Ik ben aan de beurt, nee ik!

“Onze cliënten staan te popelen om met de Duplex Turbo te werken. Het is als het ware een veldslag, want iedereen vindt dat hij of zij vandaag aan de beurt is.”

Jeannine Nieuwlaat van zorginstelling Gemiva SVG, locatie Dordrecht, vertelt over het enthousiasme waarmee de vloeren worden schoongemaakt. Gemiva SVG is een activiteitencentrum voor mensen met een beperking, zowel verstandelijk als lichamelijk.

“Voorheen dweilden we de vloer met de hand. Omdat het een antislib, geribbelde, pvc-vloer is, werd deze met alleen dweilen niet altijd schoon. Het was nodig om eens in de zoveel tijd de ribbels extra te boenen. Bovendien moest ik altijd lobbyen wie van de cliënten wilde helpen dweilen.

Toen ik in 2020 op de Bakkersbeurs de Duplex Turbo zag, dacht ik: ‘dat is het’! Door de Coronasituatie verdween deze gedachte een tijd naar de achtergrond, maar in december 2020 hebben we het idee weer opgepakt en Innovi benaderd. Hans Haarselhorst verzorgde een demo en er is direct besloten de reinigingsmachine te kopen. “Het water kleurde gewoon zwart van het achtergebleven vuil.”

Sindsdien is de lobby voor schoonmaken omgeslagen in fanatiek enthousiasme. Zo blij zijn de cliënten dat ze met de Duplex Turbo mogen werken. Een gedegen planning is nodig om hen te overtuigen dat ieder aan de beurt komt.

Jeanine vertelt dat de cliënten de machine allemaal gemakkelijk kunnen bedienen en dat er geen zware arbeidsinspanningen nodig zijn omdat de machine het werk doet. “Vanzelfsprekend houden wij als begeleiders een oogje in het zeil.” Jeannine en haar collega’s zijn ook blij omdat de vloer nu echt goed schoon wordt.