Blog: bij ons is iedere dag duurzaamheids-dag

Afgelopen vrijdag was het de dag van de duurzaamheid in het onderwijs, de eerste dag van september is ‘duurzame dinsdag’ en nu, van 5 t/m 17 oktober is het de ‘week van duurzaamheid’, twee weken vol duurzame activiteiten. Goede initiatieven die bijdragen aan ieders bewustzijn. Bij ons is er geen speciale dag die in het teken van duurzaamheid staat, iedere dag is voor ons duurzaamheidsdag. Wij vinden het belangrijk continu focus te hebben op het beperken van schade voor mens en milieu. Dat doen wij met onze groene reinigingsoplossingen zoals stoomreiniging, droogijsstralen en natuurlijke reinigingsmiddelen.

Gerrit Visser Innovi

In de afgelopen maanden is stoom meer dan ooit de uitkomst gebleken om goed te reinigen. Bacteriën, virussen en schimmels worden door stoom direct gedood. Daarom hebben we in de afgelopen week stoomreiniging op onze site en social media centraal gezet. Om nog meer mensen te informeren over deze reinigingsmethode en wat er bij de keuze voor een stoomreiniger komt kijken. Ook hebben we de Tecnovap Fogger geïntroduceerd, een desinfectie vernevelaar die op veel locaties gebruikt kan worden om virusverspreiding te voorkomen.
Je kunt alle berichten hier teruglezen: https://innovibv.nl/over-innovi/actueel/


Verder zie ik dat de aandacht voor stoom breder wordt, we voeren mooie gesprekken met nieuwe afnemers en zien dat concullega’s stoomreinigers op de markt brengen. Een goede ontwikkeling, niet alleen om beter te reinigen maar ook vanwege het milieu. Met stoom bespaar je immers tot wel 80% op water ten opzichte van traditionele methoden. Ook heb je geen of minimale hoeveelheid chemie nodig. Fijn voor de schoonmakers zelf, zij hoeven geen schadelijke dampen in te ademen of met hun handen agressieve middelen aan te raken met kans op een allergische reactie. Dit laatste heeft ook een betere uitwerking op machines. Goed onderhoud zonder chemie geeft een langere levensduur, ook duurzaam. Zo denken we aan machine, mens én milieu.

Wil jij ook van iedere dag een duurzaamheidsdag maken? Doe en denk met ons mee! Ik hoor graag van je.

 

Gerrit Visser
Directeur Innovi B.V.
info@innovibv.nl