Last van kauwgom vervuiling?

Kauwgom verwijderen is één van de lastigste vervuilingen om te reinigen en helaas komt u de kauwgomresten overal onverminderd tegen. Het enorme nadeel van kauwgom is dat de kleefkracht van de uitgespuugde kauwgom zo groot is dat deze 20 tot 50 jaar kan blijven kleven. (Periodiek) onderhoud is daardoor aan te bevelen. U kunt hierop inspelen door een initiële reiniging (te laten) uitvoeren of gebruik te maken van preventief onderhoud.

Kauwgom verwijderen met stoomreiniging

Hoewel kauwgom één van de lastigste vervuilingen is om te verwijderen, is de keuze voor de meest geschikte reinigingsmethode eenvoudig. De meest geschikte reinigingsmethode is stoomreiniging op basis van een lage druk. Deze methode van kauwgom verwijderen werkt uiterst effectief en is inzetbaar op allerlei ondergronden. Het werken op basis van deze lage druk (4 tot 10 bar) is met name interessant doordat het geen beschadiging aanbrengt aan het te reinigen oppervlak, het zeer weinig water verbruikt en er is geen sprake van opspatten.  Naast de initiële reiniging van kauwgom verwijderen, kunt u aanvullend hardnekkige kauwgom vervuiling voor zijn door middel van preventief onderhoud. Denk hierbij aan straat reiniging en impregnering om de vervuiling van kauwgom in de toekomst effectiever te kunnen aanpakken.

Diverse stoomreinigers geschikt voor kauwgom verwijderen

Diverse stoomreinigers zijn geschikt voor kauwgom verwijderen, waarbij een aantal stoomreinigers speciaal ontwikkeld zijn voor kauwgom verwijdering. De zogeheten kauwgom verwijdering units kunnen u hierbij ondersteunen.

>> bekijk ons assortiment kauwgomverwijderaars

Benieuwd naar de mogelijkheden
van stoomreiniging voor jouw situatie?

Hoe werkt kauwgom verwijderen met een stoomreiniger?

Tijdens de reiniging gebeurt het volgende: door de hoge temperatuur van de stoom wordt de kauwgom snel week gemaakt. De speciaal daarvoor ontwikkelde biologisch afbreekbare reinigingsmiddel wordt ingezet om de kauwgom vervuiling aan te pakken. De vloeistof breekt de oppervlakte spanning, waarbij vervolgens de kauwgom in kleine stukjes uiteen slaat en zich daardoor niet meer kan hechten. Vervolgens kunnen de kauwgomstukjes opgeveegd of opgezogen worden.

Kauwgom-verwijdering