Meubels en bekleding schoonmaken? Gebruik een stoomreiniger van Innovi

Wilt je het interieur van een locatie reinigen? De banken, de stoelbekleding en andere meubels. Wij adviseren je graag met welk stoomreinigingsunit je dit het beste kunt doen. Met stoom realiseer je in korte tijd een schoner resultaat dan dat je met traditionele reinigingsmethoden doet. Bovendien met droog resultaat. Wil je weten hoe? Lees snel verder.

Hoe reinig ik meubels met stoom?

Stoomreiniging is een reinigingsmethode waarbij water aan de kook wordt gebracht in een afgesloten boiler. Stoom verlaat onder druk het zogenoemde pistool en heeft hierbij een temperatuur van net onder de 100°C. Op plekken waar traditioneel reinigen te kort schiet of reinigen met water niet gewenst is, kan stoomreiniging de uitkomst zijn, zoals met interieur bekleding. Reinigen met stoom heeft het voordeel dat ook dieperliggende plekken en poriën bereikt worden. Onze professionele stoomreinigers kunnen onder andere voedselresten, melkpoeder, olie-, vet-, lijm, hars, inkt, roetvlekken en koolstof verwijderen.

Voordelen stoomreiniging

Ontsmettende werking: droge stoom met een temperatuur tussen de 140°C en 185°C is de meest milieuvriendelijke en moderne methode om vuile oppervlakten te reinigen. Druk, in combinatie met verhit water, zorgt voor een efficiënte reiniging en ontsmettende kracht.

Vermindert waterverbruik: het waterverbruik van een traditionele hogedrukreiniger ligt tussen de 600-2000 liter per uur, terwijl u met een stoomreiniger slechts 10-50 liter water per uur verbruikt. Reinigen met een minimaal waterverbruik zorgt ervoor dat een stoomreiniger ook zeer geschikt is voor meubels omdat deze direct droog resultaat geeft.

Zeer geschikt voor complexe en gevoelige oppervlakken: de hoge temperatuur van de stoom in combinatie met diverse accessoires voor een stoomreiniger zorgen ervoor dat je lastig bereikbare plekken moeiteloos kunt reinigen, ook op bijvoorbeeld een bankstel. Het schoonmaken berokkent geen schade aan de ondergrond.

Minimaal chemiegebruik: bij stoomreiniging reduceert het gebruik van chemie tot 80% ten opzichte van 100% bij traditionele reinigingsmethoden. Hierdoor lopen de schoonmaker(s) of de bewoners/gebruikers van het pand geen risico op allergische reactie. Wel zo prettig.

Kostenbesparend: met stoomreiniging profiteer je van: minder arbeidskosten, minder waterverbruik, minder slijtage, minder chemicaliën en bovenal een beter schoonmaakresultaat.

Meer informatie

Wilt je jouw meubels reinigen met behulp van stoom en hiervoor een professioneel stoomapparaat kopen of huren bij Innovi? Neem contact met ons op voor meer informatie. Wij adviseren je graag over de beste oplossing voor jouw toepassing. En bespreken samen met jou welke optie de beste voor jouw situatie is: koop of huur. Klik hier voor onze huurinformatie. Bel ons voor actuele prijzen op 0546-660710.