Van Kessel blij met snellere en goede schoonmaak met stoom 

Bij teelt- en fruithandel Van Kessel Fruit in Velddriel werd grotendeels handmatig schoongemaakt. Een tijdrovende klus met doekjes en foodgrade schoonmaakmiddelen, op de zaterdag na het werk.

Maar met vijf a zes dagen werken in de week en de personeelskrapte, kun je je afvragen of medewerkers nog wel zin hebben om de schoonmaak uit te voeren en of het dan wel echt schoon wordt. Daarom startte de zoektocht naar een oplossing om vooral sneller en toch goed schoon te maken.

Stoomreiniging van kessel

De uitdaging

Rick van der Wiel, bij Kessel verantwoordelijk voor de backoffice en kwaliteit, vertelt: “We zochten vooral een oplossing om de grotere, ingeplande schoonmaakbeurten en de zomerschoonmaak effectiever aan te pakken. We hadden wel eens een e-mail gezien over stoomreiniging en vroegen ons af of dat iets voor ons zou zijn. In huis is veel elektrische apparatuur aanwezig, die niet met een hogedrukspuit met veel water gereinigd mag worden. Met stoom hadden we nog niet eerder gewerkt, dus ben ik mij erin gaan verdiepen. We hebben twee partijen uitgenodigd voor een demo. Eén van hen was Innovi uit Vroomshoop. De demo’s verliepen goed, maar eigenlijk kun je pas echt weten of stoom bij het bedrijf past als je zo’n apparaat enkele weken kan testen. Bij Gerrit Visser van Innovi vonden we gehoor. We hebben een stoomreiniger gehuurd, de proef op de som genomen en de proef is geslaagd. We hebben ‘m gekocht.”
van kessel transportband

Waarom kozen jullie voor Innovi?

“Innovi is een grotere partij op stoomgebied en heeft veel tools die bijvoorbeeld goed geschikt zijn voor de reiniging van onze ‘appelcupjes’”, vervolgt Rick. “Alle credits gaan naar Gerrit Visser, hij heeft echt, enthousiast, meegedacht over onze wensen, meegekeken in ons bedrijf om te bepalen hoe we het beste de schoonmaak konden aanpakken. Hij zorgde er met zijn team voor dat de apparatuur volgens afspraak werd geleverd. En tools mogen we altijd eerst testen.”

Hoe bevalt het werken met de Steam Box Pro?

De SteamBox werd ons door Gerrit Visser aangeraden en deze bevalt hartstikke goed. De snelheid in reiniging zit er echt in en we kunnen onze sorteerlijnen, de appelcups, (RVS(constructies), wanden en plafonds er perfect mee reinigen. De eerste keren heb ik het zelf gedaan om te weten hoe het werkt en wat het resultaat is. Nu laat ik het over aan anderen die inmiddels weten hoe zij de Steam Box moeten hanteren.

De resultaten zijn echt goed.
De afraapbanden werden na handmatige reiniging wel weer groen, maar nu met stoom echt heldergroen. Ook de medewerkers zien het verschil en dat stimuleert hen. Bovendien is de natuurlijke reiniging door stoom – 90% besparing op water en 95% op chemie – voor ons ook erg belangrijk. Wij werken immers zelf met een natuurproduct.”