Welke stoomreiniger moet ik kiezen?

Je hebt besloten voor stoomreiniging te kiezen. En nu? Verdwaal je in alle verschillende type stoomreinigers? Wij gaan je helpen! De keuze voor een stoomreiniger is namelijk afhankelijk van een aantal verschillende factoren die wij hieronder uitlichten.

De juiste stoomreiniger

Allereerst is het van belang om te weten of er krachtstroom aanwezig is op de plek waar je wilt gaan reinigen. Heb je dit niet, dan vallen de reinigers waarbij krachtstroom nodig is af. Vervolgens is het belangrijk om te bepalen wat voor werkzaamheden je wilt uitvoeren. Heb je een klus waarbij je veel kracht en veel stoom nodig hebt? Ga dan voor een grotere stoomreiniger. Bijvoorbeeld de Steambox Pro. Heb je dit niet nodig, dan volstaat een kleinere variant (230V) zoals de Evo of Steambox Mini.

Stoomreiniger met afzuiging

Nadat je de omvang van de klus hebt bepaald, moet je bepalen of je het vuil direct wilt afzuigen. In dit geval is een stoomreiniger met afzuiging een goede optie. Hierin heb je bijvoorbeeld de Steambox Vac Mini, Carmen of de Steambox Vac Pro voor grotere klussen. Als allerlaatste is het belangrijk om te weten of je de optie voor heet water injectie en een directe wateraansluiting wilt. Heet water injectie is handig om te gebruiken bij plekken die sterk vervuild zijn. Een directe wateraansluiting is handig zodat je de stoomreiniger continu kunt gebruiken en dus niet hoeft bij te vullen. Deze optie is aanwezig bij alle Steambox stoomreinigers.

Stoomreiniger Steambox Vac Mini