the greenest way to clean stoomreinigingdroogijsreiniging
Vragen? bel 0546 66 07 10

Food

Droogijsstralen en stoomreiniging worden steeds vaker toegepast in de foodindustrie. Niet voor niets, beide methoden zijn namelijk ideaal in te zetten wanneer reinigen met zand of water taboe is. Bovendien is reinigen met droogijs of stoom zeer geschikt voor het reinigen van complexe oppervlakken.

Waar kunt u droogijs en stoom zoal voor gebruiken binnen de foodindustrie?

Droogijsstralen en stoomreiniging zijn multi-inzetbaar binnen de foodindustrie. Zo kunt u deze reinigingsoplossingen gebruiken voor:

  • Het reinigen en ontsmetten van productielijnen, (stalen) tanks, roosters en filters;
  • Het verwijderen van etensresten (machinereiniging);
  • Het vernietigen van schimmels, bacteriën en parasieten;
  • Het grondig reinigen van transportbanden, kettingen, riemen, rollen en verpakkingen;
  • Het reinigen en ontsmetten van koelsystemen (zonder het verwijderen van voedsel);
  • Het reinigen en ontvetten van werkbanken, elektrische controlepanelen, muren en plafonds.

Bespaar 30% aan arbeidskosten!

Droogijs- en stoomreiniging is een groene reinigingsmethode waarmee u circa 30% aan arbeidskosten bespaart doordat:

  • U met droogijs en stoom 20% sneller reinigt;
  • Stilstand van de productie in veel gevallen niet nodig is en onderdelen niet gedemonteerd hoeven te worden;
  • Risico’s in de gevaren van voedselveiligheid voorkomen worden.

Kies ik voor droogijsstralen of stoomreiniging?

Droogijsstralen wordt veelal ingezet om de eerste (hardnekkige) reiniging uit te voeren. Stoomreiniging wordt vervolgens ingezet om de schoonmaakwerkzaamheden te onderhouden. Stoomreiniging is ook de oplossing wanneer reinigen met droogijs te krachtig is of wanneer er een dieptereiniging toegepast moet worden.

Assortiment Droogijsmachines > Assortiment Stoomreinigers >

Benieuwd naar de mogelijkheden voor uw organisatie?

Wij laten u graag de mogelijkheden van droogijs- en stoomreiniging zien voor uw organisatie. Vul onderstaand contactformulier in en we nemen contact met u op voor een afspraak.

Transportband reinigen

Preview video

Kneedmachine reinigen

Preview video

Machines reinigen met droogijs

Preview video

Vraag een vrijblijvend adviesgesprek aan!

Graag adviseren wij u wat voor uw reinigingsvraagstuk de beste oplossing is. Wilt u meer informatie ontvangen of wilt u graag dat wij bij u op locatie langskomen om de mogelijkheden te bespreken? Vul dan geheel vrijblijvend onderstaand formulier in.

 • gerrit-visser
 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Veelgestelde vragen over reinigingstoepassingen binnen de food

Wat is het voordeel van een Intelblast droogijsstraalunit?

De Intelblast droogijsstraalmachines zijn geproduceerd met de meest geavanceerde technologieën. Ze staan bekend om de ongekend sterke, energiezuinige en gebruiksvriendelijke straalmachines. Bovendien kunt u bij deze prijs gunstige straalmachines rekenen op een hoge productie, zeer zuinig (ijs)gebruik en storingsvrij werken met een maximaal reinigende werking.

Wat is het voordeel van een Tecnovap stoomreiniger?

De professionele en industriele stoomreinigers van Tecnovap worden inmiddels wereldwijd meer dan 30 jaar verkocht. De machines zijn afgestemd op de hedendaagse reinigingsproblemen.. Een groot voordeel is dat de stoomreinigers van Tecnovap minder gevoelig zijn voor kalkaanslag door innovaties binnen in de machine. De Tecnovap machines zijn daarnaast industrieel gevormd, energiezuinig en zijn aantrekkelijk geprijsd als professionele of industriële stoomreiniger.

Hoe en hoe lang kan ik droogijs bewaren?

Bij het kopen van droogijs is het belangrijk om rekening te houden met de beperkte houdbaarheid. De 20 kg variant droogijs kunt u ca. 2 dagen bewaren en de grotere boxen droogijs zijn ca. 5 dagen houdbaar. Bewaar, wanneer u droogijs gaat kopen, in een goed geventileerde ruimte (niet in de vriezer) en houdt de geïsoleerde box gesloten. Er kunnen namelijk mogelijke gassen vrijkomen.

Heb ik speciaal water nodig voor stoomreiniging?

Nee, in principe kunt u de stoomreiniger aansluiten op uw leiding netwerk. Echter is door de hoge verhitting de kwaliteit van het water heel belangrijk. Indien u hard water hebt, adviseren wij u een harstank-, of ontkalkingsinstallatie te plaatsten.

Heb ik speciale reinigingsmiddelen nodig in combinatie met een stoomreiniger?

Bij de meeste toepassingen is een reinigingsmiddel overbodig geworden bij de toepassing van een stoomreiniger. Wenst u bij het stomen toch te kiezen voor extra reinigingsmiddel, dan volstaat veelal een reeds aanwezig reinigingsmiddel.

Kan ik met stoom sneller reinigen dan met traditioneel schoonmaken?

Nee, het gaat niet sneller, maar het is een diepte reiniging en het desinfecteert de oppervlakte wel, wat met traditioneel reinigen zonder chemicaliën niet lukt. Daarnaast kunt u zeer effectief hoeken, kieren en naden reinigen met stoom. Vaak wordt stoomreiniging voor de wekelijkse schoonmaak ingezet en op plekken waar veel water ongewenst is.

Kan ik de muren en plafonds reinigen met stoom?

Jazeker, door middel van een stoommop kunt u de tegelmuren en gladde plafonds eenvoudig reinigen.

Kan ik werkbanken ook ontvetten?

Jazeker, met stoomreiniging kunt u de werkbanken, muren en plafonds perfect reinigen en ontvetten.

Kan ik de productieband reinigen met stoom?

Ja, er is een speciale transportband reiniger, die aan de boven en onderzijde (retour band) van de productieband geplaatst kan worden. Hierdoor wordt de band constant gereinigd lopende het productieproces. Daarbij beschikt u constant over een gereinigde productieband en is de kans op vastlopen door aangekoekt vuil verleden tijd.

Kan ik roet bij brandschade reinigen?

Jazeker, roet is te reinigen met behulp van droogijsstralen. Doordat droogijs geen waterresidu achterlaat kunt u in vele gevallen het roet probleemloos verwijderen.

Krijg ik een fiscaal voordeel bij aanschaf van de droogijsstraalunit?

Jazeker, de droogijstraalunit is een milieuvriendelijke investering, waardoor u bij aanschaf van de unit gebruik kunt maken van zowel de Mia als de Vamil regeling. Hiermee wordt uw onderneming beloont met een fiscaal voordeel. Let wel: de aanvraag dient binnen 3 maand na ondertekening van de opdrachtbevestiging digitaal ingediend te zijn bij de RVO.

 • MIA: hierbij kan 36% van het investeringsbedrag extra afgetrokken worden van de winst. Dit levert een concrete belastingbesparing op. (Vpb-ondernemer: 20-25% en IB-ondernemer: circa 35-45%)
 • Vamil: het bedrijfsmiddel mag vervroegd worden afgeschreven. Dit levert een liquiditeitsvoordeel op.