Sneller, doeltreffender en duurzamer reinigen

EVMI Hygiëne special 2021: Vaak lijkt iets wel goed schoon te zijn maar toch blijft er vaak nog vervuiling achter. Dat kan een broeihaard zijn van bacteriën en werkt het vormen van biofilm in de hand.

In de Hygiëne special van 2021 gaan we hier dieper op in. Het artikel gaan onder andere over de ‘Cirkel van Sinner’ en het besparen van (afval)water met de Hydrobox.

Voor effectieve reiniging heb je altijd te maken met vier factoren:
– Temperatuur
– Tijd
– Chemie
– Mechanische actie.

Volgens de ‘Cirkel van Sinner’ moeten deze factoren in evenwicht blijven voor een optimaal reinigingsresultaat. Vermindering van de ene factor vraagt om compensatie van één of meer andere factoren om hetzelfde reinigingsresultaat te behalen. Het in de juiste balans brengen van deze factoren zorgt voor grondige reiniging.

80% besparen op (afval)water
Wanneer je bij het reinigen gebruik maakt van de Hydrobox warmwater hogedrukreiniger, die een hoge temperatuur heeft (tot 90 graden), kan je tot 80% besparen op water. De hoge temperatuur van de Hydrobox heeft een ontvettende en bacterie/virusdodende (desinfecterende) werking. Daarnaast heeft het reinigen met de Hydrobox ook een voordeel dat je wel tot 80% bespaart op chemische reinigingsmiddelen.

Lees het EVMI artikel hier: EVMI Hygiëne special 2021