Op bezoek bij Tecnovap

Innovatie en ontwikkeling staan bij Innovi hoog in het vaandel! Daarom zijn wij afgelopen donderdag met 5 man sterk in het vliegtuig gestapt richting Italië om een bezoekje te brengen aan onze fabrikant Tecnovap. Dit bezoek stond in het teken van kennisdeling en productontwikkeling. In deze blog delen wij graag onze ervaringen met jou.

Al ruim 30 jaar ervaring

Na een warm welkom inclusief heerlijk diner op donderdagavond, stond vrijdag een innovatieve en leerzame dag op ons te wachten. Onder het genot van een Italiaanse espresso trapte Giancarlo vrijdag de dag af met een interessante presentatie over de geschiedenis van Tecnovap Italië. In Pescantina, gelegen op slechts enkele kilometers van Verona, werd Tecnovap in 1985 opgericht door Giuliano Franchini die samen met zijn broer Giuseppe het bedrijf leidde. Het belangrijkste doel van Tecnovap toentertijd was om top kwaliteit stoomproducten te leveren met behulp van een nieuw gepatenteerde ketel. In eerste instantie werden deze ketels met name gebruikt voor stoomstrijkijzers voor huishoudelijk gebruik.

In ruim 30 jaar tijd is Tecnovap uitgegroeid tot een aanzienlijke partner in de professionele en industriële sector. Vandaag de dag exporteert Tecnovap zijn technologie en assortiment stoomreinigers naar meer dan 70 landen. De prettige samenwerking tussen Tecnovap en Innovi heeft ervoor gezorgd dat Nederland onderdeel uitmaakt van deze 70 landen. Hier zijn we erg trots op!

100% Italië: van idee tot product

Benieuwd waar Tecnovap haar succes aan te danken heeft? Kwaliteit is het codewoord! Alle Tecnovap stoomreinigers worden exclusief in Italië bestudeerd, ontworpen en gerealiseerd. Bovendien werkt Tecnovap samen met diverse multinationale bedrijven om steeds weer nieuwe projecten te realiseren. Het altijd op zoek zijn naar innovatie en verbetering onderstreept de professionaliteit van dit bedrijf!

Wat maakt een Tecnovap stoomreiniger uniek?

Tijdens diverse trainingen leerden we over de nieuwste snufjes en onderdelen van de Tecnovap stoomreinigers. Met eigen ogen hebben we mogen ervaren waarom juist de onderdelen van een Tecnovap stoomreiniger uniek zijn in haar soort. We zetten enkele kenmerken voor je op een rijtje:
• De ketels van Tecnovap worden geproduceerd met uitsluitend AISI 304 roestvrijstalen houders die verbonden zijn met een speciale lastechniek, genaamd TIG;
• De verwarmingselementen zijn speciaal ontworpen zodat ze het maximale vermogen kunnen bereiken in een beperkte ruimte. Bovendien zijn deze voorzien van een bimetaal die ervoor zorgt dat de spiralen kalkvrij biljven;
• Tecnovap stoomreinigers beschikken een elektromechanische vlotter die storingsvrij is: dit is een waterniveauregelsysteem dat ervoor zorgt dat de ketel automatisch wordt bijgevuld met de juiste hoeveelheid water;
• De Tecnovap stoomreinigers zijn uitgerust met twee veiligheidskleppen;
• De elektronica in een Tecnovap stoomreiniger is volledig gescheiden van het natte gedeelte;
• De Tecnovap stoomreinigers beschikken over op maat gemaakte tanks, gemaakt van hoogwaardige en hittebestendige materialen.

Bovendien is Tecnovap een van de weinige bedrijven die alle onderdelen zelf produceert en test. Een bewuste keuze lichten ze toe: hierdoor blijft de kwaliteit namelijk ten alle tijde gewaarborgd. Zoals gezegd staat kwaliteit en innovatie ook bij Innovi hoog in het vaandel. Wij zijn dan ook erg trots exclusief importeur te mogen zijn van deze prachtige organisatie!

Ben je benieuwd naar de mogelijkheden van een Tecnovap stoomreiniger binnen jouw organisatie? Neem dan telefonisch contact met ons op via 0546-660710 of stuur een e-mail naar info@innovibv.nl