Dieptereiniging sanitair uitvoeren? Zet stoomreiniging in

Je weet als geen ander hoe belangrijk het is dat sanitair echt schoon is en de ruimte fris ruikt. Het toilet is bijvoorbeeld het visitekaartje van een restaurant, publieke ruimte of hotel. Op een school moeten kinderen naar een toilet willen gaan en niet uitwijken vanwege de onfrisse staat. Bovendien is het belangrijk dat een sanitaire ruimte echt schoon is om verspreiding van bacteriën te voorkomen. Dit geldt ook voor de hoekjes, randjes en richeltjes. Met stoomreiniging pak je de schoonmaak professioneel aan. Je verzorgt op een snelle en efficiënte manier dieptereiniging en bereikt hiermee een optimale schoonmaakkwaliteit. Daarbij neutraliseert stoom de geur en voorkom je stank. Innovi heeft veel ervaring met en kennis over stoomreiniging. Wij leggen je graag uit hoe stoomreiniging werkt en waarvoor je deze reinigingsoplossing kunt inzetten.

Hoe werkt stoomreiniging?

Voor stoomreiniging wordt water aan de kook gebracht in een afgesloten boiler. Stoom verlaat onder druk het zogenoemde pistool en heeft hierbij een temperatuur van net onder de 100°C. Op plekken waar traditioneel reinigen te kort schiet of reinigen met water niet gewenst is, kan stoomreiniging de uitkomst zijn. Reinigen met stoom heeft het voordeel dat ook dieperliggende plekken en poriën bereikt worden. Bovendien heeft stoomreiniging een diepreinigende werking: de combinatie van druk met verhit water zorgt voor een ontsmettende kracht. Daarnaast bespaar je tot wel 80% water en is het gebruik van chemicaliën veelal overbodig.

Wat maakt stoomreinigen geschikt voor sanitaire ruimten?

In een sanitaire ruimte bevinden zich vaak lastig bereikbare plekken. Denk hierbij aan tegelvoegen, moeilijke hoekjes, spiegels en kranen. Nu gebruikt je vast een vloerreiniger voor de vloeren, wasbakreiniger voor de wasbak, glasreiniger voor de spiegels, et cetera. Met de stoomreinigers van Innovi is dit verleden tijd! Met behulp van diverse opzetstukken reinig je eenvoudig al deze verschillende plekken, zelfs de moeilijk bereikbare. De hitte van de stoom zorgt ervoor dat vuil gemakkelijk van het oppervlak loslaat, met een microvezeldoek kun je vervolgens eenvoudig het vuil opnemen.

Waarvoor stoomreiniging inzetten?

Vloeren/muren – de vloer in de sanitaire ruimte reinig je eenvoudig met de stoommop. De stoom blaast door voor de mop en uw vloer is in no time stralend schoon.

Spiegels – ook spiegels reinigt u effectief met een stoomreiniger. Hiervoor kun je speciale opzetstukken gebruiken, waaronder de raamtrekker. In combinatie met een microvezeldoek krijg je spiegels weer streeploos schoon.

Voegen en kranen – twee lastig te reinigen plekken: voegen en kranen. Echter, diverse opzetborstels zorgen ervoor dat je probleemloos voegen en kranen kunt reinigen. Met bijvoorbeeld een ronde opzetborstel worden de voegen weer brandschoon.

Kalkaanslag verwijderen – de stoomreinigers van Innovi zijn bovendien zeer geschikt om kalkaanslag te verwijderen. Door de hitte van de stoom verwijder je moeiteloos alle kalkaanslag. En wat helemaal prettig is, is dat door de hitte van de stoom aanwezige kalk in de stoom wordt afgebroken en er dus geen nieuwe kalkaanslag wordt gecreëerd.

Toiletten en accessoires – de toiletpotten worden regelmatig gereinigd, de ruimte achter de toiletpot en de accessoires worden nogal eens overgeslagen. Met stoom bereik je deze plekken gemakkelijk en neemt u de reiniging direct mee in het geheel.

Meer informatie?

Wil je meer over de inzet van stoomreiniging in sanitaire ruimten? Wat de voordelen zijn en welke stoomreiniger wij je aanraden? Lees onze blog over de 5 voordelen van stoomreiniging. En neem vrijblijvend contact met ons op via info@innovibv.nl of 0546-660710.