Welke Duplex vloerreiniger moet ik kiezen?

Wil je een Duplex vloerreiniger kopen? Welk model is voor jou het meest geschikt? De keuze is afhankelijk van het oppervlak dat je wilt reinigen en of je een stoomfunctie wenst. Dit bepaalt namelijk de breedte van de machine en de keuze voor een stoomvariant. Nieuwsgierig welke Duplex vloerreiniger je het beste kunt kopen? Lees dan snel verder!

Duplex 280 vloerreiniger

Breedte Duplex vloerreiniger

De keuze voor de breedte van de Duplex vloerreiniger is afhankelijk van het aantal m² oppervlakte dat je wilt reinigen. Wil je weten hoe breed het type machine is? Dit staat in de naam. Zo is de Duplex 340 34 cm breed. Onderstaand een overzicht van de oppervlakgrootte en het type Duplex dat wordt geadviseerd.

Duplex Breedte Oppervlakgrootte

280i DC

28 cm

50 – 100 m²/uur

280i AC

28 cm

50 – 100 m²/uur

340

34 cm

180 – 200 m²/uur

Turbo

38 cm

300 – 350 m²/uur

420

42 cm

350 m²/uur

620 Tekna

62 cm

550 m²/uur

Bovenstaand overzicht is een advies, maar hoeft niet voor jou te gelden. Heb je te maken met een groot oppervlak, maar smalle paden? Dan kun je beter kiezen voor een kleinere Duplex. Zo kun je zonder problemen op alle plekken komen. Wil je snoerloos werken? De Duplex 280i DC en Duplex Turbo werken op batterij.

Duplex stoom vloerreiniger

Wil je extra goed reinigen, hygiënisch en diep reinigen? Ga dan voor een Duplex Steam. Stoom reinigt diep en zorgt voor een hygiënisch schoon resultaat. Doordat de stoom vuil losweekt, heb je in veel gevallen geen chemie meer nodig.

Borstels

Heb je een Duplex vloerreiniger gekozen, dan moet je nog een keuze maken voor de kleur borstels. Standaard wordt de machine geleverd met grijze borstels, maar je kunt ook een andere kleur bijbestellen:

  • Grijze borstels (universeel): geschikt voor alle type vloeren
  • Gele borstels (zacht): geschikt voor vloerbedekking
  • Zwarte borstels (hard): geschikt voor harde vloeren en hardnekkige vervuiling

Om optimaal te blijven reinigen is het van belang om je borstels tijdig te vervangen. Wanneer je dit moet doen, hangt af van hoe vaak je hem gebruikt en het type vloer. Hoe ruwer de vloer, hoe eerder de borstels kunnen slijten. Gemiddeld gaan de borstels bij intensief gebruik twee jaar mee. Kun je zien dat de borstels versleten zijn? Schaf dan nieuwe aan. Zo ben je verzekerd van het beste reinigingsresultaat.

Advies

Wil je gebruik maken van ons advies over de te kiezen Duplex machine? Neem contact met ons op via 0546 66 07 10 of info@innovibv.nl.