Duurzaam en effectief reinigen met stoom

“Stoomreiniging is een reinigingsmethode die goed is voor moeder aarde”, begint Visser het gesprek met Service Management. Het is een niet te onderschatten techniek in de schoonmaak die ook nog eens veilig en milieuvriendelijk is. Met stoomreiniging bespaar je tot 80 procent op het water en is een ideale reinigingsmethode voor vele branches zoals facilitair, food, automotive, industrie en horeca.

 

Doodt bacteriën, virussen en schimmels zonder chemicaliën

Door te reinigen met stoom creëer je de perfecte temperatuur voor het doden van virussen, bacteriën en schimmel (-sporen). Dat gebeurt al bij een temperatuur van 65 graden. Hierdoor kan je dieptereiniging toepassen zonder gebruik te maken van chemicaliën. Wat beter is voor de mens en het milieu. 

Bepaalde ruimtes en objecten dienen vanwege een virus meerdere malen per dag te worden gedesinfecteerd. Daarvoor kan je stoom combineren met een vernevelaar met desinfectiemiddel. Je kan dit gebruiken om ruimtes snel en effectief te desinfecteren. 

Combineer stoomreiniging met microvezel of afzuiging

De stoom weekt in korte tijd het vuil los, maar dan moet je het wel weghalen. Daarvoor kan je goed gebruik maken van een microvezeldoek. Daarnaast kan je er ook voor kiezen om het vuil op te zuigen. Zo kan je in één beweging reinigen en het vuil opzuigen.  Zo kan je effectief schoonmaken (dieptereiniging) zonder strepen.

Bekijk hier het hele artikel in Service Management: Stoomreiniging is duurzaam en effectief