen te kort schiet of reinigen met veel water niet gewenst is. Ook transportbanden kunnen hiermee gereinigd worden, zonder onderbreking van het productieproces.

Stoom verwijdert onaangename geuren, stof, schimmels en bacteriën

Stoomreiniging is dé oplossing voor het verwijderen van onaangename geuren, stof, schimmels en bacteriën. Door de hoge temperatuur van de stoom worden deze ongewenste elementen effectief verwijderd. Bovendien is stoomreiniging geschikt voor complexe oppervlakken, zoals elektrische componenten en bedieningspanelen.

Voor elke branche de juiste stoom oplossing

Stoomreiniging is geschikt voor diverse branches, zoals:

  • Schoonmaakbedrijf
  • Food industrie
  • Bakkerij
  • Ho-Re-Ca
  • Automotive
  • Industrie
  • Sport & Wellness

In al deze branches kan stoomreiniging bijdragen aan een betere hygiëne en een efficiëntere manier van werken.

stoomreiniging horeca

Stoomreiniging bespaart tijd en verhoogt de productiviteit

Met stoomreiniging hoef je geen grote delen van je productie stil te leggen om te kunnen reinigen, zoals bij traditionele reinigingsmethoden vaak wel het geval is. Hierdoor bespaar je niet alleen water, maar ook kostbare tijd. Bovendien is stoomreiniging vaak sneller dan reinigen met water, omdat de hete stoom het vuil direct losweekt en je dus minder tijd kwijt bent aan het schrobben en boenen van oppervlakken. Dit zorgt ervoor dat je productieomgeving snel weer schoon en klaar voor gebruik is, wat de productiviteit van je bedrijf ten goede komt.

Professionele stoomreiniger voor dieptereiniging

De professionele en industriële stoomreiniger varianten van Tecnovap zijn uitermate geschikt voor dieptereiniging. Denk hierbij aan de dieptereiniging van je auto, sanitair of keuken. Door de combinatie van temperatuur, druk en mechanische kracht reinig je het oppervlak of object grondig en effectief.

 

Conclusie

Stoomreiniging is een snelle, efficiënte, hygiënische én duurzame manier van reinigen die geschikt is voor diverse branches en toepassingen. Met een professionele stoomreiniger kun je dieperliggende plekken bereiken en onaangename geuren, stof, schimmels en bacteriën verwijderen. Bovendien bespaar je tot wel 90% op reinigingsmiddelen en water, wat zowel goed is voor het milieu als voor je portemonnee. Overweeg jij om een stoomreiniger aan te schaffen? Neem dan contact op met één van onze specialisten voor advies op maat of voor een demo op locatie!