Primeur: Innovi introduceert stoomreiniger voor schakel-transportbanden

In productie-omgevingen zet men transportbanden in om producten te vervoeren. Dit kan een transportband met een gladde mat of een schakelband zijn. Het is belangrijk dat deze transport-banden schoon blijven, zeker in een foodomgeving. Voor een gladde transportband is het automatische stoomreinigingssysteem van Tecnovap al geruime tijd beschikbaar, per 1 oktober 2019 introduceert Innovi B.V. uit Vroomshoop ook het nieuwe reinigingssysteem voor schakelbanden in de Benelux. Hiermee speelt het bedrijf in op de vraag vanuit de foodbranche naar een reinigingsmethode die ook tijdens productie kan worden ingezet.

Innovi is dé specialist en importeur van stoomreinigers, droogijsstraalunits en enzymatische reinigingsproducten. Duurzame reinigingsoplossingen om de ecologische voetafdruk te beperken, je maakt zo niet alleen beter schoon, je bespaart bovendien op water, chemie en tijd. Voor ieder reinigingsproject heeft Innovi gespecialiseerde apparatuur in huis, die bedrijven kunnen kopen, leasen of huren. Voor de foodindustrie adviseert zij de inzet van de transportbandreiniger van leverancier Tecnovap. Een geautomatiseerd en gespecialiseerd systeem dat beter reinigt dan traditionele methoden en ook tijdens productie kan worden ingezet. Want door te reinigen met stoom, is de transportband na behandeling schoon, droog en kan desinfectie in vele gevallen achterwege worden gelaten.

Primeur: schakelbandreiniging
Naast gladde transportbanden maakt men in de foodindustrie veel gebruik van schakelbanden, transportbanden met een open structuur. Hiervoor was nog geen goedwerkend (geautomatiseerd) reinigingssysteem ontwikkeld, waardoor de productielijn moest worden stopgezet om te kunnen reinigen en de reiniging handmatig verliep. Per 1 oktober verandert dat. Foodbedrijven kunnen voortaan de schakelbandreiniger van Tecnovap inzetten voor reiniging na of tijdens productie. En vertrouwen op optimale reiniging en optimalisering van de productkwaliteit doordat de band altijd schoon is. Deze reinigingsmethode levert een enorme tijdwinst op. Extra voordeel is dat de schakelband zelf ook langer meegaat.

De voordelen van de automatische stoom-schakelbandreiniger zijn:

  • Op maat van uw schakelband in te stellen
  • Reinigt ook tijdens productie
  • Enorme tijdbesparing
  • Hoger hygiëne level
  • Bespaart op water en chemie
  • Verlengt de levensduur van de band
  • Kostenbesparend
  • Duurzaam

Interesse?
Heeft u interesse in de nieuwe automatische schakelbandreiniger? Kiest u voor continuïteit, hygiëne en duurzaamheid? Neem dan contact met ons op voor meer informatie of een demo.