Ook in crisistijden kan schoonmaken efficiënt en duurzaam doorgaan

De prijsverhogingen vliegen de bedrijven om de oren. Energie en grondstoffen worden duurder en duurder. Het is logisch dat ondernemers alleen willen investeren in zaken/oplossingen die hout snijden.

Bijna dagelijks voeren wij met onze klanten en relaties gesprekken over de crisistijden waarin we ons nu bevinden. Het gaat iedereen aan, of je nu een food-, agrarisch- of horecabedrijf runt. Er wordt door ons allemaal ‘geklaagd’ over de hoge kosten, maar ook gekeken naar oplossingen. Hoe gaan we verder? Hoe kunnen we er samen voor zorgen dat de kwaliteit van schoonmaak hoog blijft of nog hoger wordt? Wat zijn slimme keuzes als er geen of weinig liquiditeit binnen de onderneming is? Dat vraagt om sneller en efficiënter werken, met lagere kosten maar met wel echt hygiënisch schoon resultaat.

Gerrit Visser efficiënt reinigen stoom

Niet investeren maar leasen
Het zoeken en vinden van oplossingen voor deze vraagstukken houdt mij bezig. Als ‘schoonmaakoplosser’ in hart en nieren help ik bedrijven graag met onze duurzame reinigingsoplossingen. Ik wil goed kunnen anticiperen op hun situatie. Zoals bijvoorbeeld bij één van onze relaties, een bakker. Hij stookt zijn bakplaten met gas en ziet de energierekening met 20% stijgen. Eigenlijk wilde hij investeren in nieuwe apparatuur voor stoomreiniging omdat deze ideaal is voor de schoonmaak in zijn bakkerij. De extra energiekosten houden hem nu tegen. Natuurlijk denken wij met hem mee, want die bakkerij moet ook aan hoge hygiëne voorwaarden voldoen. Een oplossing was snel gevonden, de bakker leaset nu een stoomreiniger en smeert zo de investering over langere periode uit.

Slimme alternatieven
Naast leasen is ook huur mogelijk. Dan kan je voor een bepaalde periode onze stoomreinigingsmachines of droogijsapparatuur inzetten en ervaren of dit dé reinigingsoplossing is die jij nodig hebt en berekenen of je de investering kunt terugverdienen. Zeg je ‘JA’ en besluit je de machine na het huren toch te kopen, dan verminderen we het aanschafbedrag met 50% van de huurkosten. Zo zorgen we ervoor dat onze hygiëne oplossingen voor iedereen toegankelijk blijven.

Want crisis of niet, goede schoonmaak blijft essentieel en dan kan je het maar beter sneller, beter én ook duurzamer doen.

Wil jij meer horen over onze slimme alternatieven?

Bel mij gerust – 0653182776.

Gerrit Visser
Innovi