the greenest way to clean stoomreinigingdroogijsreiniging
Vragen? bel 0546 66 07 10

Wilt u uw voertuig snel en goed reinigen?

Met droogijsstralen en stoomreiniging is dit mogelijk! Deze milieuvriendelijke reinigingsoplossingen zijn zeer geschikt om vervuiling in hoeken en andere moeilijk bereikbare plekken te reinigen. Maar denk ook aan het verwijderen van autobelettering, vlekken en geurtjes in bekleding, of tectyl bij een oldtimer en teer bij vrachtwagens. U reinigt zeer effectief zonder daarbij het oppervlak te beschadigen. U gebruikt de droogijsstraalunit of stoomreiniger voor auto’s, motoren, campers, bussen, treinen, vliegtuigen, boten en ook fietsen. Na de diepte reiniging is het oppervlak snel droog en weer klaar voor gebruik. Schoonmaken wordt weer leuk!

 

Waar kunt u droogijsstraalunits en stoomreinigers voor gebruiken binnen de automotive & transportsector?

Droogijs reinigen en stoomreinigen zijn multi-inzetbaar binnen de mobiliteitssector. Zo kunt u deze professionele reinigingsoplossingen gebruiken voor:

 • Het reinigen van het interieur waaronder dashboards, ramen, bekleding, tapijt;
 • Het ontgeuren en desinfecteren van interieur;
 • Het reinigen van exterieur;
 • Het eenvoudig reinigen van hoeken en onderdelen die bijna onmogelijk te bereiken zijn;
 • Het verkrijgen van een nog heldere glans in vergelijking met polish;
 • Het reinigen van motoren, wielen en onderstellen (o.a. tectyl en teer verwijderen);
 • Het verwijderen van belettering;
 • Het verwijderen van teer-, rubber- en lasrestanten in werkplaatsen.

Droogijsstralen en stoomreiniging automotive

Bespaar 30% aan arbeidskosten!

Droogijs- en stoomreiniging zijn groene reinigingsmethodes waarmee u circa 30% aan arbeidskosten bespaart doordat:

  • U met droogijs en stoom 20% sneller reinigt;
  • Onderdelen niet gedemonteerd hoeven te worden;
  • Gevaarlijke situaties voorkomen worden.

Kies ik voor droogijsstralen of stoomreinigen?

Droogijsstralen wordt veelal ingezet om de eerste (hardnekkige) reiniging uit te voeren. Een professioneel stoomapparaat wordt vervolgens ingezet om de schoonmaakwerkzaamheden te onderhouden. Stoomreiniging is ook de oplossing wanneer reinigen met droogijs te krachtig is of wanneer er een dieptereiniging toegepast moet worden.

Lees meer:

Auto-bekleding-interieur > Motorblok reinigen >

Advies op maat

Met 20 jaar ervaring in de reinigingsbranche adviseren wij u graag persoonlijk wat voor u de juiste reinigingsmethode zal zijn.

Bel ons op 0546 66 07 10

Wij vertellen u direct wat voor uw reinigingsvraagstuk de beste oplossing is.
Waarna we u een vrijblijvende offerte of demonstratie op locatie aan kunnen bieden.

Natuurlijk kun u ook onderstaand formulier invullen met uw vraag, zodat wij u terug kunnen bellen of per mail een passend advies kunnen geven.

 • gerrit-visser
 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Motorblok reinigen

Preview video

Auto interieur reinigen

Preview video

Autobelettering verwijderen

Preview video

Veelgestelde vragen over reinigingstoepassingen binnen de automotive

Wat is het voordeel van een Intelblast droogijsstraalunit?

De Intelblast droogijsstraalmachines zijn geproduceerd met de meest geavanceerde technologieën. Ze staan bekend om de ongekend sterke, energiezuinige en gebruiksvriendelijke straalmachines. Bovendien kunt u bij deze prijs gunstige straalmachines rekenen op een hoge productie, zeer zuinig (ijs)gebruik en storingsvrij werken met een maximaal reinigende werking.

Wat is het voordeel van een Tecnovap stoomreiniger?

De professionele en industriele stoomreinigers van Tecnovap worden inmiddels wereldwijd meer dan 30 jaar verkocht. De machines zijn afgestemd op de hedendaagse reinigingsproblemen.. Een groot voordeel is dat de stoomreinigers van Tecnovap minder gevoelig zijn voor kalkaanslag door innovaties binnen in de machine. De Tecnovap machines zijn daarnaast industrieel gevormd, energiezuinig en zijn aantrekkelijk geprijsd als professionele of industriële stoomreiniger.

Hoe en hoe lang kan ik droogijs bewaren?

Bij het kopen van droogijs is het belangrijk om rekening te houden met de beperkte houdbaarheid. De 20 kg variant droogijs kunt u ca. 2 dagen bewaren en de grotere boxen droogijs zijn ca. 5 dagen houdbaar. Bewaar, wanneer u droogijs gaat kopen, in een goed geventileerde ruimte (niet in de vriezer) en houdt de geïsoleerde box gesloten. Er kunnen namelijk mogelijke gassen vrijkomen.

Heb ik speciaal water nodig voor stoomreiniging?

Nee, in principe kunt u de stoomreiniger aansluiten op uw leiding netwerk. Echter is door de hoge verhitting de kwaliteit van het water heel belangrijk. Indien u hard water hebt, adviseren wij u een harstank-, of ontkalkingsinstallatie te plaatsten.

Heb ik speciale reinigingsmiddelen nodig in combinatie met een stoomreiniger?

Bij de meeste toepassingen is een reinigingsmiddel overbodig geworden bij de toepassing van een stoomreiniger. Wenst u bij het stomen toch te kiezen voor extra reinigingsmiddel, dan volstaat veelal een reeds aanwezig reinigingsmiddel.

Kan ik een motorblok reinigen zonder deze te demonteren?

Jazeker, u kunt het motorblok reinigen met een droogijs machine, zonder dat u het motorblok uit elkaar hoeft te halen.

Kan ik het elektronische gedeelte van een voertuig reinigen zonder schade aan te richten?

Jazeker, u kunt de elektronische gedeeltes zonder problemen reinigen met een droogijs machine. Ga voor meer informatie naar deze link.

Kan ik de bekleding van een voertuig reinigen met stoom?

Jazeker, stoomreiniging is zeer geschikt voor deze toepassing! Doordat er niet of nauwelijks water aan te pas komt, kunt u het voertuig ook direct weer gebruiken. Dit in tegenstelling tot de reiniging met de veelal ingezette extractiereiniger.

Kan ik een voertuig kaal stralen met droogijs?

Nee, de vervuiling op de laklaag wordt verwijdert zonder de laklaag aan te tasten. De laklaag zelf wordt er dus niet mee verwijderd. Door bij droogijsstralen de druk op te voeren boven de 10 bar kan men pleksgewijs wel kaal stralen.

Kan ik belettering van een voertuig verwijderen zonder de lak te beschadigen?

Jazeker, de belettering is eenvoudig te verwijderen en de lak blijft onaangetast.

Kan ik met stoom sneller reinigen dan met traditioneel schoonmaken?

Nee, het gaat niet sneller, maar het is een diepte reiniging en het desinfecteert de oppervlakte wel, wat met traditioneel reinigen zonder chemicaliën niet lukt. Daarnaast kunt u zeer effectief hoeken, kieren en naden reinigen met stoom. Vaak wordt stoomreiniging voor de wekelijkse schoonmaak ingezet en op plekken waar veel water ongewenst is.

Kan ik met stoom ook de ramen wassen?

Jazeker, met de juiste accessoires kunt de ramen wassen zonder speciaal osmosewater of extra reinigingsmiddelen te gebruiken.

Kan ik roet bij brandschade reinigen?

Jazeker, roet is te reinigen met behulp van droogijsstralen. Doordat droogijs geen waterresidu achterlaat kunt u in vele gevallen het roet probleemloos verwijderen.

Krijg ik een fiscaal voordeel bij aanschaf van de droogijsstraalunit?

Jazeker, de droogijstraalunit is een milieuvriendelijke investering, waardoor u bij aanschaf van de unit gebruik kunt maken van zowel de Mia als de Vamil regeling. Hiermee wordt uw onderneming beloont met een fiscaal voordeel. Let wel: de aanvraag dient binnen 3 maand na ondertekening van de opdrachtbevestiging digitaal ingediend te zijn bij de RVO.

 • MIA: hierbij kan 36% van het investeringsbedrag extra afgetrokken worden van de winst. Dit levert een concrete belastingbesparing op. (Vpb-ondernemer: 20-25% en IB-ondernemer: circa 35-45%)
 • Vamil: het bedrijfsmiddel mag vervroegd worden afgeschreven. Dit levert een liquiditeitsvoordeel op.