Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages

Benieuwd naar de mogelijkheden
voor droogijsstralen?

Krijg advies van onze experts

Droogijsstralen
Snel, effectief en milieuvriendelijk

Droogijsstralen is een volledig droge en milieuvriendelijke reinigingstechniek. Het verwijdert de verontreiniging zonder schade aan te brengen aan het oppervlak en is daarmee zeer geschikt voor kwetsbare oppervlakken zoals een monument, klassieke auto of elektronische componenten. Wanneer je gaat droogijsstralen is demontage van de te reinigen onderdelen niet nodig en zelfs de meest moeilijk bereikbare plekken kunnen effectief gereinigd worden. Heb je te maken met een kortlopend project? Huur een droogijsstraalmachine.

Innovi heeft ruime ervaring met droogijsstralen voor de industriële markt. Wij vertellen je graag wat droogijs precies is, hoe je het beste met droogijs kunt werken en wat de mogelijkheden van droogijsstralen zijn.  

droogijsstraalmachine

Wat is droogijs?

Droogijs is een vaste vorm van koolstofdioxide (CO2). Dit droogijs heeft maar liefst een temperatuur van −78°C. Het droogijs wordt omgezet naar een sneeuwachtige substantie en wordt samengeperst door een matrijs om zo hard droogijs te produceren. Hierdoor ontstaan er droogijspellets die ingezet kunnen worden bij het droogijsstralen.

Snel en efficiënt schoonmaken met droogijs

Wat zijn de voordelen van droogijsstralen?

Je hoeft niet eerst de machine te demonteren om te reinigen

Droogijs komt moeiteloos in de kleinste hoekjes

Je reinigt zonder gebruik te maken van chemicaliën of straalmiddelen

Geen resten, geen schadelijke stoffen. Het droogijs gaat zonder resten over in CO2 en enige afvoer is het verwijderde vuil

Droogijsstralen schuurt niet, verwijder het vuil zonder het oppervlak aan te tasten

Een tijdelijke klus? Bij Innovi kan je de droogijsstraalmachine eenvoudig en betaalbaar huren

Droogijsstralen beschadigt het oppervlak niet

Droogijsstralen is volledig ecologisch en daarmee een milieuvriendelijke reinigingsmethode. Zodra het droogijs de oppervlakte raakt, wordt er een thermische schok veroorzaakt. Deze schok zorgt ervoor dat de binding tussen het oppervlak en de vervuiling wordt gebroken. De luchtstroom zorgt er vervolgens voor dat het vuil eenvoudig wordt verwijderd. Dit proces van droogijsstralen is een effectief en tijdbesparend alternatief voor traditionele reinigingsmiddelen. 

Droogijsstralen food sector

20 jaar ervaring

Deskundig advies

Milieuvriendelijke oplossingen

24/7 service

Benieuwd naar de mogelijkheden
van droogijsstralen voor jouw situatie?

Droogijsstralen

BREED TOEPASBARE OPLOSSING

Het gebruik van droogijsstralen kent uiteenlopende toepassingen voor diverse organisaties en instellingen. De meest voorkomende vervuilingen zijn lijm, vet, vuil en andere afzettingen in de food sector, voor transportbanden en verpakkingen. Ook voor lasnaden en spatten van lascellen en lasrobots.

Reinigen met droogijsstraalmachine.

Onze referenties

Meer weten over droogijsstralen?

Wij delen onze kennis graag via onze kennisbank

Het huren van een droogijsstraalmachine

Heb je een kortlopend project of wil je de werking van een droogijsstraalmachine uitproberen? Huur dan een droogijsstraalmachine. Wij verhuren de types IBL Mini en IBL3000. Hier verhuren wij ook een compressor bij, indien je deze nodig hebt. In ons...Lees meer

Alles over droogijs

We krijgen vaak vragen over droogijs. Daarom hebben we enkele facts & figures voor jullie op een rij gezet: Droogijs is koolzuur (CO₂) in een vaste vorm. Droogijs in de grove vorm wordt gebruikt om te koelen. Droogijs in fijnere...Lees meer

Welke droogijsstraalmachine accessoires heb ik nodig?

Accessoires helpen om nog beter te kunnen reinigen. We vertellen je graag welke accessoires er zijn en wat de toepassing is. Er zijn verschillende droogijsstraalmachine accessoires verkrijgbaar voor de IBL Mini en IBL3000. Het is van belang om de juiste...Lees meer

Vraag een vrijblijvend adviesgesprek aan!

Graag adviseren wij je over wat voor jouw reinigingsvraagstuk de beste oplossing is. Wil je meer informatie ontvangen of wil je graag dat wij bij jou op locatie langskomen om de mogelijkheden te bespreken?
Vul dan geheel vrijblijvend onderstaand formulier in.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.