De 5 voordelen van stoomreiniging

Stoomreiniging: de meest snelle, hygiënische en milieuvriendelijkste reinigingsoplossing

Stoomreiniging is niet per definitie de vervanger voor traditionele schoonmaakmethodes, maar voor specifieke schoonmaakproblemen vaak de uitkomst. Met stoom kan je gemakkelijk moeilijk te bereiken plekken reinigen. Door de temperatuur maak je niet alleen optisch schoon maar het doodt ook tot 99,9 van de bacteriën en virussen. Dit is dan ook de reden waarom stoomreiniging vaak wordt toegepast in de foodindustrie. Naast dieptereiniging kent stoomreiniging nog een tal van voordelen. We hebben de 5 belangrijkste voor je op een rijtje gezet.

1. Kostenbesparend reinigen met stoom

Het grootste voordeel van stoomreiniging is dat een stoomreiniger enorm kostenbesparend is. Onder meer de verlaagde arbeidskosten, het verminderde waterverbruik en het minimale verbruik aan reinigingsmiddelen zorgen ervoor dat een stoomreiniger goed is voor de portemonnee. Bovendien is er een vermindering van machine en productlijn uitval. Transportbanden kunnen door middel van stoom worden gereinigd terwijl ze operationeel zijn. En doordat een stoomreiniger effectiever is in gebruik, verlaagt het ook nog eens de arbeidskosten met 30%. Voordeliger kan bijna niet!

2. Stoomreiniging bespaart tot wel 80% water

Door te reinigen met een stoomreiniger bespaar je tot wel 80% water. In vele branches is het gebruik van veel water een grote boosdoener, denk bijvoorbeeld aan de foodindustrie. Wanneer je op de traditionele manier wilt reinigen, dus met water, dan zou je een groot gedeelte van de productie stil moeten leggen. Met stoomreiniging is dit niet nodig, handig toch?

3. Stoomreiniging is milieuvriendelijk

Stoomreinigen is een natuurlijke manier van schoonmaken. Het gebruik van chemie reduceert tot 80% ten opzichte van traditionele reinigingsmethoden. Met een stoomreiniger kun je bijna alles op een natuurlijke manier schoonmaken. Dat wil zeggen, zonder dat er reinigingsmiddelen aan te pas komen. Hierdoor blijven er dus ook geen resten van reinigingsmiddelen over. Een stoomreiniger hoeft alleen maar bijgevuld te worden met water. Bovendien vindt er door vermindering van het waterresidu en de vervuiling geen verontreiniging van het grondwater plaats. Droge stoom met een temperatuur tussen de 140 °C en 185 °C vertegenwoordigt de meest ecologische en moderne methode om vuile oppervlakten te reinigen.

duurzaam reinigen

4. Stoom heeft een ontsmettende kracht

De combinatie van druk met verhit water zorgt voor een efficiënte reiniging en ontsmettende kracht. Doordat stoom een diepreinigende werking heeft, worden bacteriën en andere ongewenste micro-organismen gedood. Hierdoor geeft stoomreiniging een beter en hygiënischer resultaat. Een stoomreiniger is met name geschikt voor plekken waar je moeilijk bij kunt. Na verloop van tijd hoopt het vuil hier zich op en raakt de oppervlakte meer en meer vervuild. Door de verschillende hulpstukken van Innovi reinigt de stoomreiniger de meest moeilijk bereikbare plekken. De ontsmettende kracht van stoom maakt dat stoomreinigers uitermate geschikt zijn voor de foodindustrie waar men zich moet houden aan de HACCP-eisen.

Ontsmettende kracht

 

5. Stoom reinigt probleemloos elektrische componenten

Kampt jouw machine met storingen doordat de elektrische componenten tijdens het schoonmaken in aanraking zijn gekomen met water? Dat is met stoomreinigen verleden tijd. Door de beperkte aanwezigheid van micro waterdruppels en door de snelle droging van het oppervlak met behulp van warmte vormt stoomreiniging geen enkel gevaar voor deze gevoelige oppervlakten.

Wil je ook sneller én beter schoonmaken? Neem dan vrijblijvend contact op voor meer informatie over de stoomreinigers. Dit kan via het telefoonnummer 0546-660710 of door een e-mail te sturen naar info@innovibv.nl