Desinfectie met stoom

Door de coronacrisis is er meer aandacht voor desinfectie dan ooit. Denk aan desinfectie van de werkplekken of het ontsmetten van gezamenlijke ruimtes in zorginstellingen. Nu moet dat meerdere keren per dag. Hoe kun je nu beter en sneller desinfecteren? Dat kan met een stoomreiniger in combinatie met een vernevelaar.

Bewezen methode

Stoom wordt opgewarmd in de boiler van de stoomreiniger en verlaat het pistool bij een temperatuur van 100°C. Dit is warm genoeg voor het doden van virussen, bacteriën én schimmels. Dit gebeurt namelijk bij een temperatuur van 65 °C. Desinfectie met stoom is duurzaam; je bespaart op water en hebt geen chemie meer nodig. Hierdoor vermijd je bovendien het risico op het inademen van schadelijke dampen.

De voordelen van desinfecteren met stoom:

  • Duurzame oplossing
  • Geen chemie nodig
  • Veiliger voor medewerkers
  • Efficiënter desinfecteren

Desinfecteer sneller met behulp van de Tecnovap fogger

Bij stoomreiniging zonder chemie geldt een minimale contacttijd om te zorgen voor een dodende werking. Kies je voor desinfecteren met een fogger, dan is de contacttijd niet meer van belang.

Wil je snel en effectief desinfecteren? Dan is de Technovap Fogger een ideale oplossing. De fogger is een verstuiver die desinfectiemiddel verspreidt in de ruimte. Dit gebeurt via de stoomstroom. Door de combinatie met een desinfectiemiddel geldt geen contacttijd meer. Je kunt met foggen daardoor dus snel desinfecteren.

De fogger is verkrijgbaar in twee maten: een 0,5L en 1L fles. De flessen kun je vullen met desinfectiemiddel, verdund met water. Let op: gebruik geen alcoholische desinfectiemiddelen! Dit kan explosiegevaar veroorzaken. De Tecnovap fogger is geschikt voor de July 6 bar slang.

Actie! Fogger cadeau

Actie! Koop een stoomreiniger Evo, Carmen of Steambox Mini en krijg een fogger cadeau! De actie is geldig tot en met 31 december 2020.

Stoomreiniger Evo
Evo stoomreiniger