the greenest way to clean stoomreinigingdroogijsreiniging
Vragen? bel 0546 66 07 10

Automotive & transport

Wilt u binnen uw organisatie uw auto- of oldtimer onderdelen reinigen zonder demontage? Met droogijsstralen en stoomreiniging is dit mogelijk! De veel toegepaste reinigingsmethoden zijn zeer geschikt om vuil in hoeken en andere moeilijk bereikbare oppervlakken te reinigen zonder het te reinigen oppervlak te beschadigen. De te reinigen oppervlak is daarnaast snel droog en klaar voor gebruik in enkele seconden! Kortom, het biedt vele voordelen.

Toepassingen binnen de automotive

Droogijsstralen en stoomreiniging zijn onder anderen inzetbaar voor:Droogijsstralen en stoomreiniging automotive

  • Auto interieur reinigen zoals het reinigen van dashboards, ramen, bekleding, tapijt en het ontgeuren en desinfecteren.
  • Eenvoudige reiniging van hoeken en onderdelen die bijna onmogelijk te bereiken zijn.
  • Het verkrijgen van een nog helder glans resultaat dan polish.
  • Reiniging van motoren, wielen en onderstellen.
  • Autobelettering verwijderen.
  • Het verwijderen van teer of rubber- en lasrestanten in werkplaatsen.

Ga naar droogijs machines

Ga naar stoomreinigers

Wanneer droogijsstralen en/of stoomreiniging?

Veelal wordt droogijsstralen ingezet om de eerste (hardnekkige) reiniging uit te voeren. Stoomreiniging wordt vervolgens ingezet om de schoonmaakwerkzaamheden te onderhouden. Stoomreiniging is daarnaast ook de oplossing daar waar de reiniging met droogijs te krachtig is of wanneer een dieptereiniging toegepast dient te worden. Stoomreiniging zorgt daarnaast voor een nog heldere glans dan polish.

Meer weten over droogijsstralen en/ of stoomreiniging voor uw organisatie?

Heeft u interesse in een stoomreiniger of droogijsstraalmachine? Wij adviseren u graag welke reinigingsoplossing voor uw organisatie interessant is. Neem contact met ons op via het telefoonnummer 0546-660710. het filmpje!

Motorblok reinigen

Preview video

Auto interieur reinigen

Preview video

Autobelettering verwijderen

Preview video

Een vrijblijvend advies ontvangen?

Bent u geïnteresseerd in de mogelijkheden voor uw organisatie en/ of wilt u geadviseerd worden over onze producten?
Vul onderstaand contactformulier in of bel ons via het telefoonnummer 0546-660710.

  • gerrit-visser
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Veelgestelde vragen over reinigingstoepassingen binnen de automotive

Wat is het voordeel van een Intelblast droogijsstraalunit?

De Intelblast droogijsstraalmachines zijn geproduceerd met de meest geavanceerde technologieën. Ze staan bekend om de ongekend sterke, energiezuinige en gebruiksvriendelijke straalmachines. Bovendien kunt u bij deze prijs gunstige straalmachines rekenen op een hoge productie, zeer zuinig (ijs)gebruik en storingsvrij werken met een maximaal reinigende werking.

Wat is het voordeel van een Tecnovap stoomreiniger?

De professionele en industriele stoomreinigers van Tecnovap worden inmiddels wereldwijd meer dan 30 jaar verkocht. De machines zijn afgestemd op de hedendaagse reinigingsproblemen.. Een groot voordeel is dat de stoomreinigers van Tecnovap minder gevoelig zijn voor kalkaanslag door innovaties binnen in de machine. De Tecnovap machines zijn daarnaast industrieel gevormd, energiezuinig en zijn aantrekkelijk geprijsd als professionele of industriële stoomreiniger.

Hoe en hoe lang kan ik droogijs bewaren?

Bij het kopen van droogijs is het belangrijk om rekening te houden met de beperkte houdbaarheid. De 20 kg variant droogijs kunt u ca. 2 dagen bewaren en de grotere boxen droogijs zijn ca. 5 dagen houdbaar. Bewaar, wanneer u droogijs gaat kopen, in een goed geventileerde ruimte (niet in de vriezer) en houdt de geïsoleerde box gesloten. Er kunnen namelijk mogelijke gassen vrijkomen.

Heb ik speciaal water nodig voor stoomreiniging?

Nee, in principe kunt u de stoomreiniger aansluiten op uw leiding netwerk. Echter is door de hoge verhitting de kwaliteit van het water heel belangrijk. Indien u hard water hebt, adviseren wij u een harstank-, of ontkalkingsinstallatie te plaatsten.

Heb ik speciale reinigingsmiddelen nodig in combinatie met een stoomreiniger?

Bij de meeste toepassingen is een reinigingsmiddel overbodig geworden bij de toepassing van een stoomreiniger. Wenst u bij het stomen toch te kiezen voor extra reinigingsmiddel, dan volstaat veelal een reeds aanwezig reinigingsmiddel.

Kan ik een motorblok reinigen zonder deze te demonteren?

Jazeker, u kunt het motorblok reinigen met een droogijs machine, zonder dat u het motorblok uit elkaar hoeft te halen.

Kan ik het elektronische gedeelte van een voertuig reinigen zonder schade aan te richten?

Jazeker, u kunt de elektronische gedeeltes zonder problemen reinigen met een droogijs machine. Ga voor meer informatie naar deze link.

Kan ik de bekleding van een voertuig reinigen met stoom?

Jazeker, stoomreiniging is zeer geschikt voor deze toepassing! Doordat er niet of nauwelijks water aan te pas komt, kunt u het voertuig ook direct weer gebruiken. Dit in tegenstelling tot de reiniging met de veelal ingezette extractiereiniger.

Kan ik een voertuig kaal stralen met droogijs?

Nee, de vervuiling op de laklaag wordt verwijdert zonder de laklaag aan te tasten. De laklaag zelf wordt er dus niet mee verwijderd. Door bij droogijsstralen de druk op te voeren boven de 10 bar kan men pleksgewijs wel kaal stralen.

Kan ik belettering van een voertuig verwijderen zonder de lak te beschadigen?

Jazeker, de belettering is eenvoudig te verwijderen en de lak blijft onaangetast.

Kan ik met stoom sneller reinigen dan met traditioneel schoonmaken?

Nee, het gaat niet sneller, maar het is een diepte reiniging en het desinfecteert de oppervlakte wel, wat met traditioneel reinigen zonder chemicaliën niet lukt. Daarnaast kunt u zeer effectief hoeken, kieren en naden reinigen met stoom. Vaak wordt stoomreiniging voor de wekelijkse schoonmaak ingezet en op plekken waar veel water ongewenst is.

Kan ik met stoom ook de ramen wassen?

Jazeker, met de juiste accessoires kunt de ramen wassen zonder speciaal osmosewater of extra reinigingsmiddelen te gebruiken.

Kan ik roet bij brandschade reinigen?

Jazeker, roet is te reinigen met behulp van droogijsstralen. Doordat droogijs geen waterresidu achterlaat kunt u in vele gevallen het roet probleemloos verwijderen.

Krijg ik een fiscaal voordeel bij aanschaf van de droogijsstraalunit?

Jazeker, de droogijstraalunit is een milieuvriendelijke investering, waardoor u bij aanschaf van de unit gebruik kunt maken van zowel de Mia als de Vamil regeling. Hiermee wordt uw onderneming beloont met een fiscaal voordeel. Let wel: de aanvraag dient binnen 3 maand na ondertekening van de opdrachtbevestiging digitaal ingediend te zijn bij de RVO.

  • MIA: hierbij kan 36% van het investeringsbedrag extra afgetrokken worden van de winst. Dit levert een concrete belastingbesparing op. (Vpb-ondernemer: 20-25% en IB-ondernemer: circa 35-45%)
  • Vamil: het bedrijfsmiddel mag vervroegd worden afgeschreven. Dit levert een liquiditeitsvoordeel op.