Innovi introduceert enzymatisch reinigen

Als specialist in duurzame reinigingsoplossingen weten we steeds meer bedrijven te overtuigen van sneller, schoner en groener schoonmaken. “We hebben maar één aarde en daar moeten we zuinig op zijn”, benadrukt Gerrit Visser. “Als je weet dat je met onze reinigingsoplossingen 90% op water en chemie kunt besparen, dan wil je toch niet meer op een andere manier werken”.  Stoom en droogijs zorgen voor een nog betere kwaliteit schoonmaak. Ook op plekken die moeilijk bereikbaar zijn. Soms is er echter sprake van een dusdanige ernstige vervuiling, dat een extra inzet wenselijk is. Voor ons geen probleem, we zetten voortaan enzymen aan het werk. Per mei 2019 breiden we ons aanbod uit met bio-technologie gebaseerd op enzymatisch reinigen. 100% natuurlijk.”

Regelmatig krijgen we de vraag van (schoonmaak)bedrijven of stoom en/of droogijs uitkomst biedt voor het reinigen van sterk vervuilde objecten of apparatuur en moeilijk bereikbare plekken. “Gezamenlijk bespreken we de mogelijkheden en zorgen wij voor een oplossing, met in merendeel van de gevallen een meer dan uitstekend resultaat. Onze apparatuur is eenvoudig in gebruik en werkt effectief.” Gerrit noemt als voorbeeld de droogfoodindustrie. Een productieproces gaat altijd door en water is hier taboe. Stoomreiniging maakt minimaal gebruik van water, waardoor er geen storing in de apparatuur of het proces optreedt. Ook het reinigen van transportbanden met stoom kent deze voordelen en betekent ook nog een besparing op arbeidskosten.
In korte tijd realiseer je een echt schoon resultaat. Dit laatste is ook belangrijk in bijvoorbeeld sanitaire ruimten. Denk aan toiletruimten op scholen. Zet stoomreiniging in en de ruimte wordt (afhankelijk van de vervuiling) binnen enkele behandelingen weer schoon en fris. De geur verbetert doordat stoom stof en stank elimineert!”

Bio-technologie biedt uitkomst bij ernstige vervuiling
“Wij komen ook op plekken waar zo’n ernstige vervuiling is ontstaan, dat we om de snelheid te optimaliseren, ondersteuning wensen van een reinigingsmiddel”, vervolgt Gerrit. “Bijvoorbeeld in de (voeding)industrie, zorg of in grootkeukens. We zochten naar een milieuvriendelijke aanvulling in ons aanbod, die juist deze hardnekkige vervuiling direct kan aanpakken. Wij vonden dit in bio-technologie gebaseerd op enzymatisch reinigen.”

Enzymatisch reinigen is de bio-revolutie in hygiëne. Een enzym is een natuurlijk, niet levend materiaal, geproduceerd door fermentatie (bacteriën, gisten of schimmels). Een enzym reinigt en zuivert door organisch materiaal in kleinere, in water oplosbare residuen te transformeren. Dit proces heet hydrolyse. “Breng bijvoorbeeld enzymen aan op een vette ondergrond, binnen enkele minuten is het vet omgezet in wateroplosbare organische resten en gemakkelijk te verwijderen. Een uitkomst voor het reinigen van bijvoorbeeld sterk vervuilde apparatuur of vervuiling in leidingen. Het extra ‘zetje’ om optimale kwaliteit schoonmaak te bereiken. Met alleen natuurlijk ‘afval’, want enzymen zijn 100% biologisch afbreekbaar.”

Uitbreiding aanbod met enzymatisch reinigen
Met ingang van mei 2019 heeft Innovi twee exclusieve vertegenwoordigingen van enzymatische reinigingsproducten in Nederland. Hiermee kan zij de markt voorzien van sanitairreinigers, multireinigers en producten voor vloeronderhoud, (vet)aanslag verwijdering, geurbestrijding, voor spoel-/wasmachine en verstoppingen in leidingen. De twee producenten hebben ruime ervaring in hygiëne en voedselveiligheid.

De voordelen van het werken met enzymatische producten zijn:

  • natuurlijke diepere reiniging
  • neutrale pH-waarde biedt veiligheid van werken voor mens, machine en milieu
  • gemak in het werkproces
  • besparing op water, tijd en energie
  • positieve impact op milieu

“Deze enzymatische reinigingsmiddelen zijn een perfecte aanvulling op onze stoomreinigingsunits. Een extra tool voor meer snelheid op milieuvriendelijke basis, voor iedereen die over wil naar een duurzame oplossing”, besluit Gerrit.

Belangstelling?
Wilt u meer weten over de groene reinigingsoplossingen? Bent u benieuwd naar het concept enzymatisch reinigen? Op 13 juni organiseert we een kennissessie bio-technologie. Voor informatie en/of deelname aan de kennissessie kunt u contact opnemen via 0546-660710 of info@innovibv.nl.