Waar voldoet de ‘beste stoomreiniger’ aan?

Het vinden van de beste stoomreiniger voor uw organisatie is niet zo eenvoudig als het misschien lijkt. In de afgelopen jaren is via teleshopping door menig fabrikant van huishoudelijke apparatuur de aanschaf van een stoomreiniger laagdrempelig gemaakt. Zijn dit de beste stoomreinigers? Als je het mij en de professionele gebruikers van stoomreinigers vraagt niet.

De beste stoomreiniger biedt zowel natte als droge stoom

De teleshopping stoomreinigers zijn gebaseerd op een zeer eenvoudige techniek, waarmee gedurende korte duur ‘natte’ stoom kan worden gegenereerd. Voor het beste reinigingsresultaat, ook gedurende langere runs, is het zeer wenselijk om droge stoom te genereren. Dit is stoom met zeer weinig waterdelen (<95% droog) die het te reinigen oppervlakte voldoende binnendringt, reinigt en desinfecteert. Kortom de beste stoomreiniger biedt zowel natte als droge stoom aan.

De beste stoomreiniger dient effectief te reinigen

Behalve het genereren van een continue kwaliteit stoom dient ‘de beste stoomreiniger’ stoom effectief op het te reinigen en te desinfecteren oppervlak over te brengen. Hiervoor heb je voldoende toevoer van water (een watertank met voldoende inhoud) of een permanente wateraansluiting op de machine nodig. Daarnaast is het van belang dat de beste stoomreiniger de gewenste benodigde stoomvolume en werkdruk van de machine levert om zijn taak te kunnen volbrengen.

Waar dient een beste stoomreiniger nog meer aan te voldoen?

Belangrijk is om voor de aanschaf van de beste stoomreiniger te bepalen of de stoomreiniger multifunctioneel inzetbaar is. Een beste stoomreiniger voor het ene doeleinde hoeft niet de beste stoomreiniger voor het andere doeleinde te zijn. Maak bijvoorbeeld de keuze of u de door stoom de los geweekte materie gaat verwijderen met geïntegreerde zuig- of absorptiefunctie m.b.v. de microvezeltechniek (pad of doek) of een combinatie hiervan. Daarnaast dienen de stoomreiniger accessoires geschikt te zijn bij de te reinigen oppervlak. Bij de stoomreinigers van Tecnovap worden standaard diverse accessoires bij de stoomreiniger geleverd en zijn er optionele accessoires verkrijgbaar voor specifieke oppervlakken bijvoorbeeld voor kauwgom verwijdering, meubel reiniging, transportband reiniging of moeilijk bereikbare oppervlakken.